10 съвета за закупуване на употребяван iPhone, който е гладък и качествен през 2020 г.

Искате ли да закупите употребяван iPhone на ниска цена, но все още имате съмнения? Тук ApkVenue има колекция от съвети за закупуване на използвани iPhone, които са гарантирано гладки, висококачествени и трайни.

За да купят най-новия тип iPhone мобилен телефон, много хора се замислят, защото цената е все по-скъпа и по-малко удобна за джоба.

Така че не се изненадвайте, ако решението се промени за закупуване на употребяван iPhone . Но не бързайте да вземате решение!

Работата е там, че имате нужда от много внимание, преди да изберете надеждно място за закупуване на използвани iPhone, които предлагат качествени продукти и гарантирано ще продължат по-дълго.

Започвайки от цена, гаранция, до качество, тук ApkVenue обобщи колекция от съвети за закупуване на използван iPhone заедно с това как да го проверите , за да можете да го практикувате. Cekidot ~

Колекция от съвети за закупуване на качествено използван iPhone, гарантирано гладък и оригинален!

Използваните iPhone или вторите iPhone със сигурност се нуждаят от специално внимание при избора и закупуването им. Не бъдете прекалено безразсъдни, защото имате нужда от много знания, за да не бъдете измамени, банда.

Има много неща, на които трябва да обърнете внимание и да ги направите, така че тук можете да получите добър, гладък и безпроблемен втори мобилен телефон iPhone . Кои са някои от тях?

1. Изберете най- добрата препоръка за втори тип iPhone

Снимка източник: telegraph.co.uk

Не се притеснявайте да използвате iPhone, но вместо това се изкушавате от евтина цена и в крайна сметка купувате iPhone от много старо училище .

Ако възнамерявате да използвате iPhone като основен смартфон , ежедневна употреба и за дълго време, тогава ApkVenue препоръчва поне iPhone 6s , банда.

Въз основа на собственото наблюдение на Jaka, iPhone 6s е на цена от 1,8 милиона Rp за 16 GB версия до Rp 2,4 милиона за 128 GB версия. Тази цена може да бъде различна в зависимост от условията, да!

Тогава това, което прави този втори iPhone годен за употреба през 2020 г., е, че все още има софтуерна поддръжка до най- новата iOS 13.4, така че няма да останете твърде назад.

2. Купете iPhone, който все още е в гаранция

Източник на снимки: pocket-lint.com (Как да проверите използвания iPhone за гаранция, можете ли да видите кода на държавата, банда.)

Ако възнамерявате да закупите употребяван iPhone онлайн , като Kaskus или OLX, потърсете втори iPhone, който все още е официално гарантиран . Всъщност цената е по-скъпа, но качеството със сигурност е по-гарантирано.

Като алтернатива можете да потърсите втори iPhone, който е като нов , който е като нов в тялото си.

Ако искате такъв, който не е гарантиран, уверете се, че гаранционният срок не е изтекъл дълго време и не избирайте втори iPhone , който се използва повече от 2-3 години, банда.

Освен това има и хора, които са любопитни как да проверят каква гаранция използва iPhone, за да получат използван iPhone с качеството на мечтите си.

Трябва да знаете, ако няма термин iPhone международна гаранция . Истината е, че iPhone е регионална гаранция , което означава, че можете да поискате гаранцията там, където е издадено устройството.

За да проверите гаранцията за употребяван iPhone, трябва само да погледнете задното поле в долния ляв ъгъл. Примерът за код на държава за iPhone е както следва.

Код на iPhone Държава (регионална)
МОЯ / А Малайзия
LL / A Америка
X / A Австралия
ZP / A Сингапур, Хонконг
PA / A Индонезия

В допълнение към горния код на iPhone по-горе, ApkVenue прегледа и пълна колекция и алтернативни начини да го проверите в следната статия: Как да проверите кода на държавата на iPhone, така че да не се заблуждавате!

3. Поискайте IMEI номера

Източник на снимката: imei.info

Ако сте намерили добър предмет, разбира се, че искате да го победите веднага! Но преди това първо прочетете описанието на продукта от продавача и поискайте изчерпателност, пълно ли е и все още оригинално.

Ако цялата предоставена информация е достатъчна, преди сделката и извършете транзакцията, е добре да проверите IMEI номера на iPhone, който ApkVenue също е прегледал преди.

За да го улесните, можете да проверите IMEI номера, като отворите менюто Настройки> Общи> Информация , банда.

Познавайки IMEI на iPhone, разбира се, можете да проверите дали iPhone е реален или фалшив, като го съпоставите с полето, така че продавачът да не може да лъже.

Следователно е препоръчително да правите транзакции с помощта на COD ( Наложен платеж ) , така че да можете да проверите състоянието на вашия iPhone, докато не сте доволни.

Други съвети за закупуване на използвани iPhone ...

4. Научете разликите в iPhone

Източник на снимки: pinterest.com

Преди да започнете да се срещате с продавачи, вие също трябва да задълбочите знанията си, като научите различните видове iPhone .

Защо? Проблемът е, че в някои серии iPhone с един поглед има физически прилики и е трудно да се различи, ако не изследвате вътрешността.

Подобно на разликата между iPhone 7 и iPhone 8, които са почти идентични физически, но имат различни спецификации. Разбира се, че ще съжалявате, ако не получите типа, който ви подхожда, нали?

Въпреки че физически материалите, използвани от тези два типа iPhone, са различни, знаете ли. iPhone 7 използва алуминиев материал, докато iPhone 8 вече използва стъклен материал.

5. Проверете физическото състояние на iPhone

Източник на снимки: 9to5mac.com

Когато правите транзакции със системата COD, опитайте се да намерите място, което е безопасно, удобно и не е нужно да бързате с банди.

Не забравяйте да проверите внимателно физическото състояние на iPhone , уверете се, че отговаря на описанието, което продавачът предоставя, и също така проверява за пълнота.

За да проверите употребяван iPhone, ето няколко неща, на които трябва да обърнете внимание.

 • Проверете клетъчните и интернет мрежи , където можете да поставите SIM карта и да се свържете с WiFi мрежа. Не забравяйте да проверите и други връзки като Bluetooth.
 • Проверете бутона Начало , проверете реакцията му и се уверете, че той все още е мек и работи добре, без нищо странно. Тъй като се знае, че този компонент се поврежда бързо.
 • Проверете бутона за захранване , уверете се, че все още е в нормално състояние, за да отворите и затворите iPhone.
 • Уверете се, че слушалките функционират , ако са в предоставеното оборудване, уверете се, че тези аксесоари продължават да функционират правилно. Ако все още е нов и оригинален, трябва да го запазите, за да увеличите цената за препродажба по-късно.
 • Проверете зарядното устройство и кабелът за осветление работи , като се има предвид, че е доста трудно да се намери оригиналният кабел за зарядно устройство на iPhone, който също има доста скъпа цена.
 • Проверете аудио жака , ако все още е там, уверете се, че звукът не е накъсан.
 • Тествайте високоговорителя и слушалката , опитайте да ги използвате, за да слушате музика или да се обадите по телефона, за да сте сигурни, че звукът остава чист и непрекъснат.

6. Проверете характеристиките на iPhone и се уверете, че той все още функционира

Източник на снимки: techsuplex.com (Начинът да проверите втория iPhone е, че трябва да изпробвате всички важни функции на устройството.)

За вас е важно да знаете, че Apple не продава оригинални iPhone компоненти свободно на пазара. Което означава, че всички резервни части са произведени от трети страни, банди.

Затова преди сделката се уверете, че сте закупили употребяван iPhone, който изобщо няма повреди. Ето някои функции на iPhone, на които трябва да обърнете внимание.

 • Проверете отзивчивостта на екрана , можете да проверите като цяло дали функцията на сензорния екран все още работи или не от всички страни. Опитайте и сензора за въртене ( акселерометър ), независимо дали работи или не.
 • Проверете сензора за околна светлина , който функционира за затъмняване на екрана в тъмни стайни условия. Просто трябва да затворите горната 1/3 от екрана на ръка, след това да натиснете бутона за заспиване и да го включите отново. Ако тази функция работи, екранът трябва да е по-слаб от преди.
 • Проверете свързаността , независимо дали става въпрос за клетъчни мрежи, WiFi, Bluetooth и GPS.
 • Проверете състоянието на камерата , тествайте всички функции, открити на предната и задната камери. Опитайте също да правите снимки със или без светкавица и да видите резултатите.
 • Проверете състоянието на батерията , всичко, което трябва да направите, е да отидете в менюто Настройки> Батерия> Състояние на батерията.

7. Проверете софтуера на iPhone

Източник на снимката: imore.com

Следващият съвет за закупуване на втори iPhone е да проверите iCloud и да направите нулиране на мястото на COD. Уверете се, че iCloud все още е активен или не, като отидете в менюто Настройки> iCloud и се уверите, че е празен.

Ако все още е там, помолете продавача да издаде незабавно iCloud заедно с функцията Find My iPhone , така че вашият iPhone да не може да се управлява дистанционно.

Трябва да запомните, iPhone винаги ще иска паролата iCloud всеки път, когато правите важни настройки, например инсталиране на приложения.

Така че, просто продължете, можете да отидете в менюто Настройки> iCloud> Намери моя телефон, след което да го изключите. Извършете нулиране на вашия iPhone, като отворите менюто Настройки> Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки .

8. Обърнете внимание на iPhone SU и iPhone FU

Източник на снимки: 3u.com (Съветите за закупуване на качествен и траен използван iPhone е да се уверите, че това не е елемент за отключване на софтуер, а!)

Като допълнителна информация, когато купувате употребяван iPhone, вие също трябва да знаете разликата между термините iPhone SU и iPhone FU , банда.

iPhone SU или Software Unlock е тип iPhone, който е отключен с помощта на софтуер от преди, който може да използва само една карта на доставчика .

С процеса на отключване можете в крайна сметка да използвате друга карта на доставчика . Въпреки че този метод изисква джейлбрейк, който ще промени функцията на самия iPhone.

Докато iPhone FU или Factory Unlock е тип iPhone, който не е заключен фабрично, така че може да използва различни видове карти на доставчици по целия свят.

Затова ApkVenue препоръчва да закупите iPhone FU, за да избегнете измама от продавача.

9. Избягвайте обновяването на iPhone и международната гаранция

Източник на снимка: gottabemobile.com

Както ApkVenue каза по-горе, че няма международна гаранция за iPhone. Това е регионална гаранция за iPhone, която може да бъде заявена в държавата, в която е пуснат iPhone.

Също така трябва да избягвате продавачи, които се оказват да продават ремонтирани iPhone , където средната стойност се предлага на ниски цени, въпреки че има много рискове.

Например iPhone не издържа, сигналът се губи, така че не може да актуализира последната версия на iOS, знаете ли.

Така че, трябва да разберете къде да закупите надежден използван iPhone. Където Jaka препоръчва да се търсят продавачи от първа ръка, които ги купуват чрез Apple Premium Resellers, като iBox.

10. Проверете използвания iPhone с приложението

Източник на снимки: 3u.com (3uTools е удобно използвано приложение за проверка на iPhone, за да видите автентичността на вашия смартфон.)

Съветите за закупуване на последния втори iPhone наистина са малко неприятности, при които трябва да имате лаптоп, за да го проверите, когато правите COD.

Тук можете да използвате използвано приложение за проверка на iPhone, наречено 3uTools . Номерът е просто да свържете iPhone към лаптопа с кабел за осветление и да се опитате да бъдете оригинални.

Отворете приложението 3uTools, докато се покаже вашият iPhone. Ако трябва да проверите състоянието на вашия използван iPhone, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху бутона Преглед на отчета за потвърждение .

Ще ви бъдат представени редица статуси от използваната част на iPhone. Ако състоянието е зелено, това означава, че все още е оригинално, докато ако състоянието е червено, това означава, че е демонтирано или заменено.

Обърнете внимание и на тестовия резултат в долната част. Където много хора предлагат оценка между 90 и 100, за да получат употребяван iPhone в най-добро състояние, банда.

Е, това са някои съвети за закупуване на качествен използван iPhone, банда. Уверете се, че имате достатъчно информация и не забравяйте да бъдете внимателни при избора, Добре!

В допълнение към iPhone, ApkVenue обсъди и други препоръки за евтини мобилни телефони, които може да са други алтернативи, тук.

Не бъдете лесно поразени и на ниски цени. Имате ли други съвети? Не се колебайте да пишете в коментарите по-долу. Успех ~

Прочетете също статии за използвани мобилни телефони или други интересни статии от Lukman Azis .