как да променя най-пълната парола за wifi на indihome 2020

Как да промените паролата за Wi Fi Fi Fi Fi, независимо от марката на модема. Наистина трябва да знаете, за да не го пробият хората! Вижте подробностите тук!

Как да смените паролата за WiFi IndiHome през мобилен телефон и компютър е много лесно и можете да го направите сами у дома. Това ръководство е важно за тези от вас, които обичат да се дразнят с WiFi сигнали, които често са бавни без причина.

Въпреки това все пак трябва да сте бдителни, защото може да се окаже, че вашият WiFi е компрометиран от хора, използващи приложения за хакване на WiFi.

И така, любопитно как? Хайде, вижте изцяло как да промените най-новата парола за WiFi на IndiHome 2020, която ApkVenue ще обсъди изцяло тук!

Как да сменя паролата за WiFi на IndiHome

Като доставчик на интернет услуги с една от най-скъпите цени за инсталиране на WiFi, със сигурност не искате паразити, които изсмукват вашата честотна лента на IndiHome, нали?

Може да се окаже, че този метод е много изгоден за извършителя, особено не е необходимо да се купуват импулси, за да се получи интернет квота. Но със сигурност това е пагубно за вас.

Урокът, който ApkVenue ще обсъди тук, използва WiFi рутер тип ZTE F609, който изглежда така, банда.

Причината е, че досега марката и моделът рутери ZTE F609 са най-често използваните от клиентите на IndiHome Fiber в Индонезия, включително и от вас.

И за този път ApkVenue ще предостави урок за това как лесно да променяте паролите на IndiHome WiFi на вашия лаптоп или компютър с Windows, както и на вашия мобилен телефон с Android.

Eits, преди да влезете в основната дискусия, уверете се, че знаете как да разберете паролата за WiFi Indihome, защото тя ще е необходима за стъпките по-долу!

1. Как да сменя паролата на IndiHome WiFi на лаптоп или компютър

Първо, можете да следвате стъпките за това как да промените паролата за IndiHome WiFi на свързан лаптоп или компютър, тук!

В този пример ApkVenue използва лаптоп Lenovo за промяна на паролата .

Всъщност няма значение коя марка лаптоп или компютър използвате, причината е, че все още можете да промените паролата на IndiHome, която използвате.

За стъпките следвайте пълния урок по-долу, да!

 1. Свържете устройството към WiFi мрежата IndiHome, за която искате да промените паролата . Въведете старата WiFi парола, която сте използвали за свързване.

 2. Все още можете да промените паролата за WiFi, въпреки че сте свързани чрез LAN кабел, стига да сте свързани директно с въпросния рутер .

 3. Отворете приложение за браузър на вашия компютър или лаптоп, след това въведете адреса //192.168.1.1/ в адресната лента и натиснете Enter .

 4. Въведете потребителското име и паролата от вашия потребителски акаунт в Интернет.

 5. Ако изобщо никога не сте имали достъп до него и сте променили потребителския акаунт , тогава трябва само да го попълните със следния формат:

Формат Съдържание
Потребителско име потребител
Парола потребител

Note:


Pastikan kamu memasukkan username dan password menggunakan huruf kecil semua. Jika alamat di atas tidak bisa diakses, kamu juga bisa menggunakan //192.168.1.254/ atau //192.168.0.1/.

 1. След успешно влизане отидете в менюто с настройки, което обикновено е вляво. Изберете менюто Мрежа .
 1. Докато сте в менюто Network, изберете WLAN менюто и изберете подменюто Security .

 2. Въведете новата WiFi парола в полето WPA Passphrase и изберете Submit, за да промените паролата . Изчакайте няколко минути, докато процесът за промяна на паролата за IndiHome Fiber WiFi приключи.

Note:


Jika kamu juga hendak mengganti nama WiFi, silakan pergi ke menu SSID Settings dan ganti nama WiFi IndiHome baru kamu pada kolom SSID Name > Submit.

2. Как да сменя паролата на IndiHome чрез HP

Проблем, ако промените паролата за WiFi на вашия лаптоп или компютър? Не се притеснявайте, защото ApkVenue ще обсъди и как да смените паролите за WiFi чрез мобилни телефони, банда!

Начинът да го направите също е горе-долу същият, както когато го правите на лаптоп и компютър, просто го правите на мобилен телефон. Вижте урока по-долу!

 1. Първо, трябва да сте свързани към WiFi мрежата IndiHome, чиято парола искате да промените.
 1. Отворете приложение за браузър . Въведете адреса //192.168.1.1/ в адресната лента и докоснете Enter .

 2. След като се появи страницата за вход , въведете вашето потребителско име и парола в полетата, както следва:

Формат Съдържание
Потребителско име потребител
Парола потребител

Note:


Pastikan kamu memasukkan username dan password menggunakan huruf kecil semua. Jika alamat di atas tidak bisa diakses, kamu juga bisa menggunakan //192.168.1.254/ atau //192.168.0.1/.

 1. Отидете в менюто Мрежа> WLAN> Защита и променете новата си парола за WiFi в колоната WPA Passphrase . Натиснете Submit , за да се запази новата парола .

3. Как да променям WiFi паролите на всички марки модеми (ZTE, TP-Link и HUAWEI)

Докато използването на услуга на доставчик на интернет (ISP), разбира се, не може да бъде отделено от името модем, а, банда.

От многото налични марки WiFi модемни рутери, някои от най-често използваните са ZTE, TP-Link, а също и HUAWEI.

Така че, ако искате да знаете как да промените паролата за WiFi модем от тези марки, можете да видите пълния урок по-долу.

1. Как да сменя паролата на IndiHome ZTE WiFi

За вас, потребителите на ZTE модем , как да промените паролата за WiFi в самата марка ZTE модем всъщност е еднакъв за всички видове, банда.

Например как да смените паролата за WiFi ZTE F609, която ApkVenue обясни стъпките по-горе. За повече подробности следвайте стъпките по-долу:

 1. Посетете адреса //192.168.1.1/ чрез приложение за браузър, след което въведете потребителското си име и парола, за да влезете.

 2. Отидете в менюто Мрежа> WLAN> Защита .

 3. Променете паролата за WiFi в раздела „WPA Passphrase“ и не забравяйте да натиснете бутона „Submit“ .

Ако все още не разбирате обяснението на ApkVenue тук, можете да превъртите нагоре, за да видите пълните стъпки със снимки.

2. Как да сменя TP-Link WiFi парола

Освен ZTE, TP-Link е и друга марка WiFi модем, която е доста широко използвана от хората.

Е, как да смените паролата е еднакъв за всички видове. Най-важното е, уверете се, че устройството е свързано към WiFi модемната мрежа, да.

Ако е така, можете да видите пълните стъпки по-долу.

 1. Отворете IP адреса 192.168.0.1 в приложението за лаптоп или браузър HP, за да отворите страницата за конфигурация на модема TP-Link.

 2. Въведете потребителско име и парола. За настройката по подразбиране можете да въведете „admin“ (без кавичките) и в двете колони.

Източник на снимки: es-saga
 1. Освен „администратор“, можете също да опитате да въведете потребителя в двете колони, ако предишният метод не е работил.

 2. Ако процесът на влизане е успешен, следващият начин за промяна на паролата за WiFi, който трябва да бъде направен, е да изберете менюто „Wireless“ .

 3. Изберете менюто „Безжична защита“ . След това всичко, което трябва да направите, е да промените WiFi паролата в раздела „Безжична парола“ . Натиснете бутона „Прилагане“ .

Източник на снимката: itnesia

3. Как да промените парола за HUAWEI WiFi

В допълнение към вземане на най-добрата линия на телефони с камера, на HUAWEI марката също така предоставя HUAWEI HG8245H5 рутер продукти , които се използват от IndiHome, бандата.

Външният вид на рутера е горе-долу, както е показано по-долу и кой рутер можете да определите напълно от IndiHome.

За това как да смените паролата за IndiHome HUAWEI WiFi, тя всъщност не се различава много от метода ApkVenue, обсъден по-рано.

Но ако все още не разбирате, не е нужно да се притеснявате. Тъй като ApkVenue също ще обясни подробно как да смените паролата за HUAWEI WiFi тук!

 1. Отворете браузър на вашия компютър или мобилен телефон и въведете адреса //192.168.100.1/ в адресната лента и щракнете / докоснете Enter .

 2. След като се появи страницата за вход , въведете следното потребителско име и парола в полетата, предоставени на екрана, и щракнете / докоснете бутона Log In .

Формат Съдържание
Потребителско име Администратор
Парола администратор
 1. След успешен достъп до рутера , щракнете върху разширеното меню, което се обозначава с икона на зъбно колело.
 1. Изберете менюто WLAN и изберете WLAN Basic, за да отворите WiFi конфигурацията, която е активна в момента.
 1. Превъртете надолу и в полето WPA PreShared Key въведете новата WiFi парола IndiHome. Щракнете / докоснете бутона Приложи, когато приключите.

Note:


Password WiFi IndiHome yang kamu gunakan harus terdiri dari minimal 8 karakter.

4. Как да добавите защитата на IndiHome WiFi, за да предотвратите хакването му

Преди да знаете как да увеличите сигурността на IndiHome WiFi, можете също да направите интернет IndiHome по-бърз от преди, като прочетете статията по-долу, банда.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Освен как да смените паролата за WiFi IndiHome, вие също трябва да знаете как да промените достъпа за вход до самия рутер , банда.

В урока по-горе ApkVenue все още използва паролата по подразбиране на въпросния рутер, но всъщност паролата може да бъде променена!

Това е много важно за избягване на хакерски заплахи и тук ще използвам за пример рутера HUAWEI HG8245H5 .

 1. Отворете браузър на вашия компютър или мобилен телефон и въведете адреса //192.168.100.1/ в адресната лента и щракнете / докоснете Enter .

 2. След като се появи страницата за вход , въведете следното потребителско име и парола в полетата, предоставени на екрана, и щракнете / докоснете бутона Log In .

Формат Съдържание
Потребителско име Администратор
Парола администратор
 1. След успешен достъп до рутера , щракнете / докоснете менюто Разширени, което се обозначава с икона на зъбно колело.
 1. Влезте в менюто за управление на System -> Управление на профила и в съответните полета, въведете в старата парола и на нова парола , която искате да използвате.
 1. Щракнете / докоснете синия бутон Приложи, когато приключите.

Note:


Password baru yang ingin digunakan harus terdiri dari minimal 6 karakter dan harus mengandung 2 dari 3 ketentuan berikut: angka, huruf besar, huruf kecil, dan/atau karakter spesial.

Причината, поради която трябва да сменяте паролата си за WiFi веднъж месечно

Въпреки че изглежда тривиално, всъщност редовната промяна на паролата ви за WiFi може да избегне няколко проблема, като например следното:

1. Проблеми със сигурността

WiFi паролите и потребителските имена , които рядко се променят, със сигурност ще увеличат разликата в сигурността на интернет мрежата, която използвате всеки ден.

Не само кражба на интернет мрежа, много хора използват WiFi хакерски методи за извличане на данни от акаунта.

Което може да е по-опасно, отколкото си представяте!

2. Избягвайте бавна интернет мрежа

Когато използвате WiFi мрежа, смятате ли , че скоростта на интернет е много бавна ?

Това може да се дължи на факта, че много хора са свързани към мрежата и това влияе на скоростта им, така че трябва бързо да смените паролата .

Проблемът е, че може да са свързани хора, а не най-близките хора като семейството или приятелите. Но хората наоколо, които са свързани нелегално.

Тогава каква е минималната продължителност за промяна на вашата парола за WiFi? Въз основа на опита на ApkVenue, трябва да сменяте паролата си за WiFi поне веднъж месечно.

Така че, трябва да запомните как да смените паролата за WiFi по-горе или поне да маркирате тази страница за бъдещи нужди, банда!

Бонус: Препоръчителни най-добри приложения за усилване на сигнала за WiFi на телефони с Android

Вашият интернет все още е бавен, след като изпробвате метода по-горе? Не е пълно, ако не сте използвали следните приложения за Android.

Препоръките за приложението за усилване на сигнала Android WiFi по-долу са гарантирано ефективни при решаването на проблема ви. Какви са приложенията?

1. WiFi Manager

Първо, има WiFi Manager, който е разработен от разработчик, наречен Screen Mirroring App Studio. Това приложение е идеално за увеличаване на силата на WiFi сигнала, за да стане още по-бързо.

Също така въоръжени с това приложение, можете да управлявате WiFi мрежи и да увеличите връзката с графичен радар за канал.

Размерът на това приложение също е сравнително малък, само 4,9 MB, банда.

 • Разработчик: Screen Mirroring App Studio
 • Минимална ОС: Android 4.1+
 • Размер: 4.9MB
 • Рейтинг (Google Play): 3.5 / 5.0
Предимства Недостиг
Подобрете значително качеството на WiFi мрежата Малко сложно за използване за начинаещи
Размерът на приложението е много малък WiFi детекторите понякога имат проблеми с четенето

Изтеглете приложението WiFi Manager тук:

Помощни програми Kostya Vasilyev ИЗТЕГЛЯНЕ

2. WiFi Doctor

След това има WiFi Doctor, който е предназначен да открива мрежи, да защитава интернет активността и също така да ускорява вашата мрежова връзка.

Той работи, като затваря приложения, работещи във фонов режим, докато проверява защитата на WiFi и увеличава мрежата.

Това приложение е разработено от PICOO Design и има относително малък размер, който е само 3,09 MB.

 • Разработчик: PICOO Design
 • Минимална ОС: Android 4.1+
 • Размер: 5.6MB
 • Рейтинг (Google Play): 4.4 / 5.0
Предимства Недостиг
Функцията за проверка на сигурността на WiFi мрежата в реално време Не е съвместим за някои видове смартфони
Размерът на приложението е много малък -

Изтеглете приложението WiFi Doctor тук:

Помощни програми Esso Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

Други приложения за усилване на WiFi сигнал ...

Освен двете приложения, които ApkVenue препоръчва по-горе, все още има и други препоръки, които трябва да опитате. Искате ли да знаете нещо? Прочетете повече в следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Има и няколко чудесни съвета за максимизиране на вашата WiFi мрежа, които можете да прочетете тук: Препоръчани най-добри приложения за усилване на сигнала за WiFi, Super Speeding Internet!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Видео: Бавен интернет? Ето 5 лесни и точни начина за ускоряване на вашата WiFi връзка

Е, това е начинът да промените паролата за WiFi WiFi на IndiHome, което е много лесно за вас, а също и някои полезни съвети, които си струва да опитате.

С цената на интернет пакета IndiHome, който се счита за премиум , не позволявайте на вашия WiFi да се качва от безотговорни паразити, банда!

Моля, споделете тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове, както и последните новини за технологиите от JalanTikus. Късмет!

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Naufaludin Ismail .