6 начина да промените писането / шрифта на мобилния телефон, можете да го направите без приложението!

Ето как да промените писането на мобилен телефон без приложение и с приложение. Наистина е лесно да смените шрифта на мобилния си телефон!

Как да промените писането на Xiaomi, Samsung, Oppo, Vivo и други подобни е много търсено напоследък. Особено ако се чувствате отегчени от външния вид на вашия мобилен телефон с Android, който е такъв, дори ако сте го заменили с най -добрия страхотен тапет за мобилен телефон .

Е, за щастие смартфоните с Android дават на потребителите свободата да правят персонализации, включително една от които е промяната на шрифта .

Промяната на шрифта също се оказва в състояние да направи външния вид на вашия мобилен телефон още по-привлекателен и разбира се не скучен, знаете ли, банда.

Но как се прави това? Успокой се! Проблемът е, че ApkVenue ще ви каже няколко начина за лесна промяна на текста или шрифтовете на вашия Android телефон , можете да го направите и без приложение. Виж това!

Стъпки за промяна на текст / шрифтове на HP

Може би някога сте искали да промените шрифта на Android, но той не работи, защото първо трябваше да изкорени мобилния си телефон ?

Е, за тези от вас, които искат да променят шрифта на мобилен телефон с Android, но не знаят как, по-долу ApkVenue е подготвил стъпки как да смените шрифта напълно специално за вас.

Любопитен? Хайде, вижте пълната дискусия по-долу!

Как да променя писането на мобилни телефони без приложения

Толкова мързелив да изтегляте приложения на трети страни, само за да смените шрифтовете?

В допълнение към пълната памет на мобилния телефон, повечето приложения за шрифтове също обикновено могат да се използват само за няколко марки мобилни телефони, докато други марки изискват root достъп .

Е, за тези от вас, които искат да знаят как да сменят шрифтовете без приложение, тук ApkVenue има няколко начина. Слушайте да!

1. Как да променя текста на Samsung HP

Всъщност самият мобилен телефон Samsung е снабден с няколко избора на шрифтове по подразбиране, които можете да използвате, банда.

Изборът на шрифтове също е сладък и интересен, не отстъпва на това, което обикновено се предлага от приложенията за шрифтове на Android.

Можете да намерите този шрифт на страницата с настройки . Сега, за повече подробности как да промените шрифта на мобилния си телефон чрез Настройки, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Въведете Настройки
 • На първо място, отваряте приложението Настройки на вашия мобилен телефон Samsung.
Стъпка 2 - Изберете менюто „Дисплей“
 • След като веднъж сте влезли в менюто Настройки, след това изберете „ Дисплей , банда.
Стъпка 3 - Изберете менюто "Шрифт и стил"
 • В Display менюто , а след това изберете " за шрифтовете и стил " менюто .

Източник на снимки: JalanTikus (Изберете менюто Шрифт и Стил за това как да променяте текст на мобилен телефон Samsung без приложение).

Стъпка 4 - Изберете опцията „Стил на шрифта“
 • След това избирате опцията Стил на шрифта , след което изберете предпочитания тип шрифт, за да го приложите към вашия Android телефон.

Свършен! Това са най-лесните стъпки, ако искате да промените шрифтовете без приложения на трети страни.

2. Как да променя текста на мобилни телефони Xiaomi

Освен Samsung, потребителите на мобилни телефони Xiaomi също могат да променят стила на шрифта си, за да изглеждат по-привлекателни и със сигурност не скучни.

Самият ApkVenue всъщност е обсъждал как да смени шрифта на този мобилен телефон Xiaomi в отделна статия преди.

Интересувате ли се да опитате? Ако е така, можете да видите пълния урок, като прочетете статията на ApkVenue по-долу, банда:

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Как да променя текста на OPPO HP

Въпреки че има много конкуренти, предлагащи евтини цени на мобилни телефони, включително собствена подмарка, а именно сфера, OPPO все още е в състояние да привлече вниманието на потребителите.

Разбира се, това не може да бъде отделено от различните страхотни функции, предлагани на потребителите, включително свободата на избор, промяна и изтегляне на шрифтове.

Така че, ако искате да знаете как да промените OPPO шрифтовете , можете да се обърнете към следните стъпки:

Стъпка 1 - Отидете на „Настройки“
 • Първо, отваряте приложението „Настройки“ на мобилния си телефон OPPO.

Източник на снимки: JalanTikus (Искате ли да знаете как да промените шрифта на мобилен телефон OPPO? Следвайте една от тези стъпки!).

Стъпка 2 - Изберете менюто „Display & Brightness“
 • Веднъж на страницата с настройки, след това изберете менюто „Дисплей и яркост“ .
Стъпка 3 - Изберете опцията „Шрифт“
 • Следващата стъпка, тъй като тук ще промените шрифта, след което изберете опцията „Шрифт“ .
Стъпка 4 - Изберете желания шрифт
 • На този етап ще бъдете отведени до страницата настройка на индивидуализацията .

 • След това избирате какъв тип шрифт искате да използвате, като докоснете бутона Прилагане . Изчакайте процесът да завърши.

Свършен! Колко лесно е да смените шрифта на OPPO мобилен телефон без приложение? Хайде, опитайте!

4. Как да променя текста на HP vivo

След това има начин да промените писането на мобилния телефон Vivo, което също е много лесно за вас да се упражнявате, банда.

Вместо да изтегляте приложение за шрифт, което не е непременно съвместимо с марката и типа на вашия мобилен телефон, по-добре вижте стъпките за това как да промените шрифта на Vivo HP по-долу.

Стъпка 1 - Отидете на „Настройки“
 • Първата стъпка е първо да отворите приложението „Настройки“ .
Стъпка 2 - Изберете менюто „Display & Brightness“
 • След като влезете в Настройки, изберете менюто „Дисплей и яркост“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Горе е една от стъпките за промяна на писането на HP vivo).

Стъпка 3 - Изберете менюто „Стил на шрифта“
 • След това избирате менюто "Стил на шрифта" .
Стъпка 4 - Изберете предпочитания шрифт
 • Накрая избирате предпочитания шрифт, след което натискате бутона „Прилагане“, за да го приложите.

Свърши се!

Как да променяте шрифтове на телефони с Android с приложения

Въпреки че може да се направи без приложение, изглежда, че използването на приложението за шрифтове на Android е много по-забавно, банда. Като се има предвид, че със сигурност ще има повече възможности за избор на шрифт.

Е, ако се интересувате, можете да изберете един от начините да промените писането на мобилния си телефон, като използвате две приложения, наречени HiFont и iFont, които ApkVenue обясни по-долу.

1. Как да сменяте Android шрифтове с помощта на HiFont

Ако изборът на шрифтове по подразбиране на страницата с настройки е много ограничен и не ви харесва, тогава има други алтернативи за това как да промените шрифтовете на телефон с Android.

Особено ако не използвате помощта на приложения на трети страни, които предоставят разнообразие от интересни възможности за избор на шрифтове, включително един от тях е HiFont , банда.

За това как да промените шрифта с помощта на това приложение, можете да следвате стъпките, които ApkVenue ви дава следното.

Стъпка 1 - Изтеглете приложението HiFont
 • Първото нещо, което трябва да направите, разбира се, е първо да изтеглите приложението HiFont. Ако нямате приложението, можете да го изтеглите чрез бутона за изтегляне по-долу:
HiFont Productivity Apps ИЗТЕГЛЯНЕ
Стъпка 2 - Отворете приложението HiFont
 • След като процесът на инсталиране приключи, отворете приложението HiFont на мобилния си телефон. Това приложение има дисплей като следния.
Стъпка 3 - Изберете тип шрифт
 • Ако сте въвели приложението HiFont, тогава изберете предпочитания тип шрифт . След това изберете бутона за изтегляне .
Стъпка 4 - Прилагане на шрифтове
 • Ако процесът на изтегляне приключи, натиснете бутона „Използване“, за да приложите шрифта към вашия телефон с Android.

Disclaimer:


Untuk pengguna HP Samsung, kamu tidak perlu melakukan root untuk bisa menggunakan aplikasi ini. Selain merek itu, sayangnya kamu harus melakukan root terlebih dahulu.

Как да променяте Android шрифтове с помощта на iFont

Освен HiFont, има и други приложения, които функционират за промяна на шрифта на вашия мобилен телефон с Android , банда, а именно iFont или по-рано известен като zFont .

Наистина е лесно да промените шрифта с помощта на това приложение, можете да следвате стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Изтеглете приложението iFont
 • Първата стъпка, която трябва да направите, е първо да изтеглите приложението iFont. Ако нямате приложението, можете да го изтеглите чрез бутона за изтегляне по-долу.
Приложенията за подобряване на работния плот могат да се изтеглят
Стъпка 2 - Отворете приложението iFont
 • Когато процесът на изтегляне приключи, отваряте приложението iFont, което е инсталирано по-рано. Това приложение има дисплей като следния.
Стъпка 3 - Изберете шрифт
 • След това изберете шрифта, който харесвате. Има много възможности за избор на шрифтове, предоставени от това приложение.

 • Ако сте избрали шрифта, който харесвате, изберете бутона за изтегляне .

Стъпка 4 - Прилагане на шрифтове
 • Ако процесът на изтегляне завърши и изберете Set . След това ще се появи диалогов прозорец, изберете "OK" .
Стъпка 5 - Инсталирайте шрифтове
 • След това ще бъдете помолени да инсталирате шрифта, който е изтеглен по-рано. След това изберете бутона „Инсталиране“ .
Стъпка 6 - Прилагане на шрифтове
 • Ако процесът на инсталиране на шрифта завърши, автоматично ще бъдете отведени на страницата с настройки на шрифта .

 • На този етап търсите шрифтове, които са изтеглени по-рано, след което кандидатствайте, като изберете Готово .

Източник на снимки: JalanTikus (За съжаление, как да промените шрифта на мобилен телефон с помощта на това приложение, може да се направи само при определени марки мобилни телефони).

 • Тогава шрифтът на вашия мобилен телефон с Android е бил успешно заменен, банда. Лесно е, нали?

За съжаление изглежда, че горните стъпки могат да бъдат приложени само към няколко марки на HP, включително една от тях Samsung.

Виждате ли, когато ApkVenue използва метода по-горе, за да го използва на мобилни телефони Xiaomi, ApkVenue успя само да стигне до етапа на изтегляне на шрифтовете . Междувременно, за да го инсталирате, не може да се направи.

Е, това бяха някои начини да промените писането на мобилен телефон с Android без и с помощта на допълнителни приложения. Наистина лесно, нали?

Така че, сега външният вид на вашия мобилен телефон е още по-привлекателен. Успех и късмет, да!

Прочетете и други интересни статии от Tech Hack от Shelda Audita .