3 ефективни начина за поправяне на повреден и нечетлив flashdisk!

Flashdisk със сигурност е много необходим като носител за съхранение на данни, който е компактен и лесен за носене навсякъде. Но какво се случва, ако светкавицата, която използвате, внезапно се счупи? Вместо binging, това е лесен начин за отстраняване на повредена и нечетлива светкавица.

Понастоящем Flashdisks са все по-усъвършенствани с вариации в капацитета за съхранение на данни, които все повече отговарят на вашите нужди, например инсталиране на Windows.

Но не рядко флашът, който използвате, има проблеми, започвайки от повреда , невъзможност за форматиране и т.н.

За да поправи това, този път ApkVenue обобщи 3 начина за бързо и лесно отстраняване на повредена и нечетлива флашка . Веднага можете да го практикувате, момчета !

Колекция от начини за поправяне на повреден и нечетлив Flashdisk

Източник на снимки: maketecheasier.com

Всъщност има няколко неща, които могат да доведат до повреда на вашия флаш диск, така че да не може да се използва, момчета .

Сред тях, като забравяне за безопасно премахване на хардуер , често преместване на данни, нападение от вируси или излагане на вода, падане или съхранение на горещи места.

Тук ApkVenue ще прегледа как да поправите повреден флаш диск, започвайки от най-лесния до най-сложния начин, който все още можете да направите, момчета .

Метод 1: Преинсталирайте USB драйвера

Първата стъпка, която можете да направите при поправянето на нечетлива светкавица, е да проверите и преинсталирате USB драйвера .

За да поправите това, можете да предприемете няколко стъпки, както следва.

  • Първо свържете нечетлив флаш диск с компютър или лаптоп. След това отворете менюто на контролния панел и отидете на опцията Хардуер и звук .
  • След това можете да отворите Device Manager и да потърсите Universal Serial Bus Controller . Отворете падащото меню и потърсете USB устройството за масово съхранение, което е маркирано с жълт предупредителен знак.
  • След това можете да щракнете с десния бутон и да изберете опцията Деинсталиране . Тук можете да изключите и включите обратно Flashdisk или да рестартирате компютъра или лаптопа, който използвате.

Метод 2: Коригирайте защитения от запис Flashdisk

В допълнение към неоткритите флашки, понякога срещате и проблеми като флаш устройства с информация, защитена от запис . За да извършите поправки по този метод, ви е необходима само команден ред .

Сега за това как да поправите защитена от запис флаш, можете да следвате стъпките, както следва.

  • Отворете командния ред или с десен бутон върху логото на Windows и изберете това приложение. След като се появи прозорецът на командния ред, въведете командата diskpart и натиснете клавиша Enter. След това ще се появи нов прозорец.
  • След това въведете списък диск, за да видите списък с наличните носители за съхранение. След това можете да изберете с командата select disk 2 (в зависимост от позицията на светкавицата на какъв номер).
  • След това можете да въведете командните атрибути диск clear readonly > clean > create partition primary .
  • Накрая въведете командния формат fs = fat32 (можете също да промените fat32 на ntfs). След това просто напишете exit.

Метод 3: Използвайте инструмента за форматиране на ниско ниво на HDD

Най-екстремният е, че можете да използвате софтуер, наречен Инструмент за форматиране на ниско ниво на твърдия диск, ако Flashdisk е наистина труден за поправяне.

Но този метод няма да бъде полезен, ако вашата светкавица е физически повредена, момчета . За пълния метод можете да прочетете изцяло в статията: Най-добрият начин за поправяне на повреден или повреден Flashdisk .

Eitsss ... но преди да направите горните стъпки, не забравяйте първо да изтеглите и инсталирате приложението по-долу!

И така, това са 3 начина да поправите повредено флаш устройство, без да го форматирате бързо и лесно. Наистина лесно да се направи, нали?

Сблъсквали ли сте се с подобен проблем с flashdisk? Не забравяйте да споделите своя опит и как да го поправите в колоната за коментари!

Прочетете също статии за Хардуер или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .