6 начина за преодоляване на недосегаемия сензорен екран на Android

Вашият мобилен телефон има проблем със своя недосегаем сензорен екран? Просто прочетете съветите за преодоляване на грешките на сензорния екран, докато не заработи отново нормално.

Смартфонът с Android наистина е устройство, което виждаме най-много днес. Причината е, че повечето потребители на смартфони трябва да използват мобилен телефон с операционната система Android.

Това може да се дължи на лекотата, с която работи смартфон с Android, и наличието на разнообразни евтини телефони с Android.

Е, повечето или дори почти всички смартфони с Android вече използват сензорен екран или сензорен екран .

Въпреки че повечето от тях вече не са неумели да използват сензорен смартфон , това не означава, че проблемът свършва дотук.

Смартфоните с Android също не са освободени от различни проблеми. Един от тях е проблемът със сензорния екран, който не може да се докосне.

Следователно, чрез тази статия JalanTikus ще предостави начин за решаване на проблема с грешката на сензорния екран на мобилен телефон с Android.

Как да решим проблемите със сензорния екран на смартфон с Android

1. Проверете използването на RAM на Android

Когато има проблем със сензорния екран на Android, не се паникьосвайте. Това не е непременно хардуерен проблем . Първият начин да разрешите проблема със сензорния екран на Android, трябва да проверите използването на RAM на вашия Android.

Ако сензорният екран не реагира, може би интерфейсът, който използвате, изостава . Причината е, че Android е платформа, която заема място в RAM.

Е, първо виждате какво е състоянието на вашия смартфон, независимо дали RAM паметта на вашия смартфон е голяма или не. Ако не е твърде голям, разгледайте приложенията, които имате.

Ако видите, че вашите приложения запълват място в RAM, веднага изтрийте неизползваните приложения . Защото поради това вашият сензорен екран на Android може да изглежда проблематично, въпреки че само интерфейсът изостава .

2. Незабавно активирайте GPU 2D визуализация

Вторият начин за решаване на сензорен екран за грешка проблем на вашия смартфон е, че можете да активирате сила от графичния процесор . Защо?

Тъй като една от причините сензорният екран да има проблем е, че вашият смартфон може да има проблем със своя лош сектор на преход. Затова трябва да опитате как да се справите с този един сензорен екран .

Чрез активирането на тази функция интерфейсните елементи ще бъдат много по-леки от преди.

Тогава, как да го активирате? Отпуснете се, методът е много лесен. Трябва само да отидете в Настройки > Опции за разработчици > Принудително изобразяване на GPU .

Ако менюто с опции за програмисти не е на вашия смартфон с Android, трябва само да отворите Настройки > Всичко за телефона > и да докоснете номера на компилация до седем пъти, за да активирате опциите за програмисти.

3. Калибрирайте екрана на смартфона на Android

Следващият начин да се справите със сензорния екран на Android е, че трябва да калибрирате екрана на вашия Android смартфон. Докато използвате смартфони с Android, колкото по-дълго ги използвате, дисплеят обикновено се затопля или дори изглежда по-хладен.

Следователно вие сте длъжни да коригирате цвета на вашето устройство с Android . Какво е решението?

Правилното решение за това как да решите проблемите със сензорния екран е, че трябва да калибрирате екрана на вашия Android смартфон . Как калибрирате екрана на вашия смартфон с Android? Можете да използвате приложения на трети страни като Touchscreen Calibration .

Можете да разчитате как да се справите с повреден сензорен екран, за да проверите своя сензорен екран, преди да го занесете в сервизен център . Освен това, като използвате този метод, можете да коригирате и цвета на вашето Android устройство.

4. Изтеглете тестера MultiTouch

Ако смятате, че сензорният ви екран има грешка или проблем, не бързайте да вземете решение, ако смартфонът ви е повреден.

Може би вашият смартфон просто има проблем с мултитъч , така че вашият Android смартфон да изглежда повреден, въпреки че това е просто изоставане . Следователно следвайте стъпките, за да поправите следния недосегаем мобилен телефон със сензорен екран.

Можете да изтеглите тестера MultiTouch безплатно на връзката по-долу, за да разберете дали вашият смартфон е повреден или не.

След като приключите с изтеглянето, поставяте всичките си пръсти, независимо дали всички те се броят или не. Обикновено смартфонът дава мултитъч до пет или десет пръста, зависи от смартфона, който използвате.

След като го опитах, просто DEH можете да кажете дали вашия смартфон е повреден или не.

Изтеглете приложението тук:

Изтеглете Apps Utilities 511plus

5. Опитайте да влезете в безопасен режим

Ако смятате, че екранът на вашия смартфон има грешка, тъй като повечето приложения, които сте инсталирали, са от различни източници, опитайте да влезете в безопасен режим .

Причината е как да се реши проблемът със сензорния екран на Android, който е достатъчно мощен. Тъй като чрез активиране на безопасен режим, платформата ще изпълнява само приложения по подразбиране, така че операционната система за смартфон Android ще бъде много по-лека.

Знаете ли вече как да влезете в безопасен режим?

Ако някой не знае как да влезе в безопасен режим, трябва само да натисне бутона за захранване , след това да избере и задържи опцията за изключване по-дълго , след което ще се появи Рестартиране в безопасен режим . Изберете OK .

6. Не използвайте небрежно зарядното устройство

Когато срещнете проблем със сензорния екран на Android, докато презареждате смартфона си, това не е проблем със системата или дори с хардуера . Сигурно е проблем със зарядното устройство, което използвате, за да презаредите вашия Android смартфон.

Е, проблеми като този често ви се случват, причината е, че определено обичате небрежно да използвате зарядно устройство, за да презаредите батерията, особено когато сте натиснати.

Затова никога не използвайте небрежно зарядно устройство . Обикновено смартфоните с Android могат поне да използват зарядно устройство от смартфон BlackBerry . И така, отсега нататък вече знаете как да поправите сензорния екран да не работи, когато грешката на екрана на смартфона на Android ?

Това са някои начини за решаване на проблема със сензорния екран на смартфон с Android. Разбирате ли до тук?

Ако има начин за решаване на други проблеми със сензорния екран , можете да прочетете статията на ApkVenue по-долу:

  • 5 начина за преодоляване на грешката на сензорния екран, която се движи сама

Късмет!