Как да се отървете от рекламите в Chrome и Firefox Windows 10

Как да се отървете от рекламите в Windows 10 е изненадващо лесно. Вижте някои от начините за блокиране на реклами, които внезапно се появяват на следващия компютър! ⬇️

Как да се отървем от рекламите в Windows 10 със сигурност ще бъде мощно решение, така че вече да не се чувстваме притеснени от непрекъснатото появяване на реклами на екрана на лаптоп или компютър.

Освен това тези реклами обикновено се показват на различни места, включително в менюто "Старт", Център за действие, Cortana, до Windows Explorer.

За щастие, знаете ли как да се отървете от рекламите, които внезапно се появяват на компютър с Windows 10 или лаптоп. Има няколко трика, които можете да опитате.

Любопитно ли е да знаете как? Ще бъде ли по-лесно от това как да се отървете от рекламите на телефони с Android или обратно? Хайде, просто разгледайте пълната дискусия за това как да се отървете от рекламите на лаптопите с Windows 10!

Колекция от начини за премахване на реклами в Windows 10

В миналото рекламите се появяваха само по телевизията, сега можете да ги намерите в различни платформи за социални медии и дори в потребителски интерфейси на смартфони или лаптопи.

По отношение на външния вид, разбира се появата на реклами на лаптоп с Windows 10 е като замърсяване, от което трябва да се отървете. Но как се прави? Не се притеснявайте! Ето няколко решения.

1. Как да премахнете реклами в Windows Explorer

Може би има някои от вас, които са срещали досадни реклами в Windows Explorer Windows 10. Оказва се, че можете да унищожите тези реклами, банда.

За да изключите рекламите в Windows Explorer, просто отворете опцията „Преглед“ в Explorer, след което изберете опцията „Опции“ > „Промяна на папката и търсене“ .

В новия прозорец, който се отваря, щракнете върху раздела „Преглед“ , след което потърсете параметъра „Показване на известията на доставчика на синхронизация“ в Разширени настройки . Премахнете отметката в квадратчето до нея.

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Как да премахнете реклами в Windows 10 чрез настройки

Windows 10 наистина е страхотен с безброй функции, освен това има функции, които карат хората да го харесват, но някои, които карат хората да не го харесват. Един от тях е Лични реклами / Рекламен идентификатор .

Рекламният идентификатор е една от най-подходящите функции на Microsoft за предоставяне на рекламни услуги от Windows 10. И тази функция може също да филтрира приложения в магазина на Windows, така че да предотврати измами и проблеми със сигурността.

По същество тази функция взема данните, събрани от потребителите, след което показва реклами на потребителите.

Рекламите все още са реклами и разбира се не всички харесват тази реклама. Можете обаче да го изключите, като следвате стъпките по-долу.

 • Стъпка 1: Отворете Настройки (WinKey + I), след това изберете „Поверителност“ и въведете опцията от менюто „Общи“ .

 • Стъпка 2: Деактивирайте плъзгача за ospi „ Позволете на приложенията да използват моя рекламен идентификатор за опит в различни приложения “.

 • Стъпка 3: Отворете приложение за браузър на лаптопа. След това, за да се отървете от персонализираните реклами, докато сърфирате, посетете страницата на Microsoft //choice.microsoft.com/en-us/opt-out и влезте във вашия акаунт в Microsoft.
 • Стъпка 4: От дясната страна на екрана деактивирайте опциите с име „ Персонализирани реклами в този браузър “ и „ Персонализирани реклами навсякъде, където използвам акаунта си в Microsoft “.

3. Как да премахнете реклами във Firefox и Chrome Windows 10

Появата на реклами в браузърни приложения като Firefox със сигурност не е нещо странно. Но все пак можете да го премахнете за по-вълнуващо сърфиране, банда.

Така че, ако искате да знаете как да се отървете от рекламите на лаптоп с Windows 10 или по-скоро в приложението Firefox, ето стъпките.

 • Стъпка 1: Отворете страницата Add Ons, като докоснете иконата на бургер в горния десен ъгъл, след което изберете менюто „Add Ons“ . Или можете да използвате CTRL + Shift + клавишна комбинация .
 • Стъпка 2: Изберете менюто „Разширение“ и въведете ключовата дума „Adblock Plus“ в полето за търсене и след това натиснете enter.
 • Стъпка 3: Изберете разширението Adblock Plus , след което натиснете бутона „Добавяне към Firefox“, за да инсталирате Add Ons в браузъра.
 • Стъпка 4: Ако се появи диалогов прозорец за потвърждение, просто изберете бутона „Добавяне“ .

Вече завършено! След инсталирането на разширението Addblock Plus ще бъдете свободни от всякакви досадни реклами, които често се появяват при сърфиране с Firefox.

О, да, за тези от вас, които търсят начин да премахнат известията за реклами в Chrome Windows 10 , можете също да инсталирате разширението Adblock Plus.

Ако не знаете как да инсталирате разширения в Google Chrome, можете да прочетете статията на ApkVenue по-долу.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Как да се отървем от рекламите в Windows 10 чрез премахване на временни файлове

Може би много от вас не знаят какво е временен файл и какво общо има с това как да премахнете реклами в Windows 10, нали?

Временните файлове в Windows са временни файлове, които се използват за съхраняване на данни, които обикновено се създават автоматично от приложения, които изискват големи данни, като приложения за редактиране на видео, снимки и други.

В идеалния случай този временен файл ще бъде изтрит, когато приложението приключи, но в действителност това не винаги се случва.

Така че също така има възможност временните файлове, произхождащи от приложението, задействали появата на реклами, да се съхраняват и да продължат да се показват на лаптоп или компютър.

Следователно, защо изтриването на временни файлове се казва като алтернативен начин да се отървете от реклами, които внезапно се появяват на вашия компютър, банда. Ако искате да опитате да го премахнете, ето стъпките.

 • Стъпка 1: Отворете програмата Run чрез натискане на клавишната комбинация Win + R . След това въведете „Temp“ в полето за търсене и натиснете „OK“ или въведете.
 • Стъпка 2: Тук изтривате всички съществуващи папки и файлове. Ако е така, просто затворете прозореца.
 • Стъпка 3: След това натиснете Win + R отново и въведете '% temp%' в полето за търсене Run, след което натиснете OK. Тук също трябва да изтриете всички съществуващи папки и файлове.
 • Стъпка 4: Ако всичко е направено, просто рестартирайте вашия лаптоп или компютър.

Как да блокирам реклами в Windows 10 чрез деинсталиране на приложения за задействане

Вашият лаптоп изведнъж се показва реклами след инсталиране на определени приложения? Вместо нещата да се влошават, по-добре просто да изтриете приложението веднага, банда!

Това състояние обикновено се появява, когато инсталирате приложение, чийто източник не е ясен и има потенциал да разпространи вируса на вашия лаптоп или компютърна система.

Затова ви съветваме незабавно да изтриете приложението от лаптопа. Не знаете как да изтриете приложения на лаптоп? Можете да прочетете статията на ApkVenue по-долу, за да разберете стъпките.

ВИЖТЕ СТАТИИ

И така, ето няколко начина да се отървете лесно от рекламите в Windows 10, банда. Можете да опитате кой метод най-добре отговаря на вашите текущи нужди.

Освен това, за да избегнете това да се случи в бъдеще, уверете се, че сте инсталирали adblock в приложението на браузъра, използвано на лаптопа, и винаги използвайте най-доброто антивирусно приложение.

Не само това, вие също не просто инсталирате приложение, особено от неясни източници, банда. Имате ли други начини? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за Windows 10 или други писания от Lukman Azis .