как да сменя фона на powerpoint на мобилен телефон и компютър

Искате ли да промените PPT фона, за да го направите по-привлекателен? Ето как най-лесно да промените фона на PowerPoint на мобилни телефони и лаптопи!

Уморихте ли се от обикновения PowerPoint? Искате нещо различно, когато изнасяте презентация по време на училищни задачи?

Можете да опитате да промените фона. Само с тези малки промени вашата аудитория може да се фокусира все повече върху точките във вашата презентация.

Следователно този път ApkVenue ще ви даде начин да промените фона на PowerPoint на компютър, лаптоп или мобилен телефон!

Как да променяте фона на PowerPoint на слайд

Първият начин, по който ApkVenue ще обсъди, е как да промените PPT фона на слайд . Този метод е полезен, ако искате да предоставите различни вариации на всеки направен от вас слайд.

Чрез използването на този метод презентацията, която изнасяте, ще бъде много по-интересна и тези, които слушат, ще се съсредоточат повече върху това, което носите.

Ако искате да използвате различен фон за всеки слайд, просто трябва да изпълните стъпките по-долу.

  • Когато отворите приложението PowerPoint, изберете раздела Дизайн в горната част, между раздела Вмъкване и Преходи.
  • Изберете менюто Форматиране на фона вдясно. Можете също да получите достъп до тази функция, като щракнете с десния бутон върху слайда, за който искате да промените фона.
  • След като въведете Format Background, вдясно от PowerPoint ще се появи меню. За да промените фона, изберете Запълване на картина или текстура .

  • След това щракнете върху бутона Файл под Вмъкване на картинка от , изберете изображението, което искате да използвате като фон на PowerPoint.

Свършен! По-късно дисплеят на PowerPoint ще изглежда като изображението по-долу.

За това как да направите различен фон на PowerPoint за всеки слайд, можете да повторите метода по-горе на всеки слайд.

Този метод за промяна на PPT фона ви позволява да добавяте разнообразни визуални вариации към презентационния материал, който искате да доставите.

Как да промените фона на PowerPoint на всички слайдове

Ами ако искаме да използваме едно фоново изображение за всички слайдове? Методът е почти същият като преди.

Трябва само да повторите същия метод като предишния метод. След като изберете изображението, натиснете бутона Приложи към всички в долната част.

Защо в последната стъпка трябва да натиснете опцията Приложи към всички ? Тъй като тази опция автоматично ще замени всички фонове на слайдове с избраното от вас изображение.

Как да премахнете фон на PowerPoint

Ако искате да промените решението си и искате да го промените на оригиналния формат, можете да използвате същия метод, като промените фона на PPT.

Трикът, изберете Solid fill, който по подразбиране ще бъде бял. За да замените всички слайдове, щракнете отново върху бутона Приложи към всички , за да промените цвета на обикновен бял.

По този начин вашият дизайн на PowerPoint ще се върне към начина, по който е бил, когато не сте направили никакви корекции на фона .

Как да промените фона на PowerPoint на HP

Това беше как да промените фона на PowerPoint на компютър или лаптоп. Ами ако искаме да знаем как да сменим фона на PowerPoint на мобилен телефон?

За съжаление приложението PowerPoint на мобилни телефони няма функция, така че да можем да заменим фона на слайда с ваше собствено интересно изображение.

Но не се притеснявайте, можете да използвате други приложения за презентации, за да промените вашия PPT фон. Ще ви покажем как да промените фона на PowerPoint в WPS Office !

  • Изтеглете това приложение чрез връзката по-долу. Извършете инсталационния процес както обикновено. След това отворете приложението.
Офис приложения и бизнес инструменти Kingsoft Office Software Corporation Limited ИЗТЕГЛЯНЕ
  • След отваряне на приложението първо влезте. За да го улесните, можете да използвате акаунта си в Google, за да влезете.

Когато влизате в приложението, натиснете бутона + в долния десен ъгъл и изберете Презентация .

  • За да промените изображението, използвайте безплатен шаблон. Ако изберете празен PPT, няма да можете да промените изображението.
  • След като шаблонът приключи изтеглянето, докоснете фоновото изображение. След това превъртете до менюто отдолу и натиснете менюто надолу .
  • Щракнете в празно място, след което отново натиснете фоновото изображение. Изберете менюто Промяна на изображението отдолу, след което изберете изображението, което искате да използвате. Свършен!
  • След като бъдат приложени всички стъпки, PPT файлът на вашия мобилен телефон ще изглежда като изображението по-долу.

Как да направите PPT фон в WPS Office изискват няколко допълнителни стъпки, но тези допълнителни стъпки не са твърде трудни за изпълнение.

Това са някои от начините да промените фона на PowerPoint на мобилни телефони, а също и на компютри, които можете да опитате да направите презентацията си по-интересна.

Можете да изпробвате някои от предложенията, които ApkVenue дава, така че неговият PowerPoint да привлече повече внимание от публиката!

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да бъде полезна за всички вас и ще се видим в следващите статии.

Прочетете също статии за PowerPoint или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah .