как да блокирам незаконни потребители на wifi на мобилни телефони и лаптопи

Как да блокирам неизвестни потребители на WiFi. Подходящ за IndiHome Fiber, IndiHome Huawei, потребители на TP Link, дори WiFi на палатка!

Трябва да овладеете как да блокирате WiFi потребители, предвид нарастващия брой случаи на кражба или нарушаване на WiFi от непознати. Наистина страшно, нали?

Безспорно е, че интернет връзката се е превърнала в основна необходимост за съвременните хора в днешната технологична ера. Въпреки това, за тези, които са бедни в квотата, се правят всички средства, за да продължат да получават достъп до интернет.

Един от тях търси WiFi, независимо дали халал или не. Не е ли халал? Особено ако не е кражба на WiFi. Дори сега има много начини да проникнете и да откраднете WiFi връзки , знаете ли!

Ако не искате вашият WiFi да се използва от непознати и да става бавен, тук Jaka дава съвети как да блокирате вашите WiFi потребители без разрешение.

Как да блокирам WiFi потребители чрез Android и PC / лаптоп

Не искате вашата интернет връзка да бъде бавна, защото вашият WiFi е компрометиран и се използва от непознати без разрешение ?

Не само го забавя, WiFi също често се използва от злонамерени хакери, за да открадне вашите лични данни. Както и да е, наистина страшно, де!

Е, точно така, банда. В тази статия ApkVenue ще ви разкаже няколко начина за блокиране на WiFi потребители, известни още като блокиране на крадци, които превземат вашата мрежа без разрешение.

Вижте го !

Как да блокирам WiFi потребители на телефони с Android

На първо място, ApkVenue иска да ви каже как да блокирате устройства, свързани към WiFi чрез приложението Block WiFi Freeloader, което можете да изтеглите безплатно на вашия мобилен телефон с Android.

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението Block WiFi Freeloader чрез връзката, която ApkVenue предоставя по-долу:

 1. Уверете се, че устройството ви с Android е свързано с WiFi . Отворете приложението, вашето WiFi име автоматично ще се появи заедно с кои устройства го използват. Можете да направите повторно сканиране, за да потвърдите отново всички потребители.
 1. Можете да промените състоянието на тези устройства. „ Известен “ за устройства, които познавате (може би вашето семейство или приятели). Ако откриете чуждо устройство, за което не знаете, просто променете състоянието му на „ Stranger “.
 1. Отидете в Router Manager > Изберете Block, за да блокирате устройството от вашата WiFi мрежа. Устройството вече не може да се свърже с вашия WiFi.

Как да блокирам WiFi потребители на компютър / лаптоп

Следващият начин за блокиране на WiFi ще бъде малко по-сложен. За този метод обаче се твърди, че е по-ефективен за трайно блокиране.

Най-общо казано, ръководството за това как да блокирате WiFi потребители по-долу, било то IndiHome, Firstmedia и т.н., е точно същото като Как да ограничите WiFi потребители, което можете да прочетете по-долу .

ВИЖТЕ СТАТИИ

Можете да направите следните начини за блокиране на WiFi чрез компютър на мобилния си телефон, но ви трябва 1 приложение, което е активно на смартфон, а именно WiFi Thief Detector . Това приложение служи за откриване на устройства, свързани към вашия WiFi и показва пълна информация за тези устройства.

Любопитни ли сте как? Веднага вижте изцяло по-долу!

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението WiFi Thief Detector, което можете да изтеглите безплатно от Google Play Store. Можете също да изтеглите директно чрез връзката по-долу:

 1. Отворете и стартирайте приложението както обикновено. Щракнете върху Нека започнем на главната страница на приложението, за да започнете да сканирате устройства, свързани към вашия WiFi.

 2. Изчакайте малко, докато процесът на сканиране завърши. Щракнете върху Подробности за устройството, за да разберете устройствата, свързани към вашата WiFi връзка.

 1. Кликнете върху неизвестното устройство, което се появява. Тъй като няма друго устройство, свързано с WiFi, ApkVenue ще даде пример с устройството на Jaka (Xiaomi).

 2. Информацията за устройството ще бъде видима. Запишете MAC адреса на устройството, за да може да бъде блокирано.

Наистина лесно, нали? MAC адресът по-горе ще бъде най-важният ключ за блокиране на непослушни чуждестранни потребители на WiFi.

Как да блокирам WiFi потребители на IndiHome

В момента много хора използват IndiHome WiFi, било то Fiber, Huawei, до ZTE F609. Нищо чудно, че именно това е целта за крадците на WiFi, особено като се има предвид, че последната ценова листа на IndiHome е доста скъпа .

В тази статия ApkVenue ще обясни само ръководството за това как да блокира потребителите на WiFi IndiHome Fiber, като се има предвид, че това е най-широко използваното от неговите потребители. Без нужда от дълго, ето ръководството!

 1. Включете компютъра , след което отворете любимото си приложение в браузъра. Уверете се, че вашият компютър е свързан с WiFi, банда.

 2. В адресната лента въведете вашия IP адрес . Средно в Индонезия той използва 192.168.1.1 или 192.168.0.1 . Ако не знаете вашия IP адрес, използвайте командния ред, банда.

 3. Ще влезете в страницата за конфигурация на модема. Външният вид на тази страница ще бъде различен в зависимост от марката на модема, който използвате. Въведете " admin " (по подразбиране) в полетата за потребителско име и парола .

 1. След успешно влизане отидете в раздела Сигурност в горната част. След това изберете MAC Filtering в колоната вляво.

 2. Enable MAC Filtering Enable и изберете Blacklist от опцията MAC Filtering Blacklist / Whitelist .

 1. В таблицата за филтриране на MAC адреси изберете Добавяне . Въведете MAC адреса на устройството, което сте записали по-рано.

 2. В полето Start Time въведете 0 и 0 . Докато сте в колоната Краен час , въведете 24 и 0 . Изберете опцията Деактивиране , ако е така, изберете Приложи

Това ще блокира собственика на MAC адреса за 24 часа, иначе изобщо нямате достъп до WiFi. Вашият WiFi ще бъде в безопасност от крадци, добре!

Ето как да блокирате вашите WiFi потребители без разрешение, като използвате приложение на мобилен телефон с Android и чрез конфигурация на модем на компютър.

Сега не е нужно да се страхувате, че вашата интернет връзка е бавна или вашата WiFi мрежа е компрометирана и използвана от всеки. Късмет!

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Рейналди Манасе .