как да поправя файл с думи, който не може да се отвори

Имате повреден документ с думи? Eits не го изтрива веднага, можете да следвате как да поправите повреден файл с думи, за да го отворите отново!

Microsoft Word е най-важното приложение в днешния свят, където хората се нуждаят от него, за да създадат документ цифрово.

Освен че могат лесно да го направят, документите на Microsoft Word могат да се съхраняват навсякъде.

Но какво се случва, ако файлът с думи не може да бъде отворен? Със сигурност ще ни накара да се стресираме, особено ако това е нашата важна работа.

Но не се притеснявайте, защото има начини да отворите повреден документ на Word .

Как да поправите повредени файлове с думи

Ако установите, че вашият документ на Word е повреден или повреден, не бъдете тъжни. Защото, ако следвате този един начин, има вероятност вашият повреден документ на Word да бъде възстановен.

Има четири начина да поправите документ на Word, който е повреден от вирус, затваря Word, когато процесът на записване не е завършен или защото сте изключили компютъра си по грешен начин.

Просто слушайте веднага!

Първият начин за поправяне на повредени файлове с думи

Ако повреденият документ все още може да бъде отворен, трябва само да го отворите и след това Запази като документ в друг тип документ .

Можете да избирате между RTF, уеб страница или обикновен текст, като изберете Save As , след това изберете папката за местоназначение на съхранението и изберете Save as type, за да бъде типът документ, който искате.

След като запазите с различен тип документ, отворете отново новия документ и го запазете отново във формат на документ на Word. Ако успеете, вашият документ може да се използва отново.

Вторият начин за поправяне на повредени файлове с думи

Този метод използва функцията за поправяне на документи във всички версии на Microsoft Office. Номерът е, отворете приложението Microsoft Office, след което отворете документа, като щракнете върху Файл> Отваряне> Преглед . След това изберете повредения документ.

Когато искате да отворите документа, уверете се, че сте заменили бутона Open с опцията Open and Repair , като щракнете върху стрелката надолу до бутона Open.

Ако е така, изберете Отваряне и поправяне . Тогава документът ще се отвори като нов документ.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Третият начин за поправяне на повредени файлове с думи

Ако повредата е доста тежка и не може да бъде отворена, можете да следвате следния метод. Отворете празен документ в Word, след което щракнете върху Insert> Insert Object> Text from File .

След това изберете документа, който не може да бъде отворен, и щракнете върху Вмъкване . Ако няма пречки, документът се отваря успешно и се въвежда в новия документ.

Четвърти начин за поправяне на повредени файлове с думи

Подобно на третия метод, този метод може да се използва и за вашите документи на Word, които не могат да бъдат отворени. Този метод обаче се прилага само за документи на Word 2016.

За да направите това, отворете Word, след което изберете Преглед> Чернова .

След това щракнете върху File> Options> Advance . Превъртете, докато не се срещнат Покажи съдържание документ , а след това проверете опцията за показване на заместителите на картината и ползване проект отпред в чернови и да се очертае възгледи .

Ако е така, опитайте да отворите документа, който не може да бъде отворен.

Ето как лесно да отваряте повредени файлове на Word . Избягвайте повредени документи на Word, като винаги изключвате компютъра си по правилния начин, затваряте Word, когато процесът на записване приключи, и винаги редовно сканирате компютъра си.