14 функции и предимства на Android Oreo 8.0, знаете ли?

Знаете ли вече различната изтънченост на тази версия на Android? И така, ето преглед на разширените функции и предимства на Android Oreo 8.0 +, как да го актуализирате (трябва да знаете).

Вече знаете различните предимства на операционната система Android 8.0 Oreo .

Въпреки че поръчката на най-новата версия на Android преди Android 9.0 Pie има различни усъвършенствани функции и предимства, които правят производителността по-бърза, по- мощна и оптимална, момчета .

Така че този път ApkVenue ще направи пълен преглед на различните функции и предимства на Android Oreo в сравнение с предишните версии. Нека първо гледаме!

Какво е Android Oreo?

Преди да прегледате характеристиките му, знаете ли вече какво всъщност е Android Oreo?

И така, Android е операционна система с отворен код, известна още като отворен код, разработена за мобилни устройства от Google.

Мобилни устройства в този случай могат да бъдат смартфони , таблети или други устройства, които използват сензорен екран, момчета .

Сега самият Android Oreo е 15-тата версия на операционната система Android, която е пусната до момента.

Ако слушате, Android винаги използва имената на сладки храни. Защо? Причината можете да намерите в тази статия: Защо Android винаги използва имена на сладки храни?

ВИЖТЕ СТАТИИ

Набор от функции и предимства на Android 8.0 Oreo

Леле, мина доста време! Въпреки че е представен от 2017 г., Android Oreo, известен още като Android O, има редица нови функции и предимства.

Особено за настоящите потребители на смартфони с Android. Тогава какви са предимствата? Вижте пълния преглед по-долу.

1. Фонова граница

Първо, животът на батерията на смартфона е основният фокус, който Google се опитва да поправи на Android Oreo. Функцията Background Limit ще ограничи активността на приложенията във фонов режим .

Това ще сведе до минимум фоновата активност на приложения, които рядко се използват. Защо? Ясно е, че различните дейности във фонов режим не консумират прекомерна мощност на батерията.

Границите в този фон обхващат три основни области. А именно неявно излъчване , фонова услуга и актуализации на местоположението .

За потребителите това означава, че животът на батерията на Android смартфон с Android 8.0 Oreo ще отнеме повече време и няма да се върне бързо към зареждане, момчета .

Особено ако инсталирате приложение като това, гарантирано ще бъде още по-лошо: Внимавайте! Тези 10 приложения гарантират загуба на батерии за смартфони!

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Автоматично попълване

Следващите функции и предимства на Android Oreo, а именно Автопопълване , предлага комфорт и сигурност при влизане .

С тази функция със сигурност ви улеснява да влизате в различни акаунти в интернет, акаунтите си в социалните медии или различни приложения, без да се налага да пишете потребителски имена и пароли .

Да, функцията за автоматично попълване автоматично ще я попълни, когато влезете . Много практично, нали?

Други функции на Android Oreo ...

3. Картина в картина

Следващата функция на Android 8.0 Oreo е Картина в картина (PIP) .

Тук ще бъдете свободни да гледате видеоклипове, докато изпълнявате други приложения, разбира се, което ви прави по-продуктивни, гледате видеоклипове и все още работите.

Тази функция всъщност вече присъства в Android 7.0 Nougat, но специално за потребители на Android TV.

Сега за Android Oreo тази функция е достъпна за смартфони и таблети.

4. Точки за уведомяване

Следващата функция на Android Oreo е Notification Dots . Така че, когато има непрочетено известие, над иконата на приложението ще се появи малка точка.

Никога повече няма да пропускате важни неща. Можете също така да направите бърз предварителен преглед, оформен като речеви мехурчета, като докоснете и задържите точката.

5. Незабавни приложения за Android

Въоръжени с функцията за незабавни приложения на Android , по-късно потребителите на смартфони с Android Oreo ще могат да стартират нови приложения директно от браузъра , без да е необходимо да ги изтеглят .

Сега за това как да използвате тази страхотна функция, първо помислете за следния урок: No Boong! Ето как да използвате приложения за Android, без да инсталирате!

ВИЖТЕ СТАТИИ

6. Google Play Protect

Google също така увеличи сигурността на своя магазин за цифрови приложения, Google Play Store. Google ще може автоматично да открива и премахва злонамерени приложения.

В своето издание Google също заяви, че ще сканира над 50 милиарда приложения на ден . Така че вече не трябва да се притеснявате.

7. Нови емоджи

За тези, които често използват приложения за чат, на Android Oreo ще има повече от 60 нови емотикони .

Но за тези от вас, които не знаят значението на емотиконите, можете да ги прочетете тук: Не ме разбирайте погрешно, опознайте 150-те най-пълни значения на емоджи!

ВИЖТЕ СТАТИИ

8. Бутон за достъпност

Функцията под формата на бутон за достъпност на Android Oreo ви позволява бърз достъп от функциите за достъпност в навигационния панел.

Например, за да изпълнявате прости команди като мащабиране и функции в услугите за достъпност, като например Избор за говорене .

9. Интелигентен избор на текст

Функцията за интелигентен избор на текст на Android Oreo ви улеснява да копирате и поставяте, като прилагате на машинно обучение на устройство .

Например, когато видим писането на адрес, вече не е необходимо да го копирате, като го блокирате дума по дума.

Google ще разпознае фразата и контекста на написаното и незабавно ще го блокира дума по дума за копиране и поставяне .

Интелигентният избор на текст също ще предложи карти за писане на адреси или ще предложи достъп до телефон при преглед на ред телефонни номера.

10. Висококачествен Bluetooth аудио кодек

Следващата функция Android Oreo е поддръжка за висококачествени Bluetooth аудио кодеци . Това е така, защото бавно дупката за аудио жак на смартфона започва да се изоставя.

Вместо това безжичните слушалки започват да се превръщат в стандарт. Така че за любителите на музиката и не искате да правите компромиси с качеството на звука, който се издава, разбира се, това е добра новина.

Да, Android Oreo вече поддържа APTX в класа с LDAC кодек на Sony, протокол за стрийминг , който е изключителен за CSR и сега е собственост на Qualcomm.

Тази поддръжка на аудио кодек ви позволява да слушате музика чрез Bluetooth устройства с високо качество ( висока битрейт ). Ушите ви ще бъдат още по-разглезени!

11. Мрежи, съзнаващи съседство

Това е предимството на новия Android Oreo по отношение на WiFi технологията, а именно Neighborhood Aware Networking (NAN) .

Това позволява на устройствата да се намират помежду си и да комуникират през WiFi, без да е необходима точка за достъп .

Два смартфона, които поддържат технологията NAN, могат да се намират и свързват без допълнителни приложения или конфигурации.

Където им позволява да споделят данни с висока скорост. Neighborhood Aware Networking (NAN) се основава на стандарта WiFi Alliance WiFi Aware .

12. Профил с широка цветова гама

Цветовете, показвани от смартфоните, не са непременно точни. Това, което виждате, не съвпада непременно с резултатите от цветния печат. Въпреки че тази точност е много важна!

В Android Oreo Google предлага естествен начин за разработчиците да определят как да показват своите приложения в режим с широка цветова гама .

Тези профили включват AdobeRGB, Pro Photo RGB и DCI-P3, които са често срещани стандарти в професионалните приложения за изображения, редактиране и видео.

Разбира се, екранът на смартфона също трябва наистина да поддържа физически, за да показва тези профили.

Особено, за да може да покаже цветовете, необходими за видеоклипове с HDR профил като HDR-10 и Dolby Vision.

Накратко, това е нещо добро, въпреки че може никога да не го забележите.

13. Отлагане на известия

Не само алармите можете да отложите. На Android Oreo можете да отлагате известията във всяко приложение. Можете да забавите 15 минути, 30 минути или един час.

Така че, вече няма да пропускате важни известия, въпреки че сте заети. Когато таймерът изтече, ще получите друго предупреждение.

Но не се притеснявайте, за потребителите на версии на Android под Oreo можете да го направите и по следния начин: Как да се отървете от досадни известия във всички версии на телефони с Android!

ВИЖТЕ СТАТИИ

14. Канал за уведомяване

Google също промени системата за уведомяване, която присъства на смартфони или таблети с Android Oreo.

Една от тези промени е, че можете да групирате известията от всяко приложение в конкретни категории, наречени "канали" .

Това може да ви улесни да управлявате или дори да блокирате известия от категории приложения, които се считат за досадни, момчета .

Ето как да актуализирате смартфон до най-новата Android OS

Привлечени ли сте повече от функциите и предимствата на Android Oreo, нали? Така че, за тези от вас, които имат версия на Android по-долу, разбира се, искате да надстроите до най-новата версия.

За да направите това, можете да следвате трите метода, които ApkVenue ще разгледа по-долу, момчета .

1. Актуализиране чрез OTA

Първо, можете да актуализирате операционната система Android чрез OTA, известен още като Over The Air .

Това означава, че можете веднага да актуализирате до най-новата версия на Android, само директно чрез настройките на смартфона на Android.

Но това, което трябва да запомните, разбира се, като използвате този метод, трябва да знаете дали вашият смартфон има пряка поддръжка за актуализация от разработчика или не.

За да актуализирате чрез OTA, трябва само да отидете в менюто Settings> About Phone> System Update . Уверете се, че вашата интернет връзка е бърза и стабилна за по-добър процес на актуализация .

2. Използване на персонализиран ROM

Тогава, ако мобилният ви телефон вече не поддържа официално получаване на системни актуализации , можете също да използвате персонализирани ROM, които са разпръснати в интернет.

Популярните интернет форуми като XDA Developers също предоставят много нишки за тези от вас, които искат да персонализират вашето устройство с Android.

Но за съжаление, за да направите потребителски ROM поне, трябва да имате ясно разбиране, започвайки от процеса на отключване на буутлоудъра , отключване на root достъп и т.н.

Ако все още се съмнявате, първо можете да прочетете урока за извършване на персонализиран ROM, като следната статия: Как да инсталирате и използвате персонализиран ROM на телефон с Android .

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Използване на Android Oreo Theme

Мързеливи на персонализирани ROM, поради караница или страх, че гаранцията ще бъде загубена поради root ? Така че можете лесно да актуализирате дисплея до най-новата версия на Android.

Тук просто трябва да промените външния вид, като използвате темата за Android Oreo или версия по-горе.

Методът е доста лесен, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приложението за стартиране, налично в Google Play Store, и да промените външния вид според вашите желания.

Ако все още не е ясно, можете да прочетете повече тук: Лесни начини за актуализиране на Android Pie 9.0 на всички Android телефони (Подобно на Google Pixel) .

ВИЖТЕ СТАТИИ

Видео: 10 препоръчителни приложения, които трябва да инсталирате на нови телефони с Android

Това са някои от най-новите функции на най-новия Android 8.0 Oreo. Ако все още нямате Android Oreo, по-добре проверете дали сте получили официална актуализация или не.

Ако не го поддържа , пак можете да използвате персонализиран ROM или да промените теми като стъпките по-горе.

Успех и късмет!

Прочетете също статии за Android или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .