как да проверите най-точния оригинален / фалшив мобилен телефон Samsung през 2020 г.

Преди да закупите нов мобилен телефон Samsung, е добре да проверите автентичността му. Ето как лесно да проверите за оригинални или фалшиви мобилни телефони Samsung! (100% точна)

Какво направихте, когато си купих мобилен телефон?

Разбира се, едно от нещата, които трябва да направите, е да проверите автентичността на мобилния телефон , особено когато го купувате не в официалния магазин.

Купуването на използван мобилен телефон е същото. Трябва да се уверите, че мобилният телефон, който купувате, е истински и с добро качество.

Как да? Спокойно, ApkVenue ще ви каже как да проверите мобилните телефони на Samsung, за да не бъдете измамени при закупуване на мобилен телефон!

Как да проверите оригинални или фалшиви мобилни телефони Samsung

Когато купувате мобилен телефон, със сигурност очаквате мобилният телефон да е оригинален и да може да функционира правилно. Трябва обаче да внимавате, когато купувате употребяван мобилен телефон или купувате в неофициални магазини.

Следователно има няколко метода, които можете да използвате, за да проверите автентичността на мобилния телефон Samsung, който имате или ще имате.

Освен това се знае, че мобилните телефони на Samsung имат качество на изработка и най-новите сложни функции. Срамно е, ако си купите дефектна вещ.

Правейки един от четирите метода по-долу, ще разберете автентичността и качеството, които притежава вашият мобилен телефон!

Нямам търпение, нали? Така че, просто погледнете тази статия изцяло, банда!

1. Проверете, като проверите качеството на изработката

Първо се уверете, че артикулът, който получавате, е същият като този, който сте купили. Добре е да направите малко проучване, преди да закупите мобилен телефон, за да разберете какви материали се използват.

Можете да проверите официалния уебсайт на Samsung, за да научите повече за това. Обърнете внимание на физическото качество, независимо дали е в съответствие с това, което е посочено на уебсайта, или е направено от други материали.

Също така, когато купувате мобилен телефон в онлайн магазин, уверете се, че магазинът има добра репутация и отзиви. Не се изкушавайте веднага от евтина цена, банда.

2. Проверете Използване на IMEI номера

Най-често срещаният начин да проверите оригиналния Samsung е да съпоставите IMEI ( International Mobile Equipment Identity ) номера на вашия мобилен телефон с IMEI номера в кутията на вашия мобилен телефон.

Можете да го видите през менюто с настройки на вашия мобилен телефон Samsung. Първо отворете Настройки , след което изберете Всичко за телефона / Всичко за телефона .

След това изберете IMEI информация / IMEI информация . След това ще можете да видите IMEI номера на вашия мобилен телефон.

Освен това можете също да проверите IMEI номера, като въведете * # 06 # . Ако показаният номер е същият като номера, отпечатан на кутията за мобилен телефон, това означава, че вашият мобилен телефон е истински или официален.

3. Проверете, като въведете тестовия код на Samsung

Освен да въведете IMEI номера, можете да използвате и кодове на Samsung, знаете ли, банда! Оригиналният Samsung трябва да може да изпълнява тези кодове чрез клавиатурата за набиране .

Почти всички марки на HP имат секретни кодове, които можете да използвате за много неща. Като се започне от проверка на батерията, проверка на IMEI, проверка на мрежата и много други.

Някои от тестовите кодове, които можете да опитате, са:

  1. Познаване на SW версия, PDA, CSC и модем: * # 1234 # или * # 9999 #

  2. Информация за Samsung SW & HW: # 12580 369 #

  3. Общ тестов режим на Samsung: # 0 #

  4. Сервизен режим на Samsung: * # 197328640 #

  5. Samsung ADC четене: * # 0228 #

  6. Тестов режим на Bluetooth на Samsung: * # 232331 # или # 7828 #

  7. Адрес на Bluetooth на Samsung: * # 232337 #

  8. Информация за шифроване на Samsung: * # 32489 #

  9. Състояние / памет на батерията на Samsung: # 9998 246 #

4. Отметнете Използване на приложението за Android

Последният начин да проверите вашия мобилен телефон Samsung, който можете да направите, е да използвате приложението PhDoctor . Това приложение може да каже, че устройството, което използвате, е оригинално или пиратско.

Трябва само да изберете менюто Обновяване, за да видите автентичността на вашия мобилен телефон. Между другото , можете да правите и други тестове с това приложение, като мрежови и хардуерни тестове.

Това приложение може също да показва пълните подробности за устройството, което използвате. Можете също така да проверите IMEI номера, знаете ли, банда!

Изтеглете PhDoctor чрез следната връзка:

Информация Доктор
Разработчик Tuneapp
Рейтинг (Брой начинаещи) 4,2 (984)
Размер 6.1MB
Инсталирайте го 100 000+
Android Минимум 4.1

Така че, има начини да проверите дали вашият мобилен телефон Samsung е оригинален или не. Преди да купите, уверете се, че мобилният телефон, който искате, е истински или фалшив!

Прочетете също статии за HP или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah