Не можете да прочетете SIM картата? това е причината и как да го поправите

SIM картата не може да се чете от мобилния телефон, докато се използва? Тук ApkVenue има съвети за преодоляване на нечетливи SIM карти за всички видове телефони с Android.

SIM картата изведнъж става нечетлива, докато се използва? Със сигурност наистина сте разочаровани, особено ако сте в спешен случай, нали?

Не може да се отрече, че колкото и усъвършенстван да е смартфонът ви, той определено няма да може да се използва оптимално без присъствието на този малък обект.

Е, проблемът със SIM картата е нечетлив и се открива на самия Android смартфон, разбира се, той е причинен от определени причини.

Поради тази причина в тази статия ApkVenue ще обсъди причините и начините за преодоляване на нечетлива SIM карта на телефон с Android . Слушайте внимателно, да!

Защо SIM картата не може да бъде прочетена? Това е Причината!

Имате ли нечетлив проблем със SIM картата в Xiaomi, OPPO или друга марка мобилен телефон, банда на Android?

Подобно на това как да решите защо SIM картата няма услуга, проблемът да не бъде открита SIM карта също трябва да бъде решен чрез знание на причината.

Въпреки това, от повечето от причините, поради които SIM картата не може да бъде прочетена , има поне три проблема, които първо трябва да наблюдавате. Кои са някои от тях?

1. Възрастта на използване на SIM картата е твърде дълга

Източник на снимки: psafe.com (SIM картата не е открита в HP vivo? Една от причините е твърде дългата употреба на SIM картата, която е твърде дълга).

Всеки елемент, разбира се, има свой собствен живот, включително SIM карти, които имат различна продължителност на живота , банда.

От 3-5 години пластмасовите и месинговите материали на SIM картата ще се разградят и ще станат по-малко подходящи за употреба, банда.

Ако това продължи, това състояние ще се влоши и в крайна сметка ще направи SIM картата нечетима от смартфоните.

2. Месинговата SIM карта е повредена

Източник на снимки: psafe.com

Месингът е най-важният компонент в SIM картата, тъй като съдържа потребителски данни.

Освен че е повреден от времето, този месинг също може да бъде повреден, защото често се премества на друг смартфон, така че да изпитва по-голямо триене.

Следователно, ако имате нечетлив проблем със SIM картата на OPPO мобилен телефон или дори iPhone, опитайте се да запомните колко често премествате вашата SIM карта.

Други причини, поради които SIM картата не е открита ...

3. Прегряване на SIM картата

Източник на снимки: getdroidtips.com

Проблеми с прегряване често се появяват на някои смартфони с Android. Е, друга причина, поради която SIM картата не се чете, се дължи на този проблем, банда.

Позицията на SIM картата, която обикновено се намира в близост до топлинни компоненти, кара този обект да прегрее и да повреди месинга и данните върху него.

И така, за тези от вас, които питат защо мобилният телефон не може да чете SIM картата, след като мобилният телефон е прегрял, сега знаете отговора, нали?

Как да преодолеем нечетлива SIM карта

И така, сега знаете какво причинява SIM картата да бъде нечетлива и открита във вашия мобилен телефон, нали?

Тогава какво, ако този проблем вече е възникнал? Това е така, защото не само, че не можете да осъществите достъп до интернет мрежата с интернет пакет, съхранените ви данни за контакт вероятно ще бъдат загубени.

Не изпадайте в паника! Проблемът е, че все още има някои трикове за това как да се справите с нечетлива SIM карта, която можете да опитате по-долу, банда.

1. Почистете SIM картата

Източник на снимки: justaskgemalto.com (Почистването на SIM картата обикновено е мощен начин, когато SIM картата е нечетлива).

Първият трик за преодоляване на неоткрит слот за SIM карта, който можете да направите, е да почистите SIM картата , банда.

Отворете и извадете нечитаемата SIM карта от слота й, след това я почистете от микропраха, който залепва и пречи на работата на SIM картата.

Обикновено това се прави с помощта на гума и внимателно го триете в месинговата SIM карта.

След това можете да активирате отново смартфона си с Android и да изчакате SIM картата да отговори, като се свържете с клетъчната мрежа.

2. Изключете вашия смартфон и опитайте друга SIM карта

Източник на снимки: komando.com (Не сте сигурни дали SIM картата не е открита поради повреда на самата карта? Опитайте този един метод).

Ако все още не работи, можете да опитате да използвате друга SIM карта на вашия смартфон. Направете същото със своята SIM карта, като я поставите на друг мобилен телефон.

Ако се окаже, че друга SIM карта, използвана на вашия мобилен телефон, функционира, тогава вероятно е повредата да е на вашата SIM карта. По същия начин, обратно.

Този трик сам по себе си е един от най-лесните начини да се установи източникът на щетите, банда.

Как да преодолеем други нечетливи SIM карти ...

3. Нулирайте мрежата

Източник на снимки: Ikeni.net

Ако слотът за SIM карта 2 не бъде открит, но SIM карта 1 функционира правилно, проблемът може да е от доставчика на услуги, който има грешка, така че SIM картата да не може да функционира правилно.

За да разрешите този проблем, можете да нулирате мрежата на вашия Android смартфон, банда.

Ако не можете да го зададете автоматично, можете да го нулирате ръчно чрез менюто Настройки> Мрежа и интернет> Мобилна мрежа> Имена на точки за достъп .

Тук просто трябва да коригирате настройките на APN според мрежовия и мобилния оператор, който се използва ръчно.

4. Фабрично нулиране на Android

Източник на снимката: dignited.com

Ако проблемът със SIM картата не се чете на Samsung или друг мобилен телефон все още не е разрешен, можете да направите фабрично нулиране на Android, за да върнете смартфона в първоначалното му състояние като нов.

Ако обаче искате да направите трикове за това как да се справите с HP, не можете да прочетете тази една SIM карта, поне трябва да сте малко по-бдителни и внимателни, банда!

Тъй като всички настройки, включително акаунти и приложения, ще бъдат изтрити, когато направите фабрично нулиране . Затова не забравяйте първо да архивирате важни данни.

5. Консултация с обслужване на клиенти

Източник на снимки: salesforce.com (окончателното решение за преодоляване на неоткрита SIM карта е да се консултирате с обслужване на клиенти).

Последният начин да се справите с нечетлива SIM карта на iPhone или Android е да посетите или да се свържете с обслужването на клиенти на използвания клетъчен оператор.

Това е последната опция, включително за тези от вас, които не искат риска от нещо по-лошо за SIM картата. Защото по този начин можете да решавате проблеми директно с експертите .

Е, ако SIM картата, която използвате, се окаже наистина повредена и вече не може да се използва, обикновено обслужването на клиенти ще предложи опцията за подмяна на SIM картата .

Е, това е прегледът на Jaka за причините и начините за справяне с нечетлива SIM карта и грешка на смартфон с Android, банда.

О да, всъщност методът по-горе може да се приложи и от тези от вас, които може да имат неоткрит проблем със SIM карта на iPhone, банда.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да попитате в колоната за коментари. Успех и късмет!

Прочетете също статии за Android или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .