Размер на емисията в Instagram: най-нови снимки, видеоклипове, igtv и истории

Правилният и идеален размер на емисията в Instagram може да помогне на вашия профил в Instagram да бъде по-подреден и по-приятен за окото. Вижте най-добрите размери на IG публикации за 2021 година!

За тези от вас, които често качват снимки в Instagram, разбира се, искате да го направите по-подреден и по-приятен за окото? Следователно трябва да знаете идеалния размер на емисията в Instagram.

Както всички знаем, Instagram се превръща в една от най-популярните социални медии през 2021 година. Не само служи като място за споделяне на снимки, но и място за споделяне на видеоклипове и различно друго мултимедийно съдържание.

Е, тук ще обсъдим правилния и идеален размер на емисията в Instagram , най-новият през 2021 година.

Размер на емисията на снимки в Instagram

Източник на снимката: later.com

През юли 2015 г. Instagram актуализира размера на снимката в приложението си до 1080 x 1080 пиксела . Това има за цел да приспособи разделителната способност на екрана на всяко устройство, използвано за отваряне на Instagram.

Ако често редактирате снимки в Instagram, тогава трябва да разберете размера на приложението, за да го направите спретнато като емисиите на известни личности.

Има три размера публикации в Instagram, а именно пейзаж, портрет и квадрат . Представени са пейзаж и портрет, така че можете да показвате снимки, без да бъдете изрязани.

За да избегнете нискокачествени или счупени изображения, препоръчваме да качвате снимки в квадратна разделителна способност, а именно 1080 x 1080 пиксела или съотношение 1: 1.

Можете лесно да направите това, ако направите снимка директно от приложението, защото обикновено тя е автоматично с квадратна форма .

По-долу е размерът на снимката на Instagram в зависимост от нейната форма:

 • Максималният размер на квадратното подаване на Instagram е 1080 x 1080 пиксела или със съотношение 1: 1.

 • В максимален размер на Instagram портрет фуража е 1080 х 1350 пиксела или 4: 5.

 • Максималният размер на емисията на пейзаж в Instagram е 1080 x 608 пиксела или съотношение 1,91: 1.

Ако искате да промените снимката си от пейзажна на квадратна , можете да използвате няколко приложения като Instagrid или SquareIt.

Или можете да използвате софтуер за редактиране на снимки на компютър / лаптоп, като Adobe Photoshop, Photoscape или Corel Draw.

Можете да зададете размера на емисията на Instagram Photoshop на 1080 x 1080 пиксела . Методът е доста лесен за създаване на размер на емисия на Instagram във Photoshop.

Размер на видео емисията в Instagram

Източник на снимката: later.com

Освен снимки, можете да качвате и видеоклипове в Instagram . Кой е най-идеалният и добър и удобен размер на публикацията на видео в Instagram за гледане?

Важно е да знаете, така че видео дисплеят ви да е перфектен и да не е отрязан. Има два варианта за разделителна способност, а именно портрет и пейзаж за видео.

Особено ако ще правите видеоклип в приложение за редактиране на видео като Kinemaster или Power Director например.

Обърнете голямо внимание, преди да качите видео съдържание, особено за промоционални цели . Ето идеалните съотношения за видео подаване в Instagram:

 • Портрет : Максималното съотношение е 4: 5, а видеоразделителната способност е 1080 x 1350 пиксела.

 • Пейзаж : Максималното съотношение е 1,91: 1, а видеоразделителната способност е 1080 x 608 пиксела.

 • Квадрат : Максималното съотношение е 1: 1, а видеоразделителната способност е 1080 x 1080 пиксела.

IGTV Instagram Размер на емисията

Източник на снимки: gsmarena.com

Освен да качвате снимки и видеоклипове в емисията на Instagram, сега можете да се възползвате и от новите функции на Instagram, а именно IGTV или Instagram TV .

Тази функция ви позволява да качвате или гледате видео предавания с продължителност повече от една минута, която обикновено е настроена за видеоклипове в Instagram.

Подобно на видеоклиповете, те могат да се правят в портретни или пейзажни модели , но размерът на публикациите в Instagram TV е различен от видеоклиповете .

Обикновено се предпочита пейзажният модел в съдържанието на IGTV, тъй като е по-удобен за гледане и заредената картина ще изглежда по-перфектна.

Докато портретни модели понякога все още се изрязват, ако нямат същата резолюция като устройството за гледане.

Тази функция обикновено се използва широко като видео маркетинг за увеличаване на показванията и други. Уверете се, че резолюцията е правилна , за да не се счупи видеото , а!

 • Пейзаж , разделителна способност 1920 x 1080 и съотношение 16: 9.

 • Портрет , резолюция 1080 x 1920 пиксела и съотношение 9:16.

Не само резолюция, има и няколко други разпоредби, на които трябва да обърнете внимание, когато искате да направите IGTV видео. Ето точките:

 • Размер на снимката на корицата на IGTV ( корица ): резолюция 420 x 654 със съотношение 1: 1,55.

 • Честота на кадрите в IGTV: Минимум 30 fps с минимална разделителна способност 720p.

 • Продължителност на IGTV: Максимум 60 минути, ако е качено от мрежата на Instagram, и 15 минути, ако е от приложението Instagram.

 • Формат на видео файл на IGTV: MP4.

 • Размер на файла IGTV: Максимална продължителност от 10 минути или по-малко от 650MB.

IG Live Post Size

Източник на снимка: buffer.com

Друга характеристика, която изисква адекватен размер на емисията , е функцията Instagram Live . Тази функция не е твърде нова, но напоследък става все по-популярна.

Излъчванията на живо или Instagram на живо също се правят с определен минимален размер, така че полученото изображение да е подходящо и приятно за окото.

Какъв е размерът на емисията в Instagram на живо? Когато живеете на живо или излъчвате на живо с помощта на Instagram, задайте качеството на видеоклипа си на резолюция 1080 x 1920 пиксела със съотношение 9:16 .

Така че тези, които гледат на смартфон или лаптоп, могат да виждат с по-добро качество.

Размер на емисията на Instagram Story

Източник на снимката: later.com

Не само качвате снимки и видеоклипове в емисията , но можете също да правите снимки и видеоклипове чрез функцията Instagram Story . Тази доста скорошна функция е доста популярна, знаете ли.

С тази функция можете да споделяте кратки снимки и видеоклипове или да добавяте драсканици и писане, за да го направите по-интересно. Снимките и видеоклиповете, които споделяте, ще бъдат запазени в горната лента на началния екран .

Можете също да видите Instagram Stories от хората, които следвате в лентата. Можете да реагирате, да споделяте отново и да предоставяте отговори.

Instagram Stories ще изчезне автоматично след 24 часа. Тази функция обаче е доста важна за тези от вас, които правят бизнес в Instagram, например, за да обявят промоции.

За разлика от размера на IG емисията в снимки и видеоклипове, това, което качвате в IG Story, е по-адаптирано към размера на екрана.

Съдържанието в Instagram Stories е проектирано да бъде изцяло представено на екрана, като Snapchat. Разделителната способност и размерът всъщност нямат значение, тъй като регулират съотношението на екрана на вашия мобилен телефон, било то 16: 9 или 18: 9.

Какво може да е досадно, ако видим качването на Instagram Story от смартфони с различни резолюции. Качването може да бъде съкратено и неудобно за гледане.

Най -подходящият размер на емисията на Instagram 2021 за Story е 1080 x 608 пиксела със съотношение на страните 1,91: 1 за снимки и използва размер на видеоклипа 1080 x 1920 пиксела със съотношение 9:16 .

Таблица със списъци с размери на IG Feed Feed

За по-ясно и по-кратко ръководство относно ръководството за размер за IG изображение / видео емисия , ApkVenue е подготвил и обобщение в таблична форма.

Можете да видите изцяло по-долу:

 • Снимка ( квадрат ): 1: 1, 1080 x 1080 пиксела
 • Снимка ( портрет ): 4: 5, 1080 x 1350 пиксела
 • Снимка ( пейзаж ): 1,91: 1, 1080 x 608 пиксела
 • Видео ( квадрат ): 1: 1, 1080 x 1080 пиксела
 • Видео ( портрет ): 4: 5, 1080 x 1350 пиксела
 • Видео ( хоризонтално ): 1,91: 1, 1080 x 608 пиксела
 • IGTV ( пейзаж ): 16: 9, 1920 x 1080 пиксела
 • IG Live: 9:16, 1080 x 1920 пиксела
 • IG Story (снимка): 1.91: 1, 1080 x 608 пиксела
 • G Story (видео): 19:16, 1080 x 1920 пиксела

Как да си направим IG емисии, за да не го режат

Източник на снимката: JalanTikus

Искате да публикувате снимка или видео в емисията на Instagram, но резултатите не са съвсем правилни и дори са отрязани?

Ако в миналото е трябвало да изтеглите допълнително приложение, за да коригирате размера на публикацията, за да се побере и да не бъде съкратен, сега не е нужно да правите това.

Виждате ли, в момента Instagram е предоставил функция за преоразмеряване , която ще коригира вашата снимка или видеоклип към формата на публикацията в Instagram.

Е, ако не знаете как, ето пълните стъпки:

 1. Натиснете менюто с икони Плюс (+) в долния център на приложението IG.

 2. Изберете снимка или видеоклип, които да публикувате.

 3. Натиснете иконата на менюто, за да преоразмерите снимката / видеото до размера на IG подаване в долния ляв ъгъл.

 4. Натиснете иконата „Напред“, за да продължите да редактирате и публикувате.

Как да публикувате снимки и видеоклипове в IG Story

Източник на снимката: JalanTikus

Както ApkVenue спомена по-рано, Instagram не само ви позволява да публикувате снимки или видеоклипове в емисията , но и в IG Story.

С появата на Instagram, който непрекъснато се актуализира, дори до местоположението на някои от менютата на иконите. Може да накара тези от вас, които тепърва започват да играят Instagram, да се объркат как да публикуват снимки / видеоклипове в IG Story.

Особено в най-новия си вид, Instagram премахна иконата IG Story. За да не се объркате, тук ApkVenue предоставя стъпките за това как:

 1. Плъзнете ( плъзнете ) надясно на началната страница, за да се покаже страницата Instagram Instagram Story.

 2. Изберете режима на IG Story, който искате да използвате.

 3. Редактирайте записаното видео или направете снимки.

 4. Публикувайте снимки / видеоклипове в IG Story.

Това е дискусията на Jaka за размера на най- новата емисия в Instagram през 2021 г. Можете да я настроите до правилния размер и разделителна способност, за да подобрите външния вид на вашата емисия в Instagram като Celegram.

Дано статията на ApkVenue този път ви помогне. Ще се видим в други интересни статии!

Прочетете също статии за Instagram или други интересни статии от Frieda Isyana