7 начина за справяне със загубени сигнали на телефон с Android

Как да се справим със загубен сигнал на мобилен телефон с Android, наистина просто, сложно!

HP няма сигнал, какво е счупено? Със сигурност сте преживели това. Наистина е досадно, ако внезапно сигналът на смартфона изчезне и не се появи.

Всъщност сигналът на мобилен телефон с Android е важен фактор, особено за необходимостта от комуникация и изследване на виртуалния свят, известен още като интернет.

Всъщност, не рядко трябва да проверите силата на свързващата мрежа, в случай че сигналът отслабне или дори внезапно изчезне, както в случая по-горе.

Е, за това този път ApkVenue иска да ви даде решение чрез няколко начина за справяне със загубения сигнал на мобилен телефон с Android, който може да се приложи към всички видове. Елате да видите изцяло!

Как да преодолея изгубения сигнал на мобилен телефон

Феноменът на честата загуба на сигнали от мобилни телефони е преживян от доста потребители на смартфони. Това разбира се пречи на мобилността на потребителите.

Има различни начини да го направите, но не всички са успешни. Разбира се, за да разберете причината за загубата на мрежа, първо трябва да откриете хардуера на смартфона, който използвате, или мрежата, в която се намирате.

За по-пълна информация, моля, прочетете дискусията на ApkVenue по-долу. Гарантирано можете веднага да разберете проблемите с непостоянния сигнал на мобилния телефон, които изпитвате.

Защо сигналите могат да бъдат загубени от мобилните телефони?

Преди да обсъдим как да се справим със сигнала, който не се появява, се оказва, че има няколко фактора, които причиняват защо този проблем може да възникне на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Така че този път ApkVenue ще ви разкаже някои от причините за липсващия сигнал за мобилен телефон, които можете да видите изцяло по-долу.

1. Покритие на външната мрежа (Най-често се открива причината за загубата на сигнал)

Източник на снимки: Bali-Developer (Една от най-честите причини за загуба на сигнал е позицията на потребителя, който е извън зоната на покритие).

Без да осъзнавате, се оказва, че позицията или местоположението, където се намирате, също е много влиятелно, знаете ли, сигналът на мобилния телефон, който често се губи.

Това е така, защото някои доставчици понякога нямат широко покритие до отдалечени райони, така че клетъчната мрежа ще бъде ограничена до няколко места, банди.

Не само в отдалечени райони, но дори и на редица места, които са заети с жители, потребителите често чувстват, че изгубената клетъчна мрежа го изпитва. Така че, не забравяйте да използвате доставчик, който има широкообхватно покритие, а!

2. Метеорологичен фактор

Причината за следващия изгубен сигнал се дължи на метеорологични фактори , банди. Всъщност може да се каже, че това е едно от нещата, които повечето от нас често изпитват.

Причината е, че не всички доставчици на телекомуникационни услуги в Индонезия могат да работят правилно и нормално при всякакви метеорологични условия.

Например, когато вали силен дъжд, особено когато е придружен от мълния, това състояние по някаква причина обикновено прави мобилните телефони липсващи в клетъчна мрежа.

Причини за липсващ сигнал на други телефони с Android ...

3. Ремонт на мрежа от оператори

Източник на снимки: Tribun Jogja (Друга причина за липсващи сигнали се дължи на ремонт на мрежата от оператора).

За да могат винаги да предоставят най-доброто за своите клиенти, редица оператори често правят подобрения в мрежата, за да подобрят качеството на услугата.

За съжаление обаче тази дейност по поддръжката често се оказва една от причините клетъчните мрежи да изчезнат или дори напълно да умрат, банда.

Ето защо, преди да мислите за закупуване на нов мобилен телефон с Android, защото смятате, че мобилният ви телефон е повреден, по-добре първо се уверете дали хората около вас, които използват подобни оператори, изпитват същото.

4. Повреда на хардуера на HP

Причината за следващия липсващ сигнал се дължи на повреда на един от хардуерните компоненти на HP, банда.

В сравнение с предишните причини, за тази точка може да се каже, че е фатална, защото няма как да не замените повредените компоненти или дори да си купите нов мобилен телефон.

За да сте сигурни обаче, че причината за загубената клетъчна мрежа наистина е причинена от хардуерен компонент на HP, по-добре е първо да попитате експерт.

5. Има приложения или софтуер с проблеми

Освен хардуер , проблеми със софтуера на HP или приложенията, които се използват, също могат да бъдат причина за загубата на мрежата, знаете ли.

В някои случаи това обикновено се случва поради грешка, известна още като грешка в софтуера или приложението.

Но ако се окаже, че всичко е наред, можете да го поправите, като прочетете съвети за това как да се справите с непоявяващ се сигнал, който ApkVenue ще обсъди в долната част.

6. Проблемен приемник на сигнал на HP

Мобилният телефон няма сигнал, какво е счупено, а? Ами знаеш! Може би това е причинено от проблемен сигнал на приемника , банда.

Както знаем, този компонент на сигнала на приемника има много важна роля да приема сигнала, изпратен от предавателя.

Следователно, ако този един компонент има проблем, тогава не е чудно, че в крайна сметка мобилният телефон изобщо няма клетъчна мрежа.

Но не е нужно да се паникьосвате! Виждате ли, проблемите, които водят до загуба на сигнала по-горе, как така можете да го разрешите чрез някои съвети как да се справите със следните непоявяващи се сигнали .

Как да преодолеем изгубения сигнал на телефон с Android

Когато сигналът на мобилния ви телефон изведнъж изчезне, трябва да намерите точката на проблема. Има две възможности, проблемната SIM карта ( доставчик ) или самият мобилен телефон с Android .

За да проверите дали SIM картата има проблеми, е лесно, извадете SIM картата от мобилния си телефон и го инсталирайте на друг мобилен телефон.

Ако SIM картата все още не работи на друг мобилен телефон и не показва индикатор за сигнал, това означава, че проблемът е вашата SIM карта . Вашият мобилен телефон е добре и можете да опитате да се свържете с вашия доставчик на клиентски услуги .

И обратно, ако SIM картата все още работи правилно, може да получава SMS или обаждания, това означава, че няма проблем със SIM картата и проблемът е в мобилния ви телефон.

За да разрешите проблеми с мобилния си телефон, ето няколко начина:

1. Рестартирайте мобилния телефон (най-лесният начин да се справите със загубени сигнали)

Източник на снимки: Shutterstock (Един от начините за справяне със загубен сигнал от мобилен телефон, който можете да опитате, е да рестартирате мобилния си телефон).

Объркани сте как да се справите с изчезването на мрежата на мобилни телефони Xiaomi или други марки?

Това може да бъде най -лесният и практичен начин за решаване на причината за загубата на сигнала. Чрез рестартиране HP ще стартира всички процеси от нулата и автоматично ще търси нови мрежи.

Правейки рестартиране HP също може да преодолее различните проблеми, които възникват в смартфона, което знаем. Включително един от тях, как да се справим с бавния интернет!

2. Самолетен режим

Начинът да се справите със следващия непоявяващ се сигнал е просто чрез активиране на функцията Самолетен режим или самолетен режим на мобилния си телефон.

След това го оставете за известно време и след това отново деактивирайте режима, банда.

По този начин смартфоните с Android ще търсят нов, по-добър 4G LTE мрежов сървър. Всъщност този метод също е широко използван и доказано ефективен.

О, да, за тези от вас, които търсят начин да се справят със загубени сигнали от Telkomsel или други доставчици, наистина можете да опитате този единствен метод!

Как да преодолеем други липсващи сигнали ...

3. Проверете инсталирането на SIM картата

Ако индикаторът за сигнал също не се появи, опитайте отново да проверите дали правилно сте инсталирали SIM картата в слота.

Неправилната инсталация ще направи SIM картата неоткриваема, в резултат на което сигналът не се появява.

Знаете, че не само сигналът на мобилния телефон изчезва, грешката при поставянето на SIM картата може потенциално да повреди хардуерните компоненти на HP или самата SIM карта Така че внимавай!

4. Ръчно търсене на мрежи

Опитвали ли сте ръчно да търсите мрежата, за да разрешите загубената клетъчна мрежа? Ако не, по-добре опитайте сега!

Самият избор на мрежа ръчно е много лесен. Първо отидете в Настройки> Мрежа> Връзки> Мобилна мрежа> изберете Оператор> Изберете автоматично .

Ако е така, смартфонът също ще се опита да се свърже с мрежата, която е била открита. Знаете, в някои случаи този метод може също да помогне за стабилизиране и засилване на сигнала на мобилния телефон.

5. Лош радиосигнал

Загубен сигнал може да бъде причинен от нашия мобилен телефон, който не предава правилния радиосигнал. Следователно, за да поправите това, трябва да въведете кода като този на изображението на вашата клавиатура за набиране на мобилен телефон .

След това ще се появи меню и изберете Информация за телефона . След това щракнете върху Run Ping Test, след това превъртете надолу и изберете LTE / GSM auto (PRL) . След това натиснете бутона за изключване на радиото .

Когато всички процеси приключат, рестартирайте мобилния си телефон и вижте промените. Проверете как е състоянието на вашата мрежа, след като следвате как да коригирате сигнала, който не се появява по-горе.

Можете също да опитате това за тези от вас, които търсят начин да подобрят своя улавящ сигнала от мобилен телефон!

6. Разменете SIM картата с друг мобилен телефон

Източник на снимки: RSInews (Можете да опитате да смените SIM картата на друг мобилен телефон, за да опитате да разрешите сигнала, който не се появява).

Е, ако тези пет метода все още не работят за възстановяване на сигнала за Android, който внезапно изчезва, може би вашият мобилен телефон е този с проблем.

За да сте сигурни, че вашият мобилен телефон има проблем или не, можете да замените SIM картата си с чужд мобилен телефон.

Е, ако се окаже, че вашата SIM карта е добре, когато се използва на чужд мобилен телефон , тогава поправете мобилния си телефон , който има проблем, банда!

Моля, занесете мобилния си телефон в най-близкия сервизен център. Яка предлага, по дяволите, да оставите оторизиран сервиз някъде по-безопасно.

7. Свържете се с Оператора за обслужване на клиенти

Искате ли да се откажете от проблема с HP без сигнал, който изпитвате? Все още не! Все още има един начин да преодолеете не изглеждащия сигнал, който трябва да опитате.

Ако сте направили шестте метода по-горе и сигналът на мобилния ви телефон все още изчезва, най-вероятно грешката е при вашия доставчик на услуги.

Може би мрежата им е в беда и операторът не осъзнава, че има проблем около вашия район.

Доставчиците на услуги обикновено реагират незабавно на жалби на клиенти. Поддържайте връзка с вашия оператор, докато не извърши ремонт на мрежата във вашия район.

Това е колекция от причини и начини за справяне със загубения 4G сигнал на мобилен телефон с Android, който ApkVenue може да ви даде. Надяваме се, че може да реши проблемите със загубения сигнал, с които се сблъсквате.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ги напишете в колоната за коментари по-долу. Успех и късмет, момчета !

Прочетете също статии за Android или други интересни статии от Chaeroni Fitri .