какво е fastboot? това е пълното обяснение и функция

Ако искате да хакнете вашия мобилен телефон с Android, първо се запознайте със съществуващите инструменти, един от които е Fastboot. Какво е Fastboot? Открийте отговора тук!

Със сигурност повечето потребители на Android знаят, че мобилната операционна система, създадена от Google, може да бъде персонализирана според желанието им. Но преди да направите персонализирането на мобилен телефон с Android, трябва да знаете и инструментите в него, един от които е Fastboot Mode .

И така, какво е Fastboot на Android ? Най-общо казано, Fastboot е инструмент на Android, който можете да използвате за модифициране на файловата система на Android. Хайде, научете повече.

  • 5 точни начина за проверка на автентичността на Samsung HP
  • Най-лесният и бърз начин за инсталиране на XAPK | Може да бъде на Android и лаптоп!
  • Как да премахнете скрит Keylogger на Android

Какво е Fastboot?

На устройства с Android има не само режим за възстановяване и режим на изтегляне , но има и инструмент, наречен Fastboot Mode . За съжаление не всички устройства с Android нямат този инструмент.

Сега, за повече подробности за това какво е Fastboot , нека просто разгледаме написаното от JT по-долу!

Определение на режим Fastboot

Режимът Fastboot е инструмент, намерен в системата Android, който може да се използва за мигане на дялове на Android, извършване на възстановяване , извършване на актуализации на фърмуера и др. Това може да стане чрез въвеждане на команди чрез командния ред на компютър или чрез терминал на Android.

Или можете да кажете, че Fastboot е протокол, който може да се използва за повторно мигане на дялове на смартфон с Android. Самият инструмент Fastboot обикновено се предлага с Android SDK (Software Development Kit), който е алтернатива на режима за възстановяване за инсталиране и актуализиране.

Функции на режим Fastboot

Както JT спомена по-горе, Fastboot самият може да се използва за различни нужди на мобилен телефон с Android. Всъщност режимът Fastboot също може да се използва като инструмент за възстановяване със същата функция. Ето някои от приложенията на Fastboot Mode :

Функции на Fastboot Mode на Android
Мигаща актуализация на системата
Мига персонализирано възстановяване
Флаш на буутлоудъра
Мига ядрото
Възстановете nandroid
Променете екрана
Изтриване на данни
Изтрий кеш-памет
За да изтриете / форматирате системата
За да изтриете / форматирате данни
За да изтриете / форматирате кеша
ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да влезете в режим Fastboot

Има два начина за достъп до Fastboot Mode, а именно чрез използване на командата или с помощта на физическите бутони на смартфона. Е, ето как:

Влезте в режим Fastboot с команда

  • Подгответе смартфон, който е активирал USB режим за отстраняване на грешки и OEM отключване .

  • Подгответе USB кабел и лаптоп, на който са инсталирани ADB Installer и USB Driver.

  • Свържете смартфона към компютъра, след което влезте в папката c: \ adb

-Натиснете клавиша Shift + щракнете с десния бутон върху празна част от папката и изберете Отворете командния прозорец тук или Отворете прозореца на PowerShell тук .

  • Когато се появи Command Promt, въведете „ adb devices “, за да сте сигурни, че устройството ви е свързано в режим ADB или не.
  • Когато устройството е свързано, въведете командата „ adb reboot bootloader “, след което въведете „ fastboot devices “ отново

  • Voilaaaa , вашият смартфон е влязъл в режим Fastboot .

Влезте в режим Fastboot с физически клавиши

За това как ръчно да влезете в режим Fastboot, например физически бутон, можете да използвате комбинацията Power + Volume Down или Volume Up , в зависимост от марката на вашия смартфон. Ако обаче вашият смартфон е в състояние Lock Bootloader , със сигурност начините за достъп до режим Fastboot няма да се прилагат.

Е, това е обяснение на това какво е Fastboot и неговото използване за смартфони с Android. Ако имате нужда от съвети за смартфоните с Android, можете да ги намерите на уебсайта на JalanTikus. Един от тях е като статията 5 начина за преодоляване на Bootlop на Android Mobile.