как лесно да се отървете от вируси на лаптопи и компютър

Проблемът с вашия лаптоп или компютър ли е заради вирус? Лесно, ApkVenue има няколко начина за практически почистване на вируси на лаптоп / компютър

На всяко устройство, което е свързано с интернет, никога няма да изключи възможността устройството да продължи да бъде преследвано от името на вирус .

Да , когато нашият лаптоп или приспособление улови вирус, това е сбъднат кошмар.

Причината е, че това може да ви позволи да загубите съществуващите данни и операционната система, която използвате.

Как да се отървем от вируси на лаптопи и компютри? За да научите повече, прочетете следващата статия на ApkVenue, банда!

Как да почистим вируси на лаптопи и компютри с вградения антивирус

Обикновено, за да се отървете от вируси , определено ще използвате безплатен антивирусен софтуер . В последната версия на Windows вече е инсталирана антивирусна програма, банда.

Освен че не е нужно да се притеснявате да търсите и изтегляте антивирусни програми на вашия лаптоп / компютър, вие също не трябва да се притеснявате за програмата, която попълва паметта на вашия компютър.

Как да премахна вирус на лаптоп на компютър с помощта на антивирус? Ето стъпките:

 • Ако на вашия лаптоп / компютър е инсталирана операционната система Windows 10, тогава можете да потърсите програма по подразбиране, наречена Windows Security . Всъщност тази програма също е достъпна от Windows XP, но Windows Security работи по-добре в последната версия на операционната система.

 • Отворете Windows Security PC софтуера, като щракнете върху Старт , след което напишете „Windows Security“ . Кликнете върху резултата, който се появява.

 • Отворете приложението Windows Security . След това изберете опцията Защита от вируси и заплахи .
 • След това изберете опцията Опции за сканиране, за да изберете типа на сканирането, който искате.
 • Изберете Пълно сканиране, ако искате да проверите всички данни на вашия лаптоп / компютър. Тази опция може да отнеме много време в зависимост от характеристиките на вашия компютър.

 • Ако искате бързо да проследявате вируси, можете да изберете Бързо сканиране . Така че, ако например просто искате да проверите определено устройство , можете да изберете Custom Scan .

 • След като изберете горните опции, изберете Сканиране сега, за да започнете да сканирате за вируси на вашия лаптоп или компютър.

 • Изчакайте процесът да завърши. Вирусът на лаптопа ще бъде открит и ще ви бъде дадена възможност да изтриете вируса. Лесно е, нали?

Как да се отървем от вируси на лаптопи и компютри без антивирус

При този метод ApkVenue ще осигури анти-мейнстрийм начин . Добре, просто Jaka даде начин да се отърве от вируси на компютър без антивирус .

1. Използвайте командния ред

Използването на командния ред е начин да се отървете от вируси на компютър без първия антивирус, който ApkVenue ви дава. Не забравяйте, четете най-доброто, за да няма грешки във времето за внедряване, разбирате ли?

 • Първо щракнете върху Старт и въведете cmd . Ако го намерите, не играйте, просто щракнете. Трябва да щракнете с десния бутон, за да стартирате като администратор. И така, стартирайте като администратор .
 • Например това, към което искате да отидете, е устройство D, след което въведете dir D: attrib -s -h / s / d . и натиснете Enter. Ако искате да проверите устройство, различно от D, тогава просто трябва да замените буквата D с местоположението на устройството, което имате.
 • След като направите това, командният ред ще изследва избраното устройство и ще зареди всички файлове на това устройство .
 • След това потърсете необичаен файл с формат .EXE , който, ако никога не сте го инсталирали преди, го изтрийте чрез този команден ред .
 • Ако не може да бъде изтрито, можете да го потърсите сами в Изпълнение и да изтриете файла. Можете също да използвате REGEDIT, а именно чрез Start > Run > Regedit > Edit > Find > въведете името на файла с вируси, който намерите в командния ред , и изтрийте целия съществуващ регистър, включително папката.

2. Деактивирайте подозрителните услуги чрез диспечера на задачите

Освен това, ако все още ви интересува дали компютърът ви има вирус или не, можете да го видите в диспечера на задачите . Объркан, защо можете да използвате диспечера на задачите . Добре, просто Jaka ви казва как да се отървете от вирус на компютър без този много мощен антивирус.

 • Първо отворете диспечера на задачите, като натиснете CTRL + SHIFT + ESCAPE . Вижте, ако има подозрителна услуга, изключете я.
 • След това стартирайте MSConfig .
 • Следващата стъпка, след въвеждане на конфигурация на системата , отидете на опцията Service . Трябва да премахнете всички квадратчета, които са подозрителни за вас. Помислете какво сте инсталирали, за да знаете дали има услуга, свързана с това, което сте инсталирали, или не.
 • След това отидете на Startup . Тук ще видите кои файлове смятате за подозрителни. Маркирайте го.
 • Сега отворете командния ред , след което намерете файла с това подозрително име. Изтрийте файла чрез CMD , както и първия метод.

Така че това е информация за това как да се отървете от вирус на компютър без антивирус. Труден ли е този начин за вас? Не, вие сте умни, със сигурност нещо подобно е много лесно.

Запишете вашите мнения и опит след успешното му изпробване.