списъка с поръчки на най-новите версии на Android и тяхната история 2021 г.

Редът на версиите за Android се простира от първоначалното пускане на тази ОС до най-новата през 2021 г. Какви са те? Вижте пълната история в тази статия.

Потребители на Android OS, но не знаете за пълната история и ред на версиите на Android от първата до настоящата? Наистина е правилно, ApkVenue ще го прегледа изцяло тук.

Въз основа на проучване, операционната система Android все още е на върха на най-популярната мобилна операционна система, съперничеща на iOS. Наистина луд, нали?

Не е изненадващо, защото Android OS е с отворен код, така че може да бъде модифициран по такъв начин, както от производителите на HP, така и от потребителите.

Освен това телефоните с Android също са по-разнообразни. Искате 1 милион мобилни телефони там, има и десетки милиони. Разбира се, с предоставяне на спецификации yahud .

Е, ако искате да знаете за историята на тази операционна система и да разпознаете цялата последователност от версии, от първата до най-новата версия на Android , продължете да следвате тази статия, да!

Ранната история на създаването на операционната система Android

Източник на снимката: jetruby.com

Преди да влезете в основната дискусия относно реда на Android от най-ниската до най-високата версия на Android сега, по-добре първо да разгледаме преглед на историята на Android, нека!

Разработването на този тип Android дори започна в началото на 2000-те, знаете ли! Преди да бъде закупена от Google, операционната система (ОС) е разработен от компания, наречена Android Inc .

Компанията, която е основана в Пало Алто, Калифорния, през октомври 2003 г., се оглавява от Анди Рубин , който е известен също като бащата на Android с Rich Miner , Ник Сиърс и Крис Уайт .

В по-нататъшното развитие Android най-накрая беше закупен от Google, докато през 2008 г. не излезе HTC Dream , първият мобилен телефон, оборудван с операционна система Android.

Е, за да прочетете пълната история на Android, ApkVenue прегледа всичко в статията по-долу, банда. Моля, слушайте, да!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Поръчка на най-новата и най-пълна версия на Android до февруари 2021 г.

Източник на снимки: businessinsider.com

Името на версията за Android е много уникално, защото използва различни имена за сладки храни, банди. Любопитен ли сте към пълния списък до момента?

Следва преглед на реда на първата версия на Android до най-новата версия на Android , банда!

1. Android 1.0 и 1.1: Astro (Alpha) и Bender (Beta)

Източник на снимката: bleepingcomputer.com

И двете тези ранни версии на Android може да чуете малко странно. Тъй като версията на Android 1.0 на Astro (Alpha) и Android 1.1 Bender (Beta) не е пусната публично за търговски нужди.

Самата платформа за Android беше пусната за първи път през септември 2008 г. с приноса на Анди Рубин, който в момента е известен като бащата на Android.

Въпреки че не са използвали името сладка храна, тези две операционни системи Android със сигурност са пионери. Причината е, че тук започва заповедта на операционната система Android чрез първия смартфон , бандата HTC Dream .

2. Android 1.5: Cupcake

Източник на снимки: androidheadlines.com

Ако първата версия на Android не е използвала името десерт , то се различава от последната версия на Android, издадена през 2009 г.

Започвайки от тази версия на Android 1.5, името Android започва да използва името на сладка храна за всяка версия, която е пусната, банда.

Android 1.5 Cupcake бе пуснат на 30 април 2009 г. с различни функции на смартфон , за да замени представения телефон по това време.

3. Android 1.6: Поничка

Източник на снимки: featuredtechnology.com

Разбира се, в началото на издаването си операционната система Android все още имаше много грешки, които задължаваха разработчика да направи подобрения.

Това беше направено и с Android 1.6 Donut, който беше пуснат на 15 септември 2009 г. Да, което означава, че няма дори година след пускането на Android 1.5 Cupcake или само 5 месеца по-късно!

Типът Android също добавя няколко актуализации, особено поддръжка за по-големи екрани на смартфони .

4. Android 2.0 и 2.1: Eclair

Източник на снимката: wired.com

Подобно на предишната версия, следващата най-нова операционна система Android, а именно Android 2.0 и 2.1 Eclair , все още функционира, за да покрие грешки , които все още се намират в тази мобилна операционна система .

В допълнение, Android също добавя различни интересни функции в него, които са готови за използване от потребители на смартфони, базирани на Android OS.

Например поддръжката на функцията Bluetooth и камерата започнаха да се превръщат в точка за продажба на смартфони по това време. Android 2.0 и 2.1 Eclair се използва на устройства като HTC Nexus One .

5. Android 2.2: Froyo (замразено кисело мляко)

Източник на снимки: androidheadlines.com

Като се започне от тази версия на Android, изглежда, че тя започна да бъде широко признавана от различни марки смартфони . Android 2.2 Frozen Yoghurt, известен още като Froyo, беше пуснат за първи път на 20 май 2010 г.

Въпреки че започна да се използва в няколко марки , Android все още не може да се конкурира с Symbian, който доминира на пазара на чертите телефони .

Нивото на Android 2.2 Froyo осигурява увеличаване на скоростта на работа, USB връзване , WiFi точка за достъп и функции за сигурност, банди.

6. Android 2.3: Меденки

Източник на снимки: deviantart.com

Не година по-късно Android 2.3 Gingerbread стартира отново през декември 2010 г. с редица значителни подобрения.

Това е особено вярно при дисплея лице в лице, известен още като потребителския интерфейс, използван за този тип Android, банда.

Като се започне от името на тази версия на Android, много марки смартфони започват да използват операционната система Android. Един от тях е популярната досега серия Samsung Galaxy .

7. Android 3.0 и 3.2: пчелна пита

Източник на снимки: cultofandroid.com

Потребителите на смартфони може да са малко непознати с тази версия на Android. Естествено, банда.

Защото използването на Android 3.0 и 3.2 Honeycomb, което използва иконата пчела, е предназначено специално за таблетни устройства.

Разбира се, пускането на Android 3.0 и 3.2 Honeycomb на 10 май 2011 г. е в подкрепа на Samsung, който започна да пуска таблетното устройство Samsung Galaxy Tab Series , за да се конкурира с Apple iPad.

8. Android 4.0: Сандвич със сладолед

Източник на снимката: technobuffalo.com

Освен това Android пусна и версия на Android 4.0 Ice Cream Sandwich, която отново е предназначена за смартфон устройства .

Следващата система за Android беше пусната на 19 октомври 2011 г. и все още използва името десерт .

С най-дългата версия на името до момента, Android 4.0 Ice Cream Sandwich предлага много актуализации. Като се започне от анимацията, която става все по-гладка, опростена и по-лесна за използване.

9. Android 4.1 и 4.3: Jelly Bean

Източник на снимката: technobuffalo.com

Ако сте потребител на смартфон с Android от ранните дни, сигурно сте забелязали значителните подобрения, които се усещат при използването на Android 4.1 и 4.3 Jelly Bean .

Тази операционна система Android беше пусната за първи път през юни 2012 г. с редица подобрения, особено в сектора за обработка на графики.

По този начин, разбира се, Android 4.1 и 4.3 Jelly Bean могат да осигурят увеличена функционалност на потребителския интерфейс и използваната от него технология Vsync .

10. Android 4.4: KitKat

Източник на снимки: digitaltrends.com

Използвайки добре позната марка закуска, Android 4.4 KitKat беше пуснат за първи път през октомври 2013 г. банда.

За най-добрата версия на Android за времето си може да се каже, че е най-любимият тип Android, защото поддържа почти всички смартфони в света.

Това е така, защото Android 4.4 KitKat може да осигури добра оптимизация, включително на смартфон устройства, които имат неадекватни спецификации, известни още като доста ниски по това време.

Следваща поръчка на Android OS. . .

11. Android 5.0 и 5.1: Lollipop

Източник на снимки: extremetech.com

Започвайки от няколко версии на Android назад, Android и Google също започнаха редовно да актуализират своите операционни системи на интервали от една година.

Включително Android 5.0 и 5.1 Lollipop, който беше пуснат и открит през юни 2014 г. Може да се каже, че тази Android серия е пионер в създаването на водещи смартфони с достатъчно квалифицирани спецификации.

Тази версия на Android поддържа 64-битова архитектура, която позволява използване на RAM над 3GB. Един от тях беше Asus Zenfone 2, който по това време имаше 4 GB RAM.

12. Android 6.0: Marshmallow

Източник на снимки: pcmag.com

Android 6.0 Marshmallow е наследник на предишната версия на Android. Тази операционна система е представена за първи път през май 2015 г. и е пусната през октомври 2015 г.

Името Android OS очевидно осигурява увеличаване на системата за сигурност с наличието на сензор за пръстови отпечатъци като използваната биометрична система за сигурност.

Освен че се използва за заключване на екрана, този сензор за пръстови отпечатъци може да се използва за удостоверяване на Google Play Store и покупки с Android Pay.

13. Android 7.0 и 7.1: Нуга

Източник на снимки: androidpit.com

Засега операционните системи Android 7.0 и 7.1 Nougat все още могат да се използват на някои стари смартфони .

Android 7.0 & 7.1 Nougat беше представен за първи път през юни 2016 г. с икона на робот Android с лента Nougat.

Тази версия на Android се промени по отношение на външния вид на интерфейса. В допълнение, има и по- splitscreen функция за разделяне дисплея на екрана в продължение на две приложения едновременно.

14. Android 8.0 и 8.1: Oreo

Източник на снимката: cnet.com

Освен това, Android 8.0 и 8.1 Oreo е операционната система Android, която се използва широко на няколко смартфона, един от които може да е смартфонът, който използвате в момента.

Тази версия на Android беше пусната стабилно от август 2017 г. и беше актуализирана чрез Android 8.1.0 Oreo версия.

Android 8.0 и 8.1 Oreo е втората версия на Android, която използва сладки от известна марка след Android 4.4 KitKat.

Операционната система Android Oreo предлага многозадачност, която е по-способна от предишната версия. Има и Project Treble, който позволява на потребителите да получават актуализации по-бързо.

15. Android 9.0: Пай

Снимка източник: teletec.it

След това има поколението Android 9.0 Pie, което беше официално представено през август 2018 г. Тази операционна система Android осигурява много промени, особено за мобилни телефони с нов дизайн.

Например Android 9.0 Pie осигурява навигация под формата на жест, който замества физическите бутони Начало, Назад и Последни приложения.

Други функции, които са доста полезни, са системата за уведомяване, контрол на яркостта до най- новата система за скрийншот , която ви улеснява.

16. Android 10

Източник на снимки: computerworld.com

След това има най-новата версия на Android Q или версията на Android 10, която току-що стартира на 13 март 2019 г. и в момента все още е ограничена до няколко мобилни устройства с Android.

Най-високата версия на Android, която вече е пусната, е вградена за първи път в серията смартфони на Google, а именно Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL и други.

Една от функциите в най-новата версия на Android 2019 е Dark Mode, известен още като тъмен режим, за който се твърди, че може да подобри производителността на батерията.

17. Android 11

Цикълът на именуване с използване на имена на десерти спря, след като Google пусна Android 10.

Издаден през 2020 г., има редица функции на Android 11, на които можете да се насладите след пускането на тази версия, например функции за сигурност, които са по-сложни от преди.

Отделно от това, има много други интересни функции на Android 11. Подобно на известия, запис на екран без допълнителни приложения, картина в картина, за правене на дълги екранни снимки.

БОНУС: Как да надстроите най-новата Android OS (операционна система) през 2021 година

След като знаете историята, обяснението и реда на версиите на Android от първата пусната през 2008 г. до най-новата, със сигурност ще се интересувате от надграждане на вашата Android OS , нали?

Надграждането на версията на Android OS до най-новата предлага много предимства, знаете. Като се започне от най-новата поддръжка на приложения, най-модерните функции и много други.

Засега има 3 основни начина за актуализиране на версията на Android, а именно чрез OTA (Over The Air) , чрез софтуер на компютър , а също и чрез вкореняване на вашия Android телефон .

Ако искате да опитате да надстроите вашата Android OS до актуализирана, можете да видите пълното обяснение на ApkVenue чрез следната статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

И така, накрая вече знаете реда на най-новата версия на Android през 2021 г. и най-пълната от началото до днес, нали?

Тогава какво според вас е подходящо име за следващото кодово име на Android Q, банда? Хайде, споделете мнението си в графата за коментари!

Прочетете също статии за Android или други интересни статии от Satria Aji Purwoko