лаптопът не може да свърже wifi? преодолейте този начин!

Лаптопът не може да свърже WiFi? Не го обслужвайте веднага! Следвайте стъпките, за да разрешите лаптопа да не може да се свърже с WiFi по-долу!

Лаптопите, които не могат да се свържат с WiFi, са едно от нещата, които често срещат потребителите на това устройство. За съжаление, не много хора знаят причините и как да ги преодолеят.

Може да сте имали и моменти, когато искате да изпълните задача или работа, но лаптопът не може да открие WiFi или не може да се свърже, нали? Въпреки че Wi-Fi връзката на лаптопа на другия ви приятел работи нормално.

Това трябва да ви кара да се чувствате раздразнени. Този проблем възниква поради няколко неща, като небрежност при предишна употреба или проблеми с Wi-Fi системата.

Е, в тези моменти определено искате да знаете, нали, как да решите този проблем? Ето как да решите лаптоп, който не може да свърже Wi-Fi!

Лаптопът не може да свърже Wi-Fi Windows 10

Има много причини, поради които лаптопите не могат да се свържат с WiFi, вариращи от грешки , проблеми с доставчиците на интернет услуги и т.н.

Преди да се опитате да свържете WiFi на този следващ лаптоп, първо проверете дали WiFi на вашия лаптоп е активен или не. Също така проверете светлинния индикатор на WiFi, защото може да е повреден хардуерът.

Можете също да опитате да нулирате рутера, който използвате. Най-екстремната стъпка, която можете да направите, е да преинсталирате Windows.

Ако все още не работи, можете да опитате как да поправите WiFI на лаптоп, който не може да се свърже отдолу, банда!

1. Настройки на интернет мрежата

Една от причините лаптопът да не може да се свърже с точка за достъп или WiFi е интернет настройките, които не са съвсем правилни, банда.

За да поправите това, можете да промените настройките от ръчни на автоматични. Следвайте стъпките по-долу!

Стъпка 1 - Влезте в Центъра за отворена мрежа и споделяне

 • Щракнете с десния бутон на мишката върху иконата Wi-Fi в десния ъгъл на екрана, изберете Open Network and Sharing Center .

Стъпка 2 - Изберете Промяна на менюто с опции на адаптера

 • Ако сте влезли в менюто Open Network and Sharing Center , изберете Change Change options options .

Стъпка 3 - Въведете Wi-Fi Properties

 • Щракнете с десния бутон върху WiFi адаптера, изберете Properties .

Стъпка 4 - Щракнете двукратно върху Internet Protocol Version 4

 • Щракнете два пъти върху Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) .

Стъпка 5 - Активирайте функцията Auto

 • Изберете Получаване и IP адрес автоматично и Получаване на адрес на DNS сървър автоматично, така че Wi-Fi да може автоматично да търси настройките за IP адрес и DNS.

Ето как да се справите с лаптопа, който не може да чете WiFi или изобщо не може да се свърже. Ако все още не работи, можете да опитате следващия метод.

2. Променете WiFi канала

Следващият начин да се справите с лаптопа, който не може да се свърже с Windows 10 WiFi, е да промените Wi-Fi канала.

Каналите в WiFi обикновено имат настройки по подразбиране, без да се налага да се забърквате с тях. Ако има проблем с WiFi на вашия лаптоп, може да има проблем с него.

Сега за това как да поправите WiFi лаптоп, който не може да се свърже, можете да видите чрез стъпките по-долу:

Стъпка 1 - Влезте в диспечера на устройствата

 • Щракнете с десния бутон върху логото на Windows и изберете Device Manager .

Стъпка 2 - Въведете Wi-Fi Properties

 • Изберете менюто Netwok Adapters , потърсете WiFi драйвера, който е инсталиран на вашия лаптоп, след това щракнете с десния бутон и изберете Properties .

Стъпка 3 - Променете стойността на Disabled

 • Щракнете върху раздела предварително и променете стойността на деактивирана . След това рестартирайте лаптопа и опитайте да се свържете с налична Wi-Fi мрежа.

3. Преинсталирайте Wi-Fi драйвер

Възможно е причината лаптопът да не може да се свърже с WiFi да е заради WiFi драйвера. Решението е да деинсталирате драйвера, след което да го преинсталирате.

Можете също така да преинсталирате WiFi драйвера. Обикновено този метод може да закърпи съществуващите проблемни дупки, банда.

Ако начинът за справяне с лаптоп, който не може да се свърже с WiFi, не е работил, тогава наистина трябва да опитате да деинсталирате драйвера .

Преди да извършите процеса на деинсталиране, уверете се, че имате файла с драйвера, банда! Ако нямате такъв, можете да се отбиете в официалния уебсайт на лаптопа, който използвате.

Можете също да търсите необходимите драйвери, като използвате приложението Driverpack Solution, което можете да изтеглите безплатно по-долу:

Драйвери за приложения и смартфони ИЗТЕГЛЯНЕ. Артур Кузяков

Ако въведете серията си лаптопи, обикновено ще има списък с драйвери, необходими на вашия лаптоп.

И така, за това как да се справите с WiFi, който не иска да се свързва на лаптоп с Windows 10, Windows 8 или Windows 7, опитайте стъпките по-долу!

Стъпка 1 - Влезте в диспечера на устройствата

 • Щракнете с десния бутон на мишката върху логото на Windows, след което изберете менюто Device Manager .

Стъпка 2 - Намерете драйвери

 • Потърсете Wi-Fi драйверите, които са инсталирани на вашия лаптоп. Можете да го намерите в раздела Мрежови адаптери .

Стъпка 3 - Щракнете с десния бутон

 • Щракнете с десния бутон върху драйвера, който искате да деинсталирате, изберете Деинсталиране . Изчакайте процеса и рестартирайте процеса. Когато лаптопът е отново включен, преинсталирайте Wi-Fi драйвера.

4. Нулирайте връзката, ако лаптопът не може да свърже WiFi

Ако лаптопът не иска да се свърже с WiFi и откриете информация за ограничен достъп до Wi-Fi мрежата, това може да е причината за големия кеш на WiFi данни на лаптопа.

Това може да доведе до грешки в приемането на WiFi сигнал. За да поправите това, начинът е наистина лесен, наистина!

Можете също да опитате по този начин да поправите WiFi на лаптоп, който не може да се свърже с Windows 7, Windows 8 или Windows 10, ако лаптопът не може да се свърже с определени WiFi.

Стъпка 1 - Въведете командния ред

 • Отворете командния ред , като отворите приложението или натиснете Ctrl + R и въведете думата cmd .

Стъпка 2 - Въведете команди

 • Въведете командата "netsh winsock reset directory" и натиснете enter .

Стъпка 3 - Въведете командата отново

 • Все още в същия прозорец на командния ред, въведете командата "netsh int ipv4 reset reset.log" и натиснете enter . Рестартирайте лаптопа си.

Това са 4 начина да се справите с лаптоп, който не може да свърже WiFi . След като поправите лаптопа WiFi не е свързан, вашият лаптоп отново ще бъде свързан към WiFi мрежата, де!

Мислите ли, че има друг по-ефективен начин за справяне с лаптоп, който не може да се свърже с WiFi, банда?

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Fanandi Prima Ratriansyah .