как да играя ps3 игри на компютър или лаптоп (актуализация 2021)

Искате ли да играете PS3 игри на вашия компютър или лаптоп? Ето урок за това как да играете PS3 игри на компютър и лаптоп с емулатора RPCS3. Неограничен безплатен! (Актуализация 2021)

Как да играя PS3 на компютър или лаптоп вече може да се направи с помощта на емулатор. Вече има много игри, които могат да се играят на този емулатор.

Въпреки че ерата на PlayStation започна да преминава в ерата на PlayStation 5, PlayStation 3 все още има много лоялни играчи днес.

Някои класически шедьовър игри като The Last of Us , Demon Souls и Red Dead Redemption са все още интересни за игра днес.

За тези, които нямат PS3, но искат да играят най-добрите игри на тази конзола, разбира се, те винаги търсят най-добрата алтернатива, за да могат да играят PS3 дори без конзола.

За щастие сега има начин да играете PS3 на лаптоп или компютър, използвайки програмата за емулатор RPCS3. Този емулатор позволява на компютъра ви да чете и играе PS3 игри.

За това този път ApkVenue ще ви даде съвети как да играете PS3 игри на компютър или лаптоп, базиран на Windows, на които можете да се насладите безплатно или безплатно.

Относно RPCS3, PS3 емулатор за компютър / лаптоп

RPCS3 е програма за емулатор, специално за игра на PlayStation 3 игри . Тази програма излиза от 2012 г. и все още се разработва до днес.

Както при другите програми за емулатор като емулатора PS2, PSP или PS1, можете да изтеглите и използвате RPCS3 безплатно.

Въпреки че не е изцяло ориентиран към печалбата , RPCS3 има собствен екип от разработчици, които винаги разработват тази програма, така че тя да може да се използва правилно, без да изпитва никакви проблеми.

Ето минималните спецификации за стартиране на RPCS3 на компютър / лаптоп:

Подробности RPCS3 Минимални спецификации
Процесор 64-битов процесор
Графичен VGA съвместим с OpenGL 4.3
RAM 4 гигабайта
Съхранение Играта зависи

Как да инсталирам RPCS3 на компютър и лаптоп

Ако имате компютър или лаптоп, който е класифициран като способен, как да играете PS3 игри на компютър на лаптоп или компютър вече не е мечта, всичко може да се направи точно сега.

Как да играете PS3 на лаптоп или компютър е малко по-трудно от това как да играете PS1 и PS2 с емулатор, така че не забравяйте да следвате всяка стъпка внимателно.

За да можете да играете PS3 игри на компютър, трябва първо да направите някои корекции на RPCS3, които сте изтеглили.

Въпреки че е малко сложно, ApkVenue е подготвил пълно обяснение, така че няма да имате никакви проблеми при използването на този емулаторен софтуер.

Без повече шум, ето стъпките, които трябва да следвате, за да можете да играете PS3 на компютър с помощта на RPCS3.

 1. Изтеглете и инсталирайте RPCS3 на вашия компютър или лаптоп. Ако го нямате, можете да го изтеглите директно от връзката по-долу:
RPCS3 ИЗТЕГЛЯНЕ на приложения за емулатор

Или чрез следната връзка

 1. Освен файла за емулатор на PS3, имате нужда и от фърмуер, за да можете да стартирате игри за PS3 според последните актуализации. За да го изтеглите, просто трябва да отидете на официалния уебсайт на PS3 .

 2. След като страницата се отвори, щракнете върху бутона Agree and Download Now, за да стартирате необходимия процес на изтегляне на фърмуера.

 1. След като бъдат събрани всички необходими файлове, извлечете изтеглената програма PRPCS3. Щракнете с десния бутон върху exe файла и изберете run as administrator .

 2. След като програмата е стартирана успешно, инсталирайте изтегления фърмуер, като изберете менюто File, след което изберете Install Firmware .

 1. Потърсете файла на фърмуера, който е изтеглен по-рано, след което изберете Отвори . Изчакайте да завърши инсталационният процес.

 2. На този етап, изтегленият от вас емулатор на PS3 приключи с настройката и е готов за използване за игра на любимите ви игри за PS3.

За следващата стъпка първо се уверете, че сте изтеглили желания файл за игра, тъй като процесът на изтегляне отнема доста време.

Как да играя PS3 игри на компютър с RPCS3

След като процесът на настройка в програмата за емулатор приключи, трябва само да инсталирате играта, която искате да играете в тази програма.

За разлика от игрите PS1 и PS2, които имат ISO формат, PS3 игрите имат .pkg формат или под формата на непокътната папка, защото са файлове, които се мигрират директно от самата конзола.

Въпреки че е малко по-различен, начинът за инсталиране на тези два типа формати е един и същ, банда. Всичко ApkVenue ще обсъдим изцяло в този раздел.

В този пример форматът на играта, който ApkVenue използва, е .pkg . Ето как да играете PS3 игри на лаптоп, които можете да практикувате по това време:

 1. След като приключите с изтеглянето на PS3 играта, която искате, отворете програмата RPCS3, изберете менюто File и след това изберете Install .pkg .
 1. Примерната игра, която ApkVenue използва този път, е под формата на .pkg, така че изборът е инсталиране на .pkg . Но ако играта е изтеглена под друга форма, всичко, което трябва да направите, е да изберете опцията Добавяне на игра , след което да изберете папката на играта.

 2. Намерете къде сте запазили файла, след което изберете Отваряне . Ако има 2 .pkg файла, трябва да извършите инсталационния процес 2 пъти по същия начин.

 1. След завършване на инсталационния процес играта ще се появи в главното меню на емулатора. Щракнете двукратно, за да играете играта.
 1. Свършен! Веднага можете да се насладите на различни PS3 игри, от RPG игри до екшън игри, въпреки че можете да играете колкото искате.

Това са няколко стъпки от това как да играете PS3 игри на компютър или лаптоп без забавяне . Този метод може да ви помогне да играете игрите, за които винаги сте мечтали, но до които никога не сте стигали.

Въпреки че е доста добър, RPCS3 емулаторът все още се развива всеки ден и все повече и повече PS3 игри започват да се играят на този емулатор.

Ако все още не е ясно, можете да оставите коментар на тази страница и ApkVenue ще се опита да отговори на въпроса ви възможно най-добре.

Прочетете също статии за игри или други интересни статии от Рейналди Манасе .