5 най-добри приложения за създаване на игри за начинаещи лесно

Искате да правите игри лесно? Просто използвайте най-доброто приложение за създаване на игри, което е подходящо за вас, за да го използвате за следните начинаещи, гарантирано лесно и безплатно!

Имате ли намерение да станете известен разработчик на игри? За да станете известен разработчик на игри, трябва да имате специални умения, които винаги са обучени.

Но какво, ако наистина искате да се научите да бъдете разработчик? Да, можете да започнете, като се научите на езика за програмиране, който използвате.

За съжаление няма много приложения за създаване на игри, които да са лесни за използване.

Този път обаче JalanTikus ще предостави препоръки за най -добрия софтуер, който може да се използва за лесно създаване на игра.

Някои от тези софтуерни програми за игри също могат да се използват безплатно и без да се изисква тежко кодиране.

Кои са безплатните приложения за създаване на игри с лекота? Ето пълния преглед.

Безплатен софтуер за създаване на игри

1. Постройте 2

Със слогана Не е необходимо програмиране! , Construct 2 е най -добрият софтуер за създаване на игри за тези от вас, които никога през живота си не са писали кодиране .

Тази игра предлага доста добър GUI. За да направите игра, трябва само да плъзнете и пуснете . Можете лесно да регулирате логиката на играта и променливите.

Друго предимство на Construct 2 е, че можете да публикувате играта си в различни версии, започвайки от HTML5, Windows Store, Chrome Web Store или Facebook .

Ако закупите платената версия, можете също да експортирате към версии на Android, iOS, Windows, Mac, Linux и много други.

Интересувате ли се да направите игра с Construct 2? Можете да отидете директно на следната връзка : Construct 2

2. GameMaker: Studio

Почти подобен на Construct 2, този софтуер ви позволява да създадете игра само с плъзгане и пускане . Въпреки това все още можете да промените скрипта на играта с език за програмиране, който е лесен за разбиране.

За безплатната версия можете да публикувате играта само за версията на Windows . Що се отнася до платената версия, можете да експортирате към Android, iOS, HTML5 и много други.

Интересувате ли се да направите игра с GameMaker: Studio? Можете да отидете директно на следната връзка : GameMaker: Studio

3. Единство

За разработчиците на игри, разбира се, те са запознати със софтуера Unity . Този софтуер ви позволява лесно да създавате 3D базирани игри . Могат да се правят и 2D игри.

За тези от вас, които искат да опитат да правят игри с Unity, можете да започнете с личната версия . Освен безплатни, тук можете да използвате и някои от отличните функции на Unity.

Интересувате ли се да направите игра с Unity? Можете да отидете директно на следната връзка : Единство

4. Двигател за игри Godot

Godot Game Engine е игрален механизъм с отворен код, който поддържа 2D и 3D игри. За 2D игри този софтуер за създаване на игри предлага по-добра производителност, по-малко грешки и чист работен процес.

Годо използва система за плъзгане и пускане по време на създаването. Потребителите обаче могат да го разширят, като добавят език на командния скрипт Python, широко известен GDScript .

Интересувате ли се да правите игри с Godot Game Engine? Можете да отидете директно на следната връзка : Godot Game Engine

5. Unreal Engine 4

От многото описани по-горе двигатели за игри изглежда, че Unreal Engine 4 е софтуер за създаване на игри, който не е предназначен за начинаещи.

За тези от вас, които просто изпробват Unreal Engine 4, не е нужно да се притеснявате. Има хиляди учебни видеоклипове за Unreal Engine 4, които можете да гледате в YouTube, ако се чувствате объркани.

Освен за създаване на игри, Unreal Engine може да се използва и за създаване на виртуална реалност, образование, архитектура и филми.

Интересувате ли се да правите игри с Unreal Engine 4? Можете да отидете директно на следната връзка : Unreal Engine 4

Това са някои приложения за създаване на игри, които могат да се използват за създаване на игри. Освен софтуера по-горе, има различни други двигатели за игри, които можете да опитате, като Stencyl, GDevelop и Defold. Късмет!

Не забравяйте също да прочетете статии, свързани с игри или други интересни статии от Em Yopik Rifai .