какво е корен? това са предимствата и недостатъците

Често чувате термина Root, но не знаете неговата функция? Спокойно, в тази статия ApkVenue ще обсъди какво е коренът и неговите предимства и недостатъци

Често чувате термина корен, но не го разбирате напълно? Или искате да опитате да изкорените вашия мобилен телефон Andoid? Някои собственици на смартфони с Android трябва да са запознати с термина Root .

Най-общо казано, Root е процес, при който можете да имате пълен достъп до операционната система на вашето устройство, в случая Android. Но знаете ли какво е Root в дълбочина?

Ако наистина не знаете каква е функцията на Root и какви са неговите предимства и недостатъци, никога не бива да рутирате.

Поради тази причина ApkVenue ще ви разкаже за предимствата и недостатъците, както и какво е Root Android HP. Вижте подробностите по-долу, банда!

Какво е корен? Ето пълното обяснение!

Повече или по-малко, тази статия ще обсъди изцяло какво е root телефон и как. Този път трябва да обърнете голямо внимание на дискусията на ApkVenue, банда.

Значение на думата корен

Буквално, Root може да се тълкува като корен на индонезийски. С други думи, Root е мястото, където потребителите получават пълен контрол или достъп от своя Android смартфон.

Така че, ако получите достъп за корен на вашия смартфон с Android, можете да направите всичко на устройството си, като преминете през определен процес.

Самата операционна система Android има Linux база, което означава, че можем да модифицираме тази операционна система според желанието на потребителя, известна още като отворен код .

Google, като собственик на Android, не забранява на потребителите да променят операционната си система.

Има обаче някои производители на смартфони, които заключват операционната система Android, която обикновено се нарича Lock Bootloader на техните устройства, като HTC, Sony, ASUS и Google устройства.

Но самата Google открито дава на потребителите възможността да отключват своите устройства и дори напълно да променят операционната система.

Така че всъщност, когато купувате мобилен телефон с Android, нямате достъп до всички функции, защото те са заключени от Google. Сега, за да получите този достъп, трябва да изкорени вашия Android телефон.

Защо има заключване на буутлоудъра, ако може да бъде вкоренено?

Всичко трябва да се отнася до сигурността на Android устройството на потребителя. Тъй като с отварянето на коренния достъп потребителите могат да правят всичко на своето устройство.

Разбира се, потребителите могат също да променят системата за сигурност на своето устройство и това може да доведе до повреда на устройството им, а възможността за заразяване с вирус е още по-голяма.

Освен това производителите на смартфони също искат приложенията по подразбиране, предоставени от производителя на смартфони, да не бъдат изтривани.

Възможно е поради проблем с популяризирането на услугата или нещо друго.

Плюсове на Root на смартфон с Android

Коренният достъп на устройствата с Android има няколко предимства, така че потребителите искат да имат този достъп. Ето някои от предимствата на вкореняването на смартфон с Android:

1. Премахнете приложенията по подразбиране

Както бе споменато по-горе, няколко доставчици често вграждат приложения в смартфона на потребителя.

Разбира се, това приложение изяжда и вътрешната памет и RAM на вашия смартфон. За съжаление, не можете просто да изтриете вградени приложения или това, което обикновено се нарича bloatware .

Можете да изтриете това приложение по подразбиране, като имате root достъп на вашето устройство.

2. Архивиране и възстановяване на приложения

Един от начините да поддържате смартфона си в отлично състояние е редовното извършване на фабрично нулиране . Е, със сигурност ще ви е трудно, ако трябва да преинсталирате всички приложения.

Най-мощният и лесен начин е да архивирате всички приложения чрез Titanium Backup . За съжаление, самият Titanium Backup трябва да има root достъп за архивиране и възстановяване на приложения на вашия смартфон.

3. Контрол на ядрото и процесора

С root достъп на вашия смартфон можете да овърклоквате процесора на вашия смартфон. Самият овърклок може да се тълкува като принуждаващ процесора да може да върши работата си в максимална степен.

Разбира се, с овърклок на процесора, вашият смартфон ще се чувства по-бърз и лек.

4. Избягвайте Wakelock

Wakelock е състояние, при което системата се събужда от приложения, които работят непрекъснато във фонов режим . Това състояние със сигурност може да накара вашия смартфон да се чувства по-бавен и да изтощи батерията по-бързо.

За да поправите това, можете да използвате приложението Greenify, което ще накара приложението да влезе в режим на хибернация, когато не се използва.

Но отново трябва да имате достъп до Root, за да можете да усетите предимствата на този Root.

Инструменти за разработчици на Oasis Feng Apps ИЗТЕГЛЕТЕ

5. Редактиране на Build.prof

Един от начините да увеличите максимално производителността на смартфон с Android е чрез редактиране на файла build.prop, до който имате достъп на /system/build.prop .

Можете също така да промените батерията, паметта и много повече чрез този файл.

За съжаление, тази директория може да бъде достъпна само от файлов мениджър, който има възможност да влезе в основната директория. Това е предимството на това, което е Root.

Опасности и недостатъци на Root на смартфони с Android

Въпреки че има много предимства, ако имате root достъп на устройство с Android, се оказва, че този достъп също има своите опасности , знаете ли.

Ето опасностите от Root на смартфон с Android:

1. Изгубена гаранция

Този вече е познат и все още има много хора, които смятат, че вкореняването може да премахне гаранцията е просто мит. Това обаче е вярно.

Причината е, че доставчиците определено ще видят, че вкорененият смартфон е смартфон, чиято система е променена от потребителя.

Така че, ако искате да изкорените смартфона си, опитайте се да го направите след изтичане на гаранционния период.

Разбира се, можете да изкорените смартфон, който сте вкоренили, но доставчиците вече имат специален начин да разберат дали устройството е вкоренено или не.

2. Не може да актуализира операционната система от OTA

Като вкорените телефона си с Android, няма да можете да актуализирате ОС чрез OTA (Over The Air), известен още директно от вашия смартфон.

Това е всичко, защото чрез вкореняване на вашето устройство с Android има няколко системи по подразбиране, които са били изтрити по време на процеса на вкореняване.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Разширяване на пропуската в сигурността

Една от причините, поради които потребителите трябва да изкорени своя Android смартфон, е да могат да вмъкнат система за модификация отвън.

Ако потребителите могат да вмъкнат нещо отвън, какво друго са хакери и вируси ? Следователно, по-добре е да помислите два или три пъти, преди да вкорените смартфона си.

4. Може да намали производителността

Процесът на ощипване или добавяне на система отвън за вкоренен смартфон всъщност може да се отрази на вашия смартфон с Android, знаете ли.

Факторът може да е, защото има твърде много ощипвания или защото ощипването не е подходящо за вашия смартфон.

5. Неизправности на вашия смартфон

Процесът на вкореняване на вашия смартфон не е лесен въпрос. Поне трябва да овладеете системите на операционната система Android и да разберете какво е Root.

Ако получите грешна стъпка, намерението да получите Root достъп на смартфон с Android ще се окаже пагубно за вашия смартфон.

Как да получите root достъп на вашия смартфон

Всъщност има няколко метода за получаване на Root достъп на вашия Android смартфон. Тези методи също често се обсъждат в статиите на ApkVenue, които ApkVenue направи.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Има и много приложения, които можете да използвате, за да осигурите корен достъп до вашия смартфон. Jaka също го е обобщил в следната статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да разберем дали Android вече е вкоренен или не

За да разберете дали мобилният телефон, който използвате, е вкоренен или не, е лесно. Можете да използвате приложения, едно от които е Root Checker .

За да разберете повече, ApkVenue го е обсъдил специално и отделно в статията по-долу:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Вече не се чудите корен, което означава какво е отново в момента след получаване на обяснение от Джейк?

И така, опасно ли е коренът? това, което трябва да подчертаете, да получите Root достъп или не, е решението на всеки човек и го коригирайте, както е необходимо.

Ако наистина възнамерявате да получите Root достъп на смартфон, трябва да поемете описаните по-горе рискове !

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от Jalantikus.com

Прочетете също статии за Android Root или други интересни статии от Naufal .