1 gb колко mb? трябва да знаете, за да не бъде нарушена квотата!

Все още често ви бъркат около 1 GB и MB? Това е обяснението, плюс информация за това колко квота е необходима за гледане на Youtube.

Имали ли сте някога въпрос 1000 MB колко GB, 100 MB колко Giga или 10 GB колко MB? Не си сама, банда!

Размерът на квотата, който имате, е едно от съображенията за закупуване на интернет пакет. Ето защо операторите се надпреварват да предоставят най-добрия пакет.

В днешната ера повечето оператори предоставят квота за интернет в гигабайта (GB) . Рядко се предлагат интернет пакети в размер на мегабайта (MB) .

Е, може би не знаете 1 GB колко MB , банда? Всъщност трябва да знаете, за да не се счупи квотата ви, особено ако харесвате стрийминг на Youtube!

Пълно обяснение на 1 GB колко MB

Преди това трябва да знаете за байтове или на индонезийски той се нарича байтове . И така, байт е цифрова единица информация, която представлява двоично число.

В исторически план байт е броят на битовете (1 байт се състои от 8 бита) за кодиране на един символ на текст на компютър.

Мнозина смятат, че един GB е равен на 1000 MB . Всъщност правилното двоично изчисление е 1024 MB .

Значението, което знаем досега, е версията в десетични числа. Може би, това е функционално, за да ни улесни преобразуването на байтовите единици .

И така, 1GB е равно на колко MB?

За повече подробности можете да проверите по-долу. Всъщност все още има единица над PetaByte, просто ApkVenue не влиза в нея, защото все още се използва рядко.

Мерна единица Двоична версия Десетична версия
1 килобайт (KB) 1024 байта 1000 байта
1 мегабайт (MB) 1024KB 1000KB
1 GigaByte (GB) 1024MB 1000MB
1 TeraByte (TB) 1024GB 1000GB
1 PetaByte (PB) 1024 TB 1000 TB

Например, ако имате квота от 2 GB , тогава колко MB всъщност имате, банда?

Ако е в десетична запетая, лесно можете да кажете 2000MB . Но в двоични числа квотата, която получавате, е 2048MB (2 x 1024).

За 1 MB, колко KB квота имате? Подобно на GB до MB, 1 MB е равно на 1000KB в десетични числа и 1024KB в двоични числа.

Ако не знаете как да проверите квотата си, можете веднага да разберете как да го направите тук!

Ползи от познаването на GB до MB размер

Не е ли важно да знаете такива неща? Да, това е безспорно важно, така че можете да контролирате използването на вашата квота.

ApkVenue ще даде пример чрез Youtube . Може би сте любопитни, с квота от 1 GB, колко часа можете да прекарате, гледайки видеоклипове в Youtube.

Отговорът е в зависимост от избраната от вас резолюция на видеоклипа. Колкото по-високо е качеството на видеото, толкова по-голяма квота трябва да похарчите.

Може би вече знаете, че Youtube има 6 различни видео качества, а именно 144p , 240p , 360p , 480p ( по подразбиране ) , 720p и 1080p .

И така, колко MB губите всяка минута? Можете да проверите директно през таблицата по-долу, за да можете да прецените колко квота ви е необходима.

Видео качество За минута На час
144с 1.3MB 80MB
240p 1.6MB 100MB
360p 2.66MB 160MB
480p 4MB 240MB
720p 7.4MB 450MB
1080 12.4MB 750MB

Да предположим, че гледате Youtube с качество 480p , а след това с 1GB можете да гледате Youtube за около 4 часа , банда.

Ако желаете да гледате Youtube с ниско качество, можете да изберете най-ниското качество на видеото, което е 144p .

Представете си, с 1 GB можете да гледате Youtube с качество 144p за 12,5 часа ! Наистина издръжлив, нали?

Разбира се, тази мярка не е стандартен еталон. Много неща оказват влияние върху намаляването на квотата ви при стрийминг на филми, като например колко бързо се бави мрежата или работят фонови приложения .

Така че, ако се притеснявате, че настройките на Youtube внезапно ще се променят в HD режим, можете да отворите менюто Настройки и да активирате функцията Play HD само на Wi-Fi .

Така че, когато не сте свързани с WiFi, не е нужно да се притеснявате за качеството на видеото, което гледате, превръщайки се в HD, което може да загуби квотата ви.

Бонус: Как да изтеглите видеоклипове в YouTube

Освен да гледате с ниско качество, можете също да запазите квотата си, като изтеглите видеоклипове в YouTube, банда.

По този начин можете да го гледате на мобилния си телефон, без да е необходимо да влизате отново в YouTube, което очевидно ще намали квотата ви.

Е, ако не знаете как да изтеглите видеоклипове в YouTube , можете да видите пълното обяснение в статията по-долу.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как, вече знаете как да измерите 1 GB = MB? Така че отсега нататък можете да планирате използването на квотата си дори по-добре, без да се притеснявате, че ще изтече по време на извънредна ситуация.

Можете също така да спестите от използването на квота, когато гледате YouTube, като изберете по-ниска разделителна способност, така че използваната квота да не е твърде разточителна.

Прочетете също статии за квотите или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah