как да направите плакати на мобилни телефони и лаптопи

Как да направите плакати на мобилни телефони и лаптопи е изненадващо лесно. Нямате нужда от специално приложение, можете да го направите веднага. Ето няколко съвета за изработване на дигитални плакати!

Как да направите плакат всъщност може да се направи много лесно и резултатите са не по-малко интересни от работата на професионалистите.

Всъщност плакатът трябва да бъде проектиран възможно най-привлекателно, за да привлече вниманието на други хора, така че не е грешно, ако това също изисква достатъчно опит и знания.

Но успокой се, нямаш нужда от приложение, за да правиш сложни плакати като Photoshop, банда! Сега можете лесно да правите брошури или плакати на мобилни телефони и лаптопи чрез различни методи.

За тези от вас, които сте начинаещи, ето как да направите плакати на мобилни телефони и лаптопи, които са лесни и си струва да се опитат. Начинаещите дизайнери също са задължителни за четене!

Колекция от начини за изработване на плакати на мобилни телефони и лаптопи, подходящи за начинаещи

Източник на снимки: pexels.com (Как да проектирате плакат във Photoshop звучи професионално, но не е подходящ за начинаещи.)

С днешните устройства за смартфони можете също да направите цифрови плакати на мобилен телефон с Android по лесен метод и само с няколко стъпки.

Това е същото като това как да направите плакат на мобилен телефон, как да направите плакат на лаптоп, който ApkVenue ще прегледа този път, не се нуждае от много подготовка.

Дори вие сами можете да се възползвате от приложенията или софтуера по подразбиране, които вече са налични в операционната система Windows, знаете ли, банда.

Любопитни ли сте от методите за направата на този лесен цифров плакат? По-добре да видите пълния преглед по-долу!

Съвети и трикове за правене на плакати на HP и лаптопи лесно и бързо

Може би мнозина се чудят, ако сте запознати с това как да правите конвенционални цифрови плакати с помощта на Adobe PhotoShop и други подобни, защо трябва да знаете и този трик от ApkVenue?

Всъщност отговорът е прост, банда. По начина, по който ApkVenue ще споделя, ще спестите много повече от времето си в процеса на изработване на този плакат.

В допълнение, как да направите плакати на мобилни телефони и лаптопи, резултатите са не по-малко интересни от резултатите на плакатите, които може да сте свикнали да правите.

По същество ще бъдете много по-ефективни и ефикасни в работата си със съветите и триковете, които ApkVenue споделя този път, банда. Нека разгледаме как по- долу да направите плакат с най- простото .

1. Как да направя плакат на мобилен телефон с приложение

За това как да направите плакати на мобилен телефон с Android или iPhone, можете да разчитате на дизайнерско приложение, наречено Canva , банда.

Самата Canva е специално приложение, използвано за графичен дизайн, плакати или покани . Включва различни шаблони, които могат лесно да се редактират.

Преди да изпълните стъпките, можете първо да изтеглите най-новото приложение Canva по-долу за потребители на Android!

Приложения за производителност на Canva ИЗТЕГЛЯНЕ
Стъпка 1 - Отворете приложението Canva, за да започнете как да направите плакат на практичен мобилен телефон

Отворете предварително инсталираното приложение Canva . При първото отваряне на това приложение Canva ще ви помоли да влезете с вашия акаунт.

Тук просто трябва да изберете да продължите с вашия Facebook , Gmail или друг личен имейл акаунт . Ако е така, тогава главната страница на Canva ще изглежда така.

Стъпка 2 - Изберете шаблон за плакат, който да използвате

За да започнете да създавате плакати на мобилния си телефон, всичко, което трябва да направите, е да докоснете Всички категории в секцията Explore Canva . След това изберете опцията Плакат за вертикално положение или Плакат (Пейзаж) за хоризонтално положение.

Стъпка 3 - Изберете шаблон за дизайн на плакат

След това Canva ще покаже множество шаблони за дизайн на плакати , които можете да използвате безплатно. Изберете един и докоснете Редактиране, за да започнете да редактирате плаката.

Стъпка 4 - Преоразмерете плаката, преди да създадете цифров плакат

Можете да промените размера на плаката, като докоснете иконата в горната част. Тук просто трябва да плъзнете и да изберете Листовка (A4), след което да докоснете Преоразмеряване .

За съжаление тази функция е достъпна само за Canva Premium , така че направете плащане предварително, за да можете да промените размера на плаката.

Стъпка 5 - Започнете да сменяте елементите на плаката

Както ApkVenue спомена в началото, Canva осигурява лесен процес на редактиране, който можете да направите, за да направите плакати на мобилния си телефон.

Просто кликнете върху текста, за да променя съдържанието, шрифт тип , шрифта размер , цвят, към стила , използван.

Стъпка 6 - Добавете елемента на плаката

Не само това, можете да добавите и друго съдържание в шаблона на плаката , като докоснете иконата „+“ в долния десен ъгъл.

По-късно можете да добавите други елементи, като текст, изображения, видеоклипове, стикери , илюстрации и други, банди.

Стъпка 7 - Запазете предварително създадения плакат

Правете редакции на плакати на мобилния си телефон според вашето ниво на креативност, банда. Ако сте сигурни и искате да запазите, всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата за изтегляне в горната част.

Изчакайте няколко минути, докато се появи известие Дизайнът е запазен! Тогава Canva ще създаде нова папка, съдържаща вашите дизайни, която можете да видите в приложението Галерия.

2. Как да направите плакат на лаптоп онлайн

Как да проектирате плакат в Adobe Photoshop е трудно за начинаещи, защото ще проектирате от нулата, без да са предвидени референтни шаблони в него.

За щастие можете също да създавате плакати на вашия лаптоп онлайн, като използвате Canva, чийто сайт можете да осъществите с помощта на компютърния браузър , знаете.

Как да направите плакат на лаптоп с помощта на Canva е много по-лесно да се направи, вместо да се налага да използвате Adobe Photoshop. Хайде, вижте пълните стъпки

Стъпка 1 - Посетете уебсайта на Canva, за да започнете Как да направите плакат на лаптоп

Първият път, когато отворите приложение за браузър на компютър, например Google Chrome, след това посетете сайта Canva (//www.canva.com/).

Точно както преди да правите плакати на Android, трябва да създадете акаунт и да влезете в сайта на Canva, банда.

Стъпка 2 - Изберете категорията на плаката (Флаер)

Ако сте влезли успешно, отидете директно в раздела Шаблони вляво на екрана.

След това на плъзгача Търсене по категория го плъзгате, докато намерите опцията Flyer , както е показано по-долу.

Стъпка 3 - Изберете шаблон за плакат

Ще ви бъдат представени множество шаблони за плакати , които могат да бъдат избрани от различни цели. Изберете този, който ви харесва най-много, и щракнете върху Използвай този шаблон, за да започнете да проектирате .

Стъпка 4 - Започнете да редактирате плаката на лаптопа

Изчакайте няколко минути, докато не бъдете отведени до таблото за управление на Canva заедно с дизайна, който сте избрали. Тук можете просто да проявите креативност с различните предоставени инструменти .

Ако все още не се чувствате добре с избрания шаблон , трябва само да отидете в раздела Шаблони . Тук можете също да добавяте снимки , текстове , видеоклипове , фонове и други.

Стъпка 5 - Изтеглете файла на плаката, след като Как да направите плакат е готово

Ако всичко е завършено, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху иконата за изтегляне в горната част.

Изберете типа на файла, който искате да изтеглите, JPG или PDF и щракнете върху Изтегляне, за да започнете да запазвате вашия дизайн, банда.

Стъпка 6 - Готово!

Това е горе-долу така се прави дизайн на плакат на лаптоп с помощта на сайта Canva, самият Яка променя фона, добавя икони и замества текста. Лесно и добре, нали?

3. Как да направите плакат в Microsoft Word

Последната опция и може би звучи доста „екстремно“ е как да създадете плакат в Word . Възможно ли е?

Факт е, че можете да правите плакати в Word, защото това офисно приложение от Microsoft предлага и редица шаблони, които могат да бъдат достъпни онлайн .

Затова се уверете, че вашият компютър или лаптоп е свързан с интернет, за да имате достъп до шаблоните, предоставени в Microsoft Word, банда.

Стъпките за това как да направите плакат в Word също са доста лесни за вас, само с няколко щраквания вашата работа може да бъде завършена.

Стъпка 1 - Създайте нов файл

Отворете приложението Microsoft Word на вашия компютър или лаптоп и изберете опцията New, за да създадете нов файл.

В горната част ще ви бъдат дадени редица шаблони . За да намерите шаблон за плакат, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху опцията Flyers .

Стъпка 2 - Изберете шаблон за плакат на Word, за да започнете да създавате цифров плакат

Следващата стъпка в това как да направите плакат в Word е да изберете шаблона, който искате да използвате, банда.

Ако сте избрали такъв, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Създаване . След това Microsoft Word ще изтегли шаблона и автоматично ще отвори същия, както когато създавате нов документ.

Стъпка 3 - Покажете шаблона на Word Poster

Това горе-долу изглежда дизайнът на плаката в приложението Microsoft Word, което се предлага в шаблона .

Стъпка 4 - Преоразмерете плаката

По принцип плакатът има размер A3, банда. За щастие тук можете да промените размера на плаката, като отидете на > Размер> Оформление на страница А3 раздела .

Можете също да го настроите за други размери хартия, например Letter , A4 , A5 и други.

Стъпка 5 - Промяна на шаблони и добавяне на елементи

След това просто трябва да замените съществуващото писане върху шаблона . Тук можете да отидете в дома раздела за промяна на шрифта , шрифта размер и стил .

За да добавите изображения и фигури, трябва само да изберете раздела Вмъкване . Междувременно за цветно форматиране всичко, което трябва да направите, е да изберете раздела Дизайн .

Стъпка 6 - Започнете да запазвате дизайна на плаката

Ако сте сигурни, че процесът на създаване на този цифров плакат е завършен, трябва само да запазите плаката, като щракнете върху Файл> Запазване като Adobe PDF . За съжаление в Word, банда, няма опция за експортиране в JPG.

Стъпка 7 - Запазване и готово!
  • И накрая, просто трябва да промените името на файла и да кликнете върху Запазване, за да запазите плаката. За да конвертирате от PDF в JPG, можете да разчитате и на приложението за онлайн конвертор, банда.

Лесно е, нали, как да направите плакати на мобилни телефони и лаптопи, които ApkVenue прегледа по-горе? В началото може да е малко незадоволително, но с много практика резултатите няма да отстъпят на професионалистите.

Според самия Джака, как да направите плакати на Canva е най-гъвкавият и подходящ за начинаещи като вас.

Имате ли препоръки за други, по-практични начини, банда? Хайде, напишете мнението си в колоната за коментари по-долу и ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за дизайна или други интересни статии от Даниел Кахяди