6 начина да използвате най-новата Android VPN, iPhone, PC 2020

Как да използваме най-изчерпателната последна VPN 2020 (Android, iPhone, PC) за отваряне на сайтове, блокирани от правителството или мобилните оператори.

Искате ли да получите достъп до сайтовете / адресите на забранени видеоклипове в Индонезия? Или може би за други нужди, банда?

Е, VPN може да бъде решение! Не за достъп до отрицателно съдържание в интернет, една от функциите на VPN е да отваря форуми или сайтове на Reddit, които са блокирани от правителството или доставчиците .

Така че този път ApkVenue ще сподели как да използвате пълна VPN за различни платформи . Хайде, нека да слушаме!

Как да използвате VPN, гарантирано да работи безпроблемно

Ако го погледнете, има много начини да използвате VPN на компютър, Android по подразбиране, приложения на трети страни и т.н. Но преди да въведете основните стъпки, ApkVenue първо ще обясни тънкостите на самата VPN. Ето пълната дискусия!

Какво е VPN?

Виртуалната частна мрежа, известна още като VPN, е мрежа, която свързва различни мрежи в интернет, сигурно и анонимно.

Чрез VPN вашата самоличност на трафика се твърди, че е защитена, така че да е по-безопасна и да избягва така наречените блокиращи банди.

Преди това ApkVenue прегледа изцяло какво представлява VPN и каква е неговата употреба, което можете да прочетете тук: Какво представлява VPN и неговата колекция от употреби .

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да използвам пълна VPN на различни платформи

Интересувате ли се, но не знаете как да използвате VPN? Може би за достъп до блокирани социални медии, нали?

Спокойно, по-долу ApkVenue е подготвил пълно ръководство за това как да използвате VPN на всички устройства , било то на Android, iPhone или на лаптоп или компютър.

1. Как да използвам VPN на Android без корен

Първо, можете да използвате VPN на Android, въоръжен с едно от най-добрите VPN приложения днес, а именно Private VPN за достъп до блокирани сайтове.

В този урок за това как да използвате VPN, ApkVenue ще ви покаже как да използвате VPN Private Android, едно от най-популярните VPN приложения, налични днес.

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте VPN Private
 • Ако нямате частна VPN на телефона си с Android, можете да я изтеглите чрез връзката по-долу и да я инсталирате директно на вашето устройство.
 • Освен да използвате частна VPN, можете да използвате и други приложения, като например в тази статия: Препоръчани най-добри VPN приложения за телефони с Android (Актуализация 2020) .
Изтегляне на приложения в мрежа
Стъпка 2 - Започнете да свързвате VPN мрежата
 • Отворете частното VPN приложение, което вече е инсталирано и ще бъдете попитани към коя държава искате да се свържете.
 • Изберете един, например Великобритания, след което докоснете Свързване .
Стъпка 3 - Готово и свържете VPN
 • Изчакайте няколко минути, докато вашата интернет мрежа се свърже с VPN. Обикновено се появява известие, което можете да видите в горната част.
 • Вече можете да сърфирате свободно без ограничения. Ако искате да прекъснете връзката, просто отворете VPN Private и докоснете бутона Disconnect .

2. Как да използвам VPN на iPhone

Подобно на това как да използвате VPN на мобилен телефон с Android, как да използвате VPN на iPhone също е доста лесно за вас.

Хайде, вижте пълния преглед с помощта на приложението Turbo VPN по-долу, банда!

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте Turbo VPN
 • Уверете се, че вече имате приложението Turbo VPN, което можете да получите от App Store. Можете също да го изтеглите чрез връзката по-долу.

Изтеглете Turbo VPN чрез App Store

Стъпка 2 - Отворете и свържете VPN мрежа
 • Отворете приложението Turbo VPN, което вече е инсталирано и обикновено за iPhone се нуждаете от Touch ID достъп, за да се свържете с VPN. Докоснете Разрешаване и въведете своя Touch ID.
 • Тогава Turbo VPN автоматично ще намери най-добрата връзка с държавата, където ще бъдете свързани.
Стъпка 3 - Готово и свържете VPN
 • Изчакайте няколко минути, докато се свържете с VPN. Ако е така, можете да видите лого с надпис VPN в лентата за известия вляво.
 • Сега можете да получите достъп до сайтове, които са блокирани от правителството, като Netflix на изображението по-долу.

3. Как да използвам VPN на компютър с Windows или лаптоп

Освен на мобилни устройства , можете също да използвате VPN на компютър с Windows или лаптоп, който се използва широко в Индонезия.

За стъпките по-долу ApkVenue предоставя пример за използване на VPN на Tunnel Bear .

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте Tunnel Bear
 • Tunnel Bear е може би един от водещите и междуплатформени VPN софтуери .
 • За да го изтеглите, можете да отидете директно на официалния уебсайт или ApkVenue го е подготвил на връзката по-долу, банда.

Изтеглете Tunnel Bear VPN Windows тук

Стъпка 2 - Свържете VPN мрежата
 • След това можете да инсталирате и да изчакате процесът да завърши. Отворете софтуера Tunnel Bear и се регистрирайте за първи път.
 • За да активирате VPN мрежата, трябва само да плъзнете превключвателя в горния ляв ъгъл на прозореца.
 • Tunnel Bear автоматично ще свърже интернет с други страни, например Сингапур, който е най-близо до Индонезия.
Стъпка 3 - Отворете блокирани сайтове
 • Сега можете да получите достъп до различни сайтове, които са ограничени в Индонезия, например Reddit , факт е, че ApkVenue има достъп до този метод.

Бонус: Как да използвам VPN без приложения на телефони с Android и компютри с Windows

Малко е обезпокоително, ако трябва да инсталирате отделно приложение за достъп до VPN.

Но всъщност можете да използвате VPN без приложение изобщо. Любопитен? Ето съвети и трикове от ApkVenue, които наистина могат да ви накарат да практикувате!

1. Как да използвам VPN без приложение чрез браузъра Opera

За потребителите на компютри или лаптопи на Windows има алтернативен софтуер за компютърни браузъри, освен използването на Google Chrome, а именно браузъра Opera .

Самата Opera има интегрирана VPN функция, така че вече не е необходимо да инсталирате софтуер на трети страни.

Как да? Вижте ревюто.

Стъпка 1 - Инсталирайте браузъра Opera
 • Ако нямате браузъра Opera за Windows, можете да го изтеглите чрез връзката по-долу.
Opera Software ИЗТЕГЛЯНЕ на браузърни приложения
Стъпка 2 - Изберете менюто за разширени настройки
 • Отворете браузъра Opera и след това отидете на разширени настройки, като щракнете върху иконата на Opera , която е в горния ляв ъгъл на прозореца и след това изберете Настройки .
 • След като влезете в менюто Настройки, можете да преминете към опцията Разширени .
Стъпка 3 - Активиране на VPN опция
 • На десния екран превъртате надолу, докато се появи падащото меню Разширени, след което щракнете, за да се покажат други настройки.
 • Потърсете опцията VPN и можете веднага да плъзнете до Google, за да започнете да активирате VPN мрежата.
Стъпка 4 - Опцията за VPN е активирана
 • Ако опцията VPN е активна, тогава вляво от адресната лента за въвеждане на URL адреса ще има лого на VPN, както е показано на примерното изображение по-долу.
 • Сега можете да получите достъп до сайтове, които са блокирани или ограничени от правителството, банда.

2. Как да използвам VPN на Xiaomi

Операционната система Android всъщност вече предлага вградена VPN функция, но за съжаление, не много използват тази функция, банда.

За тези от вас, които не знаят, тук ApkVenue ще обсъдят как да използват VPN по подразбиране за Android, използвайки операционната система MIUI 10 от Xiaomi като пример.

Стъпка 1 - Отворете сайта на VPNBook
 • За първи път отваряте браузър и посещавате сайта на VPNBook (//www.vpnbook.com/).
 • На главната страница просто превъртете надолу, за да намерите крана PPTP , банда.
Стъпка 2 - Копирайте настройките на VPN
 • След това просто трябва да копирате един от VPN сървърите, които използвате, и не забравяйте да запомните използваното потребителско име и парола .
Стъпка 3 - Въведете VPN настройки
 • Например на мобилен телефон Xiaomi с MIUI 10, всичко, което трябва да направите, е да отидете в менюто Настройки> Безжични и мрежи> Още> VPN . Преди това обаче трябва да активирате ПИН или парола, за да ги отворите.
 • Тук просто трябва да докоснете опцията Добавяне на VPN в долната част и да въведете адреса на VPN сървъра, който сте копирали по-рано от VPNBook.
 • Не забравяйте да попълните полетата за имена на VPN, както и потребителското име и паролата в съответствие с сайта на VPNBook. Когато приключи, всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата за отметка в горния десен ъгъл на екрана.
Стъпка 4 - Активирайте VPN
 • И накрая, всичко, което трябва да направите, е да плъзнете Google VPN, за да го активирате и след това да изберете настройките на VPN, които сте направили.
 • Свършен! И сега вашата VPN е активирана и можете да сърфирате в интернет, без да се притеснявате за ограничения, банда.

Note:

3. Cara Menggunakan VPN di Samsung

Bagi pengguna Samsung, brand yang satu ini sudah menyediakan cara menggunakan VPN sendiri tapi kamu harus download satu aplikasi tambahan, geng.

Langkah 1 - Download dan Install Aplikasi Samsung Max.
 • Download dan install aplikasi Samsung Max melalui link yang Jaka sudah sediakan di bawah.
Apps Networking Samsung DOWNLOAD
Langkah 2 - Buka aplikasi Samsung Max
 • Di layar awal, kamu akan diminta untuk mengaktifkan mode data saving untuk mengurangi penggunaan data. Tap tombol Agree untuk melanjutkan.

 • Selanjutnya, kamu akan diminta untuk mengaktifkan mode VPN untuk melindungi privasi data kamu. Tap tombol Start untuk melanjutkan.

 • Terakhir, kamu akan diminta memberikan permission tambahan untuk aplikasi ini. Tap tombol OK untuk melanjutkan.
Langkah 3 - Upgrade ke Layanan Premium
 • Untuk menggunakan semua fitur Samsung Max secara, kamu harus upgrade ke layanan premium tapi jangan khawatir karena layanan ini gratis, geng!

 • Di layar utama, tap ikon Hamburger Menu di bagian kiri tengah dan tap Upgrade to premium.

 • Di kolom Premium Plan, tap tombol Upgrade berwarna hijau.
 • Aplikasi Samsung Max akan meminta permission tambahan. Tap tombol Go to settings dan tap tombol Allow Permission.
Langkah 4 - Aktifkan VPN
 • Setelah selesai upgrade ke layanan premium, kamu akan dikembalikan ke layar utama. Tap tombol Privacy Protection untuk mengaktifkan VPN.
 • Ke depannya, tombol tersebut bisa langsung digunakan sebagai cara mengaktifkan VPN di Samsung secara langsung, geng!

Video: Cara Buka Situs yang Diblokir Tanpa Aplikasi Tambahan (100% Works)

Itulah dia tips dan trik dari Jaka seputar bagaimana cara menggunakan VPN di berbagai platform, seperti Android, iPhone, dan PC Windows.

Oh ya, Jaka sih menyarankan saja agar kamu menggunakan VPN untuk hal-hal positif dan jangan dipakai saat mengakses layanan perbankan online ya.

Jika kamu ada pendapat lain seputar cara pakai VPN, jangan ragu buat berbagi di kolom komentar di bawah ya!

Baca juga artikel seputar VPN atau artikel menarik lainnya dari Naufaludin Ismail.