15 начина за укрепване на най-ефективния wifi сигнал

Искате ли да знаете как да засилите бавен wifi сигнал? Ето как да усилите най-мощния WiFi сигнал с приложение и без приложение.

WiFi сега се превърна в често срещано съоръжение, което се среща на различни места. Този интернет източник изглежда е магнит, който привлича вниманието на много хора, за да се доближи до него.

За съжаление, използваният WiFi сигнал често е неадекватен и възпрепятства нашите дейности при достъп до интернет мрежата. Но успокойте се, сега не е нужно да се притеснявате, защото ApkVenue има решение.

Този път ApkVenue ще ви даде точни съвети как да засилите най -добрия WiFi сигнал, заедно с това как да го използвате и други налични алтернативи.

Колекция от начини за усилване на WiFi сигнала на Android (актуализация 2020)

За тези от вас, които често се дразнят, защото WiFi връзката е бавна, в тази статия ApkVenue събра различни решения, известни още как да засилите WiFi сигнала на най-добрия Android, който можете да опитате.

Можете да използвате следното приложение за препоръки на ApkVenue или да следвате някои съвети за укрепване на WiFi мрежи без приложение. От вас зависи да изберете кой, банда.

Както и да е гарантирано да работи, де! Ако нямате търпение, незабавно разгледайте пълния преглед по-долу, банда!

Как да засилим WiFi сигнала чрез приложението за Android

Оптимизирайте скоростта на WiFi мрежата, която използвате на вашия Android смартфон с помощта на приложението. Да, можете отново да направите WiFi сигнала бърз с приложението Android.

Това приложение за усилване на WiFi сигнал ще ви помогне да поддържате стабилността на използвания WiFi сигнал, така че не е нужно да се притеснявате, че ще загубите сигнала и т.н.

Днес има много приложения за усилване на wifi и ApkVenue избра най-доброто. Любопитни ли сте за какви приложения? Ето пет приложения, които ApkVenue препоръчва:

1. WiFi Manager, Укрепване на WiFi сигнала автоматично

Това приложение за усилване на WiFi ще ви помогне да откриете най-добрия wifi източник , както и да регулирате използването на интернет на вашия мобилен телефон.

С WiFi Manager можете да управлявате WiFi мрежи и да увеличите връзката с графичен радар за канал. Размерът на това приложение също е класифициран като много малък.

WiFi Manager може да се използва като лесен и лек начин за засилване на WiFi сигнала на вашия Android телефон , без да се налага да добавяте устройства.

Предимства

 • Подобрете значително качеството на WiFi.
 • Много малък размер на приложението.

Недостиг

 • Малко сложно за начинаещи.
 • Детекторът понякога може да бъде труден за четене.
Информация Wifi Manager
Разработчик Screen Mirroring App Studio
Отзиви (Брой рецензенти) 3,1 (648)
Размер 4.8MB
Инсталирайте го 100 000+
Android Минимум 4.1

Изтеглете приложението WiFi Manager тук!

Помощни програми Kostya Vasilyev ИЗТЕГЛЯНЕ

2. WiFi Doctor

WiFi Doctor е проектиран да открива мрежи, да защитава интернет активността и също така да ускорява връзката ви с интернет, като затваря приложения, работещи във фонов режим.

Това приложение за укрепване на WiFi сигнала може да провери защитата на WiFi и да подобри качеството на мрежата, която получавате.

Разработено от компания, наречена PICOO Design , това приложение има доста малък капацитет, който е само 3,09 MB.

Предимства

 • Има функция за проверка на сигурността на WiFi мрежата.
 • Заема само много малко памет.

Недостиг

 • Несъвместим за някои телефони.
Информация Wifi Doctor Безплатно
Разработчик Biscuit Co.
Отзиви (Брой рецензенти) 4,1 (40 513)
Размер Варира
Инсталирайте го 1,000,000+
Android Минимум Варира

Изтеглете приложението WiFi Doctor Free тук!

Помощни програми Esso Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

3. WiFi Master

Следващото приложение за засилване на Wifi сигнала е Wifi Master. WiFi Master ще ви помогне да намерите wifi мрежа, която има по-стабилен сигнал.

С помощта на това приложение ще получите достъп до различни безплатни wifi източници, управлявани от разработчика на това приложение.

Wifi master е изтеглен повече от 100 милиона пъти и също има много добър рейтинг. Това показва колко добре се представя това приложение.

Предимства

 • Търсете WiFi автоматично.
 • Препоръката за WiFi сигнал е стабилна.

Недостиг

 • Връзките не винаги са налични във всички области.
Информация Wifi Master
Разработчик LINKSURE NETWORK HOLDING PTE. ОГРАНИЧЕНО
Отзиви (Брой рецензенти) 4,4 (2,646,742)
Размер 16MB
Инсталирайте го 100 000 000+
Android Минимум 4.0.3

Изтеглете приложението WiFi Master тук!

Приложения Мрежа WiFi Master ИЗТЕГЛЯНЕ

4. WiFi усилвател на сигнала

Следващият начин за засилване на wifi сигнала Препоръката на ApkVenue е да използвате приложението WiFi Signal Booster .

Това приложение има за задача да увеличи скоростта на вашата интернет връзка чрез откриване на фона и системите за приложения.

Да не говорим за опцията WiFi Extender за разширяване на вашата безжична мрежа . Можете да комбинирате тези функции, за да получите най-добри резултати.

Предимства

 • Лек размер на приложението.
 • Разширяване на безжичната мрежа.

Недостиг

 • Има реклами при използване на услугата.
Информация Wifi Signal Booster - Wifi Extender
Разработчик Wifi усилвател на сигнала + удължител
Отзиви (Брой рецензенти) 4,0 (1,081)
Размер 3.3MB
Инсталирайте го 50 000+
Android Минимум 4.0

Изтеглете приложението WiFi Signal Booster тук!

Изтеглете TechDevloppers Utilities Apps

5. Wifi Manager, WiFi Network Analyzer & Speed ​​Test

Най-новото сложно приложение, което можете да използвате като начин за усилване на Wifi сигналите, е WiFi Manager - WiFi Network Analyzer & Speed ​​Test .

Това приложение може да се използва за извършване на различни анализи на WiFi, който използвате. От започване на тест за скорост до знание колко хора използват вашия WiFi.

Функцията Wifi Booster в това приложение ви позволява да увеличите силата на интернет сигнала, излъчван от WiFi, който използвате.

Предимства

 • Има различни функции около WiFi.
 • Може да увеличи силата на WiFi сигнала.

Недостиг

 • Интерфейсът може да обърка новите потребители.
Информация WiFi Manager -WiFi мрежов анализатор и тест за скорост
Разработчик WiFi Booster - WiFi Extender & WiFi Speed ​​Test
Отзиви (Брой рецензенти) 4,2 (9,963)
Размер 6.4MB
Инсталирайте го 500 000+
Android Минимум 4.0.3

Изтеглете приложението WiFi Manager - WiFi Network Analyzer & Test Speed ​​тук!

Wifi Manager - Wifi мрежов анализатор и тест за скорост

Как да укрепим WiFi сигнала без приложение

Освен да разчитате на приложенията по-горе, всъщност можете да засилите WiFi сигнала на вашия Android смартфон, като увеличите редица технически неща.

Тази техника на усилване на сигнал е малко по-сложна и изисква специална енергия, но резултатите, които получавате, ще си струват усилията.

Ето десет начина, по които трябва да опитате като усилвател на WiFi сигнал, без да е необходимо да използвате приложение. Провери го!

1. Използвайте най-новата WiFi технология

В момента се предлагат четири вида безжична технология , а именно A, B, G и N. Чрез обръщането на внимание на технологията, която използвате, скоростта на wifi може да бъде увеличена.

Технологии A, B и G са стари технологии, които имат бавни скорости. Междувременно N е най-новата и най - бърза технология по отношение на скоростта.

И така, най-добрият и прост начин за укрепване на wifi сигнала е всъщност да се възприеме най-новата wifi технология .

2. Намерете правилната позиция

WiFi сигналите не могат да се видят от човешкото око, но могат да бъдат блокирани, ако има много стени около рутера .

Уверете се, че сте намерили правилната позиция за поставяне на вашия WiFi рутер. Ако WiFi сигналът се почувства слаб, преместете местоположението на рутера на по-добро място.

Укрепването на WiFi сигнала по този начин всъщност е много просто, но често се забравя от много хора.

3. Пазете от други електронни устройства

Не само други рутери могат да попречат на качеството на сигнала, но няколко други електронни устройства като микровълни също могат да бъдат причина.

За да преодолеете това, можете да държите различни електронни устройства далеч от рутера . Смущенията в сигнала от това електронно устройство могат да отслабят излъчения WiFi сигнал.

Освен това можете да използвате двулентов рутер, за да можете лесно да премествате честотата.

4. Използвайте празен канал

Ако във вашия район има много хора, които използват WiFi рутер , тогава може да сте на същия канал като рутера, така че качеството на сигнала да намалее .

Затова изберете WiFi канал, който е празен или с малко потребители, така че да няма смущения в сигнала.

Първо тествайте канала, който използвате, проверете колко са свързани към канала и го преместете, ако не се чувства добре.

5. Поправете системата за сигурност

Използвали сте пакет за бърз интернет, но той все още е бавен при достъп. Възможно е някой друг да използва вашата WiFi връзка без ваше знание.

За да предотвратите това, използвайте надеждни пароли и използвайте WPA2 криптиране . Чрез увеличаване на тази система за сигурност вашият WiFi автоматично ще бъде по-бърз.

Уверете се, че не споделяте паролата си за WiFi само с никого, ако не искате връзката ви с интернет внезапно да стане бавна.

6. Контрол на честотната лента

Ако не сте сами, когато използвате WiFi, определено ще бъде бавно при сърфиране. Можете да регулирате използването на честотната лента, така че другите хора да не изпускат честотна лента .

Понякога интернет операторите прилагат принципа FUP, при който скоростта ви на интернет автоматично ще бъде намалена, ако надвишите тази граница.

Редовно контролирайки използването на честотната лента , няма да я пропуснете отново.

7. Използване на използвани консервни кутии

WiFi сигналите използват въздух като посредник, така че сигналът да не се разпространява навсякъде, можете да използвате използвани кутии, за да определите местоназначението на сигнала.

Освен консерви, можете да използвате и алтернативни предмети около вас, като тигани или алуминиево фолио.

Провеждането на обекти като този ще направи интернет сигнала, излъчен от вашия WiFi, по-силен и автоматично по-стабилен.

8. Използвайте фърмуера DD-WRT

Друг ефективен начин за засилване на WiFi сигнала е използването на фърмуерното приложение DD-WRT .

Приложението може да се използва за хакване на рутери, така че мощността на предавателя на сигнала е още по-висока.

Както се цитира от сайта Lifehacker , въпреки че е доста опасно за рутера, поне можете да го увеличите до 70 mW .

По този начин обхватът на сигнала на вашия рутер ще се увеличи повече от два пъти.

9. Използвайте WiFi повторител

Повторителят е инструмент за получаване на WiFi сигнали и след това предаване на сигнала обратно по-силно.

Този инструмент е идеален за тези от вас, които имат лошо приемане на WiFi сигнал . Въпреки че трябва да похарчите повече пари, WiFi ретранслаторът може да подобри качеството на сигнала много добре.

Как да подсилим WiFi сигнал с помощта на този Wifi Repeater е изследван много преди, така че не е нужно да се притеснявате за производителността, която ще получите.

10. Рестартирайте или рестартирайте периодично

Не много по-различни от смартфоните и персоналните компютри, рутерите често изпитват проблеми, когато се използват дълго време.

За да избегнете това, можете да рестартирате или рестартирате рутера редовно, така че рутерът да е свеж и готов да се използва отново.

Въпреки че звучи просто, този начин за стабилизиране на WiFi сигнал е доста ефективен за елиминиране на неоткрита намеса в софтуера и други подобни.

Това са препоръките за това как да засилите най-добрия WiFi сигнал в пълен обем чрез оптимизиране на WiFi сигнала дори без помощта на приложение като алтернативен начин.

Вече не е нужно да се тревожите за бавни интернет мрежи, само защото WiFi сигналът е слаб, защото просто трябва да го засилите отново.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да помогне на всички вас и ще се видим в следващите статии.