10+ причини и начини за охлаждане на горещ мобилен телефон

Причината за горещия мобилен телефон се оказва много. Ето обяснение, както и как да охладите горещ мобилен телефон!

Има много фактори, които причиняват гореща HP и трябва да знаете най-добрите съвети и трикове, за да ги преодолеете. Ако не, не е невъзможно вашият смартфон да издържи повече от 2 години, банда.

В допълнение, смартфоните, които се загряват бързо, могат да ни създадат дискомфорт, така че трябва да го поправите освен като се забъркате с батерията на смартфона .

Така че, за да предотвратите горепосочените проблеми със смартфона, които може да ви се случват в момента, ApkVenue има няколко начина за охлаждане на горещ мобилен телефон . Моля, слушайте и изучавайте внимателно!

Причини за горещо HP бързо и как да ги преодолеете

Може да сте имали проблеми с горещи мобилни телефони често, особено ако вашият смартфон няма квалифицирани спецификации, които могат да потиснат повишаването на температурата.

Проблемът е, че това състояние обикновено се разпространява и към други проблеми, включително такъв, че батерията прегрява бързо.

Но какво точно причинява прегряване на мобилния телефон и батерията? И как да предпазите мобилния си телефон от бързо прегряване? Ето дискусията!

Защо HP може да се нагрява бързо?

Преди да знаете как да се справите с горещите HP, е добре първо да разберете причините.

По този начин можете да вземете редица предпазни мерки, така че вече да не изпитвате проблеми с бързото загряване на батерията или самото тяло на мобилния телефон, банда.

1. Игра на игри твърде дълго

Чували ли сте някога, че играта на игри може да доведе до бързо загряване на мобилния ви телефон? Оказва се, че има и смисъл, нали знаете! Причината е, че тежки игри като PUBG карат производителността на графичния процесор на вашия мобилен телефон да работи много усилено.

В резултат дори не можете да избегнете проблема с бързото загряване на батерията, банда. Всъщност това състояние често кара мобилните телефони да се загряват и батерията бързо се изтощава.

В идеалния случай трябва да играете само 1-2 часа. След това направете почивка за мобилния си телефон, така че топлината да намалее. Това също ще бъде полезно за удължаване на батерията на вашия мобилен телефон.

2. Използването на приложение за стрийминг е твърде дълго

Освен да играете игри, гледането на приложения за стрийминг също може да накара мобилния ви телефон да се почувства горещ, ако го използвате твърде дълго.

Поточното предаване изисква бърза интернет връзка и изисква много енергия.

Опитайте се да запомните колко часа прекарахте, гледайки Youtube. Освен това сега има Netflix, който предлага и много качествени серийни заглавия.

Така че, не се изненадвайте, ако мобилният ви телефон се нагрява бързо по време на сърфиране и след това се разпространява към други проблеми, включително един от които батерията бързо се нагрява и се изтощава, а!

3. Настройки, които все още не са оптимални

Опитайте се да проверите дали настройките на мобилния ви телефон са оптимални или не. Възможно е да има настройки, които всъщност карат мобилния телефон да се нагрява бързо.

Например, нивото на яркост на екрана е твърде ярко, твърде много джаджи, използващи живи тапети, които губят живота на батерията и т.н.

Освен че мобилните телефони и батериите се нагряват бързо, тези настройки също могат да доведат до бързо изчерпване на батерията, въпреки че не се използва, банда.

4. Фактори на околната среда

Една от причините мобилните телефони да се загряват бързо са факторите на околната среда, банда! Доколкото е възможно, избягвайте директния контакт между мобилния си телефон и слънчевата светлина.

Освен че мобилният ви телефон се затопля бързо, слънчевата светлина може да доведе и до това, че сензорният ви екран не функционира правилно и да нагрее батерията.

5. Актуализирайте приложения и софтуер

Приложенията, които имат грешки , могат да създадат проблеми с мобилния ви телефон, включително да причинят бързо прегряване на мобилния телефон и батерията, тъй като използва процесора по-малко оптимално.

Ето защо, старайте се за актуализиране на приложението, тъй като от актуализиране , на грешки при прилагането често са били определени от разработчика .

В допълнение към актуализирането на приложенията, които използвате, не забравяйте винаги да актуализирате операционната си система. Причината е, че ще има много грешки, които са отстранени, след като актуализирате .

6. Твърде много приложения се изпълняват едновременно

Също така се нуждаете от бандата, за да проверите колко приложения стартирате наведнъж. Колкото повече приложения отворите, толкова по-вероятно е мобилният ви телефон да се загрее бързо.

Не само това, това състояние може също да накара батерията на HP да се изтощи бързо, въпреки че все още е нова, знаете ли! За това всичко, което трябва да направите, е да затворите приложения, които не използвате.

Ако сте мързеливи да затворите един по един, тогава можете да се възползвате от ясната скорошна функция на приложението , която винаги е на мобилен телефон на всяка марка.

7. Лошо качество на батерията

Причината за горещите мобилни телефони и други бързи изтощения на батерията се дължи на възрастта на устройството, което е остаряло .

Ако мобилният ви телефон е достатъчно стар, възможно е качеството на батерията да е намаляло, което кара батерията да се нагрее бързо или да се изтощи.

Следователно, ако използвате стар тип мобилен телефон, където батерията може да бъде извадена, е добра идея да замените батерията с нова.

Междувременно най-новите батерии на HP обикновено вече имат голяма вградена батерия, така че не могат да бъдат заменени.

8. Труден сигнал

Последната причина, поради която мобилните телефони и батериите се загряват бързо, е поради трудността на сигнала. Особено когато играете игри, които изискват силен сигнал, мобилният ви телефон ще се загрее бързо.

Препоръчваме ви да използвате Wi-Fi мрежа, така че връзката да е гладка и да намалява тежестта върху мобилния ви телефон. Дори да няма сигнал, можете да намерите място, където да получите най-добрия сигнал.

Как да охладите бърз горещ мобилен телефон

След като знаете причината, със сигурност ще попитате. Как се справяте с горещ мобилен телефон? ApkVenue ще сподели мощни съвети за онези от вас, чиито смартфони и батерии са наистина горещи лесно.

Ето десет начина да се справите с мобилните телефони и прегряването на батериите, които със сигурност ще бъдат ефективни за намаляване на "треската" на вашия смартфон. Просто погледнете метода по-долу.

1. Използвайте оригинално зарядно устройство

Оригиналното зарядно устройство е повредено? Искате да спестите пари, като си купите по-евтино зарядно устройство, но не е ясно неговия произход и качество.

Използването на всяко зарядно устройство всъщност ще застраши батерията и смартфона ви, дори е един от основните фактори, които карат батериите и мобилните телефони да се загряват бързо .

Имайте навика винаги да използвате оригиналното зарядно и ако е повредено, купете ново оригинално зарядно.

За да сте сигурни, че зарядното устройство, което използвате, е оригинално и има добър поток на енергия, можете да използвате приложението Ampere .

2. Проверете използването на WiFi

Тази функция е почти винаги активирана за вас, квотата. В него няма нищо лошо, активирането на WiFi няма директно да доведе до прегряване на мобилния телефон и батерията бързо .

Но индиректно, фоновото приложение автоматично се стартира, когато смартфонът е свързан към WiFi, което след това може да направи вашия смартфон горещ.

За да не продължи да се включва wifi, можете да използвате приложение, наречено Smart Wifi или Wifi Sleeper.

Това приложение може да бъде решение за тези от вас, които търсят начин да се справят с мощен горещ бърз мобилен телефон.

3. Изключете Bluetooth и GPS

Тези две характеристики са сред тези, които рядко забелязваме. Много потребители на смартфони оставят Bluetooth и GPS включени, въпреки че не се използват и са необходими.

Тези две функции всъщност могат да накарат мобилния ви телефон да се загрее бързо. Ако е така, дори не можете да избегнете проблема с бързото загряване на батерията, банда.

Всъщност непрекъснатата употреба на тези две функции е причината за горещия мобилен телефон и батерията бързо се изтощава, знаете ли!

Така че, не забравяйте да изключите тези две функции, ако вече не се нуждаете от тях.

4. Намалете многозадачността

Все по-божествените спецификации на смартфоните предлагат производителност на токери за многозадачност. Въпреки това все пак трябва да следите температурата на вашия смартфон, когато вършите различни задачи наведнъж.

Броят на активните приложения , които използвате едновременно, да не говорим за добавяне на фонови приложения, които все още работят, със сигурност ще накара мобилния ви телефон да прегрее бързо.

Едно от най-добрите приложения за намаляване на многозадачността се нарича Hibernaor . Това приложение е доказано ефективно като начин за справяне с горещи мобилни телефони.

5. Починете HP от Streaming или Nonstop Gaming

Не правите многозадачност , а само едно занимание на вашия смартфон. Например като стрийминг или игра на игри .

Въпреки че това е само една дейност, както стриймингът, така и игрите ще накарат мобилния ви телефон и батерията да се затоплят бързо, ако се извършват непрекъснато, иначе нон-стоп.

Познайте сроковете за използване на смартфон, особено за двете дейности по-горе. Особено ако играете игри с висока графика.

6. Проверете състоянието на батерията

Чувствате ли се, че не правите нищо или не принуждавате смартфон за тежки дейности, но въпреки това батерията на HP се изтощава бързо, въпреки че е нова и мобилният телефон се загрява бързо?

Ако това се случи, трябва да проверите състоянието на батерията във вашия смартфон.

Старият живот на батерията и нейното износено състояние (като снимката по-горе) със сигурност са факторите, които карат смартфона да прегрее бързо. Незабавно сменете батерията с нова.

Едно от най-добрите приложения, които можете да използвате, за да проверите състоянието на батерията, е CurrentWidget: Battery Monitor .

7. Обърнете внимание на „вентилацията“

По-голямата част от хората винаги носят смартфон, където и да отидат. Не малко от тях го слагат в чанта или дори дънки, които са супер тесни.

Внимавай! Това може да накара мобилния телефон да се загрее бързо и автоматично да забави работата на самия смартфон.

Ако все пак поставите смартфона си на затворено място, опитайте се да го извадите от време на време, за да му дадете „чист въздух“.

8. Избягвайте от вода

Това едно нещо, вече не е необходимо да бъдете предупредени, освен ако вашият смартфон не е водоустойчив .

За тези, чиито смартфони не са силни с вода, избягвайте да ги използвате на места, склонни към мокра, като бани, басейни или плажове.

Достатъчно вода в големи количества може да бъде една от причините за бързо прегряване на батериите и мобилните телефони.

9. Изтрийте нежеланите файлове

Всички нежелани файлове, кеш данни, купчина бисквитки също са една от причините мобилните телефони и батериите да се нагряват бързо.

Трите неща по-горе ще имат пряко въздействие върху процесора и RAM паметта, което ще провокира температурата на смартфона да се загрее бързо.

За целта рутинно изтривайте файлове, кеш и бисквитки , които вече не са необходими или са натрупани.

За да не се притеснявате да изтривате нежелани файлове, можете да използвате и приложение, наречено Clean Master . Това приложение може да бъде мощен начин за справяне с бърз горещ мобилен телефон.

10. Използвайте приложенията за охлаждане

Не е пълно, ако не сте разчитали на приложението. За да се справите с горещите мобилни телефони, има няколко приложения, които можете да използвате.

Приложенията за това как да се справите с горещ мобилен телефон включват Cooler Master , Cooling Master или Device Cooler . Всички те гарантирано помагат за „охлаждане“ или поддържане на температурата на вашия смартфон.

Като предотвратите нагряването на мобилния си телефон, тази стъпка ще ви накара да избегнете проблема с бързото прегряване на батерията, банда.

Това са някои начини да се справите с горещи бързи мобилни телефони, които със сигурност са ефективни за вас, за да практикувате всеки ден. Вече не е нужно да се притеснявате, защото вашият смартфон няма да се загрее бързо, ако направите десетте неща по-горе.

Не пропускайте някои от причините за прегряване на мобилни телефони и батерии, които могат да ви помогнат да идентифицирате възникналия проблем.

Сега можете да извършвате ежедневните си дейности с помощта на смартфон спокойно и безопасно. Късмет!