как да поправите батерията на лаптопа, която бързо се изтощава

Слабата производителност на батерията на вашия лаптоп ли е? Ето как да поправите батерията на лаптопа, която се изтощава бързо.

Поради много високата мобилност на работата, някои професии наистина изискват да ходим навсякъде с лаптоп. Ако вашият лаптоп е нов, разбира се, животът на батерията на вашия лаптоп може да се разчита и да продължи дълго време. Въпреки това, за потребителите на лаптопи, които съществуват от дълго време, определено ще почувствате намаляващата производителност на батерията на лаптопа. Това вярно ли е?

Причините за повредената батерия на лаптопа наистина са много разнообразни, може би ние като потребители на лаптопи не знаем как да се грижим за батерията на лаптопа правилно и правилно. Тогава как да се справим с изтичащата батерия на лаптопа и как да поправим батерията на лаптопа, която бързо се изтощава? Вижте пълния преглед по-долу.

  • 10 начина да предпазите лаптопа си бързо от повреда
  • Нямате нужда от лаптоп, можете да бъдете надежден програмист само със смартфон
  • Това е браузър, който може да спести батерията на вашия лаптоп до 50%

Начини на JITU за преодоляване на бързо изтощена батерия за лаптоп

1. Причинява бързо изтичане на батерията на лаптопа

Батерията на лаптопа е повредена или батерията на лаптопа се изчерпва бързо, разбира се наистина пречи на производителността на вашата работа и цената на оригиналните батерии за лаптоп е толкова висока. Преди да обсъдим как да се справим с течащата батерия на лаптопа, първо разглеждаме какво причинява бързо изтичане на батерията като стъпка за поддръжка.

  • Прекомерно използване на лаптопи : Лаптопите всъщност са създадени за лека работа и не се използват за работа през деня. Не за дейности като игра на тежки игри и приложения с висока графика, с изключение на игрален лаптоп.
  • Използване на лаптоп по време на зарядно устройство : Също така е имало риск батериите на лаптопа да бъдат счупени, така че не бъдете твърде чести. Прекалено дългото зареждане също трябва да се избягва.
  • Оставяне на лаптопа мъртъв, когато батерията е празна : Това също има потенциал да накара батериите на лаптопа бързо да се повредят.
  • Грешно поставяне на лаптопи : Лаптопите излъчват топлина и повечето потребители на лаптопи не разбират, че поставянето на лаптоп върху мек материал като възглавница или матрак може да доведе до нарушаване на потока топлина.

2. Справяне с изтичащи лаптоп батерии

Това е причината за бързо изтичане на батерията на лаптопа, след това ще обсъдим как да поправим повредена или бързо изтощена батерия на лаптопа, а именно чрез калибриране на батерията на лаптопа . Спокойно, този метод е много прост и не изисква никакви инструменти. Трябва само да следвате ръководството стъпка по стъпка, което ApkVenue обсъди по-долу.

Заредете напълно батерията на лаптопа

Първият начин да се справите с течащата батерия на лаптопа е да заредите батерията на лаптопа си, докато се напълни на 100%. Ако просто е бил пълен за известно време, тогава, за да сме сигурни, че батерията на вашия лаптоп е наистина пълна, изчакваме още 2 часа.

Управление на захранването

Следващият начин да поправите батерията на лаптопа, която бързо се изтощава, трябва да зададете опциите за захранване на вашия лаптоп с Windows. Номерът е да щракнете върху иконата на батерията и да я превключите в режим на баланс , след което да зададете Изключете дисплея на батерията на Никога и поставете компютъра да спи в Никога . О, да, можете също да намерите настройки на захранването чрез контролния панел .

Настройване на хибернация и опция за ниска батерия

Следващият начин за отстраняване на повредена батерия на лаптопа е да конфигурирате опциите за хибернация чрез Power Options -> Change Plan Settings -> Advance Settings -> Battery -> Set it to hibernate . След това задайте Ниско ниво на батерията на 5% .

Оставете го, докато батерията на лаптопа се изтощи

Оставете лаптопа включен, докато батерията се изтощи и лаптопът се изключи сам. След това включете отново зарядното устройство и включете лаптопа. Заредете батерията, докато се напълни отново 100%. По време на процеса на калибриране се уверете, че изобщо не използвате компютъра. Сега процесът на калибриране на батерията е завършен и можете да върнете Power Plan към първоначалния му избор.

Този процес на калибриране изисква цикъл на източване на батерията от пълно до ниско и зареждане отново до пълно, така че може да отнеме няколко часа, за да завърши. След процеса на калибриране индикаторът за батерията на вашия лаптоп ще покаже по-точен капацитет на захранване на батерията.

3. Инсталирайте по-интелигентна батерия

Как да поправим батерията на лаптопа, която бързо се изтощава, не може да се превърне батерията, която вече е износена или повредена поради възрастовия фактор, отново да бъде добра. Батерията на лаптопа се изтощава по-бързо поради проблеми със софтуера.

След като извършите калибрирането, можете да инсталирате софтуера Smarter Battery . Това е помощна програма за наблюдение на батерията за преносими компютри, която е предназначена да ви предостави всички данни за батерията. Можете също да използвате интелигентна батерия, за да удължите живота и да спестите батерия. Смарт батерията предоставя много пълна картина на живота на батерията на вашия лаптоп. За да бъдат тези данни точни, тази програма трябва да работи непрекъснато на вашия лаптоп.

Ето как да се справите с изтичащата батерия на лаптопа поради софтуера. Ефектът от това калибриране е различен за всеки лаптоп, но средно може да увеличи капацитета на вашата батерия с 30-40%. Какво мислиш?