как да управлявате компютрите на други хора, без да е необходимо да инсталирате допълнителни приложения

Функцията за отдалечен работен плот в Windows е създадена, за да улесни потребителите да контролират и знаят всички дейности, които се случват на други компютри. Как да използвам? Вижте дискусията на Jaka този път!

Операционната система Windows е операционна система, която предлага много полезни функции, една от които е функцията за отдалечен работен плот . Функцията за отдалечен работен плот в Windows е създадена, за да улесни потребителите да контролират и да знаят всички дейности, които се случват на контролирания компютър.

Въпреки това, в ръцете на невежи хора, тази функция може да се използва и за извършване на редица лудории, като например управление на компютъра на приятеля ви чрез компютъра, без той да знае. Можете просто да затворите браузъра или приложението им и много повече. Въпросът е къде точно се намира тази една функция и как да я използвам? Този път ApkVenue ще обсъди как да използвате тази функция за връзка с отдалечен работен плот . Слушайте да!

 • Сложен! Управлявайте компютъра си у дома чрез Android
 • Как да отдалечавам компютър с помощта на Android смартфон
 • Достъп до вашия компютър чрез Android с отдалечен работен плот на Chrome

Как да контролираме компютрите на други хора, без да е необходимо да инсталираме допълнителни приложения

 • На първо място, отворете менюто "Старт" и потърсете контролния панел на компютъра на вашия приятел.
 • Чрез контролния панел първо изберете секцията „ Система “, за да отворите страницата „Система“, която съдържа информация за компютърната система на вашия приятел.
 • След това изберете Advance System Settings , след това изберете раздела Remote или можете да изберете Remote Settings за директен достъп до този раздел Remote.
 • В този раздел Remote разгледайте раздела Remote Desktop . Има две опции, а именно Не позволявайте отдалечени връзки към този компютър, за да откажете отдалечен достъп от друг компютър до този компютър и Разрешаване на отдалечени връзки към този компютър, за да разрешите отдалечен достъп до този компютър. Не забравяйте да проверите опциите по-долу.

 • Ако е така, направете същото на вашето компютърно устройство.

 • След това, след като всички настройки са завършени, отворете отново менюто "Старт" и потърсете връзка с отдалечен работен плот, след това от компютъра на приятеля си, въведете IP адреса на компютъра си.

 • Ако не знаете IP адреса на компютъра си, моля, използвайте командата ipconfig в CMD .

 • Изчакайте няколко минути, докато процесът на свързване завърши и сте готови да играете с компютъра на приятеля си. Можете да изключите браузъра на приятеля си, да имате достъп до файлове и папки за копиране и много други.

Това беше начинът за достъп до компютрите на други хора от вашия компютър много лесно и разбира се, без да е необходимо да инсталирате приложения като TeamViever и т.н. , надявам се полезен и късмет, уверете се, че сте свързани към една и съща мрежа, когато използвате този метод, за да може да бъде успешен.