как да превърнете любимата си песен в караоке песен с дързост

За тези от вас, които обичат да пеят, разбира се, караоке е един от начините да насочите това хоби. Ето защо, ето как да превърнете любимата си песен в караоке песен.

За тези от вас, които обичат да пеят, разбира се, караоке е един от начините да насочите това хоби. Караокето не само трябва да идва на места за караоке, но също така може да се прави у дома или навсякъде, използвайки смартфон или компютър / лаптоп.

Тогава, как да превърнете любимата си песен в караоке песен? Ето как да премахнете вокалите от оригиналната певица в любимата си караоке песен.

 • 10 от най-добрите безплатни приложения за караоке за персонални компютри и лаптопи, можете да го направите у дома!
 • 4 Най-добри приложения за Android караоке
 • 23 най-добри приложения за музикален плейър 2018 (Android и PC)

Как да направите песента да стане караоке

Инсталирайте приложението Audacity

Първо изтеглете и инсталирайте Audacity на вашия компютър / преносим компютър. Audacity е една от най-добрите безплатни програми за обработка на звук и е разработена по начин с отворен код .

С Audacity можете да премахвате или добавяте различни предоставени ефекти. Така че, можете да премахнете гласовите вокали в любимите си песни.

Предимствата на това приложение са характеристики и стабилност. Използваната библиотека не е твърде много и времето за изчакване не е твърде дълго.

Недостатъкът на това приложение е, че потребителският му интерфейс е малко по-твърд в сравнение с подобни приложения в други операционни системи.

Приложения Видео и аудио Екип за разработка на Audacity ИЗТЕГЛЕТЕ

Подгответе любимата си песен

След това подгответе любимата си песен и се уверете, че има стерео звук. Стереофоничният звук или по-често наричаният стерео е възпроизвеждането на звук, използвайки повече от един звуков канал и чрез симетрична конфигурация на високоговорителите и целящ да получи естествен звук.

За щастие, почти цялата музика днес е стерео. Ако обаче не сте сигурни, опитайте да слушате през слушалки . Ако звукът е дифузен, със звуци, смесени около вас, и само гласните са в средата, тогава музиката е стерео. За да получите най-доброто качество, можете да използвате 128k или 192k за MP3 файлове.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да направите свои собствени караоке песни

Сега отворете софтуера Audacity и плъзнете и пуснете музиката в Audacity. Освен това можете да следвате стъпките по-долу:

 • Щракнете върху заглавието на песента, както е показано, и изберете Split Stereo Track .
 • Това ще раздели пистата на различни секции. Изберете долната линия (десен гласов канал). Можете да направите това, като щракнете под заглавието на песента. Когато е избрано, външното поле на пътя ще пожълтява, както е показано на изображението по-долу.
 • Задайте правилния гласов канал. Премахнете басовия звук за втория канал от около 100 Hz и по-малко. Слушайте песни и регулирайте честотата на рязане, за да запазите басовия звук на китари, барабани и други басови инструменти под звуковата честота.
 • Номерът е да изберете Equalization от менюто Effect .
 • Регулирайте еквалайзера. В долния ляв ъгъл на прозореца на програмата Equalization щракнете върху бутона Graphic EQ . Преместете всички плъзгачи (превключващия се бутон) от 100Hz надолу на 20Hz до 0. Запазете изскачащото меню на B-сплайна и използвайте настройката Дължина на филтъра, за да изгладите кривата. Щракнете върху бутона Преглед , вокалите трябва да са малко тихи.
 • Когато сте готови, щракнете върху OK .
 • Изберете Invert от менюто Effect . Това ще обърне десния звуков канал в обратна посока. За тези, които предпочитат техническите езици, тази опция ще направи фазите на двата канала да се различават един от друг. Когато два идентични сигнала се комбинират в различни фази, двата сигнала се отменят.
 • Използвайки менюто за песен , променете всеки ред на Mono . Това ще направи двата гласови канала обединени и взаимно ще се отменят, както е описано по-горе.
 • Слушайте песента си и ако смятате, че звучи правилно, продължете, като експортирате песента във формат MP3 или WAV, в зависимост от вашите нужди.

Сега кликнете върху File > Export Audio . Това ще отвори прозорец, в който можете да изберете да редактирате метаданните на разделената писта и след това да експортирате песента .

Ето как да направите песни в караоке, сега можете да пеете по всяко време, било то на смартфон или лаптоп. Късмет. Прочетете също статии за караоке или други писания от Лукман Азис .