23 последователности от най-новите филми на Marvel Cinematic Universe (MCU)

Искате ли да знаете списъка на филмите на Marvel от миналото до сега? Ето ръководство за гледане на филма на Marvel Cinematic Universe (MCU), пълен с рецензии от Фаза 4.

За феновете на филми за супергерои, трябва да познавате този франчайз много добре!

Да, Marvel Cinematic Universe (MCU) катапултира различни супергерои, като Капитан Америка, Железният човек, Тор, Хълк, Спайдърмен, до Капитан Марвел.

Е, за тези от вас, които се нуждаят от ръководство за гледане на филмовата последователност на Marvel Cinematic Universe, ApkVenue го прегледа изцяло по-долу. Точно този път искам да го гледам отново, нали?

Списък на филмите на Marvel Cinematic Universe Подредете по година на издаване

Преди да го видите в пълен размер, ApkVenue иска да даде малка бележка тук! За информация, филмите за супергероите, които влизат в MCU, започват от Iron Man, който излезе през 2008 г.

Така че предишният филм за проекта на Marvel не влезе в него, банда. За тези от вас, които искат да го гледат отново от самото начало, нека следваме ръководството, което ApkVenue сортира по годината, в която е пусната. Виж това!

Marvel Cinematic Universe Phase 1 Movie Collection

Това отварящо устройство на Marvel Cinematic Universe разказва за формирането на първия екип на Avengers, като казва за главните герои Iron Man, Captain America, Thor и Hulk.

Едва тогава се появяват Черната вдовица и Хоуки, които също допълват филма Отмъстителите.

1. Железният човек (2008)

Първият филм на MCU, Iron Man , разказва историята на Тони Старк, когато за първи път става директор на Stark Industries и след това е отвлечен от група терористи.

Докато е в ареста на терористи, той също участва в разработването на Arc Reactor, за да може да избегне отвличането.

Arc Reactor е това, което след това го превърна във фигура на Iron Man. В края на филма Тони и Ник Фюри излизат с идеята да направят проекта „Отмъстителите“.

Подробности Железният човек
Дата на излизане 2 май 2008 г.
Директор Джон Фавро
Играч Робърт Дауни-младши, Гуинет Полтроу

2. Невероятният Хълк (2008)

След успеха на експеримента Супер войник Капитан Америка, който по-късно беше разказан във филма Капитан Америка: Първият отмъстител, много учени се надпреварваха да създадат подобен серум.

Нищо не работи и само Culver университет се опита да създаде серум с помощта на гама-лъчи, както е казано във филма Невероятният Хълк .

Брус Банер, който се превръща в експериментален материал, се превръща в гигантско зелено чудовище, което по-късно е наречено Хълк. Правителството, което знаеше за експеримента, в крайна сметка го преследва.

Подробности Невероятният Хълк
Дата на излизане 13 юни 2008 г.
Директор Луис Летерие
Играч Едуард Нортън, Лив Тайлър

3. Железният човек 2 (2010)

Историята на Тони Старк и неговия реактор Ark продължава в Iron Man 2 . Иван Ванко, който е син на колегата на Хауърд Старк, твърди, че Arc Reactor е негов.

Собствената мисия на Иван е да убие Тони Старк и в същото време да направи свой собствен костюм за робот, наречен Whiplash.

Във филма участва и персонажът Черна вдовица, на когото Ник Фюри е наредено да шпионира Тони. Самият Ник изглежда не вярва, че някой като Старк е подходящ за проекта „Отмъстителите“.

Подробности Железният човек 2
Дата на излизане 7 май 2010 г.
Директор Джон Фавро
Играч Робърт Дауни-младши, Гуинет Полтроу

4. Тор (2011)

Один, 9-ият бог-пазител има син на име Тор . За съжаление той има проблем с емоциите си. Один смята, че е негодно да седи на трона на Асгардската работа.

Той е изгонен на Земята и му е позволено да се върне, ако е достоен да стане Бог и крал на Асгард. С помощта на Джейн Фостър и д-р. Селвиг, Тор успява да стане крал, докато не се върне в Асгард.

Подробности тор
Дата на излизане 6 май 2011 г.
Директор Кенет Брана
Играч Крис Хемсуърт, Натали Портман

5. Капитан Америка: Първият отмъстител (2011)

Капитан Америка: Първият отмъстител е първият филм, който разказва историята за произхода на Капитан Америка. Да, Стив Роджърс, който първоначално беше просто малък войник, който често беше тормозен .

Таен експеримент, който по-късно успя да създаде супер войник, който по-късно се превърна в супергерой на име Капитан Америка.

Първата му мисия е да доведе националната армия да победи престъпна група, Хидра, която е на фона на събитията от Втората световна война.

Подробности Капитан Америка: Първият отмъстител
Дата на излизане 22 юли 2011 г.
Директор Джо Джонстън
Играч Крис Евънс, Хейли Атуел

6. Marvel's The Avengers (2012)

На Локи, който беше изпратен от Танос да грабне Тезеракта от ръката на ЩИТ, бе дадена пръчка, съдържаща Умния камък.

След това Локи раздели „Отмъстителите“ и успя да причини щети в Ню Йорк. На върха си Локи успя да създаде портал за войските на Читаури да нахлуят на Земята.

Отмъстителите , състоящи се от Капитан Америка, Железния човек, Тор, Хълк, Черна вдовица и Хоуки, успяха да победят Локи и войските на Читаури.

Тогава също успя да върне Tesseract у дома на сигурно място.

Подробности Отмъстителите на Marvel
Дата на излизане 4 май 2012 г.
Директор Джос Уендън
Играч Робърт Дауни-младши, Скарлет Йохансон

Marvel Cinematic Universe Phase 2 Movie Collection

Заплахата, която става все по-голяма и по-голяма, е заплаха от създаването на Отмъстителите.

В тази фаза бяха въведени няколко нови супергероя, като Питър „Лорд-звезда“ Куил и колегите му от „Пазителите на галактиката“ и „Човек-мравка“.

1. Железният човек 3 (2013)

В поредицата Iron Man 3 Тони Старк в костюма на Iron Man има враг от миналото си, някой, с когото Тони Старк е отказал да си сътрудничи.

Също в този филм има група терористи, които твърдят, че са част от мандарина.

Фалшивото мандаринско терористично стадо беше победено благодарение на помощта на Железния патриот. В края на филма Тони зарязва своя Arc Reactor и създава нов, по-сложен Arc Reactor.

Подробности Железният човек 3
Дата на излизане 3 май 2013 г.
Директор Шейн Блек
Играч Робърт Дауни-младши, Шейн Блек

2. Тор: Тъмният свят (2013)

Тор: Тъмният свят разказва историята на Джейн Фостър, която в момента изследва аномалия на портала, вместо да влезе в портал и да намери Етер (един от камъните на безкрайността).

По-късно той е обладан от Етер, което кара Малекит да го насочи.

След това Малекит успя да вземе Етера от Джейн Фостър и да атакува Гринуич. За щастие, това усилие беше успешно спряно от Тор благодарение на помощта на Джейн и д-р. Селвиг.

Подробности Тор: Тъмният свят
Дата на излизане 8 ноември 2013 г.
Директор Алън Тейлър
Играч Крис Хемсуърт, Том Хидълстоун

3. Капитан Америка: Зимният войник (2014)

Един от злодеите на Хидра използва Зимния войник, за да изпълни почти невъзможната си мисия. Winter Soldier също е войник, на когото Hydra получава супер войнишки серум .

Капитан Америка, който се изправя срещу Winter Soldier, подпомаган от Black Widow, осъзнава, че Winter Soldier е Бъки, негов приятел, изчезнал по време на мисия за победа на Hydra през 1942 г.

Докато се бие, Стив Роджърс се опитва да реанимира Бъки от манипулация от Хидра във филма „ Капитан Америка: Зимният войник“ .

Подробности Капитан Америка: Зимният войник
Дата на излизане 4 април 2014 г.
Директор Джо Джонстън
Играч Крис Евънс, Уго Уийвинг

4. Пазителите на галактиката (2014)

Можете да намерите супер епични космически приключения в серията Guardians of the Galaxy .

Дете на име Питър Куил, което идва от Земята, е отвлечено от извънземни. Той е отгледан и обучен от извънземни, за да се превърне в космически крадец, който е получил прякор Лорд-звезда.

Когато открадна кълбото (един от камъните на безкрайността) и се канеше да го продаде, той си навлече големи проблеми. След това Танос се насочи към Кълбото, тъй като не успя да получи Тезеракт.

Подробности пазителите на галактиката
Дата на излизане 1 август 2014 г.
Директор Джеймс Гън
Играч Крис Прат, Вин Дизел

5. Avengers: Age of Ultron (2015)

Струкър създава изкуствен интелект (AI) от пръчката на Локи, скиптърът, който също съдържа камъка на ума в ранната история на Avengers: Age of Ultron .

Тони Старк също се интересуваше от разработването на Ultron като Джарвис, но по-сложен. Експериментът на Тони беше успешен благодарение на помощта на вещицата Скарлет, която той срещна в Соковия.

Ultron, който има зли намерения да унищожи Земята, е победен от Отмъстителите с помощта на Vision и Scarlet Witch, които по-късно се присъединяват към супергероите.

Подробности Avengers: Age of Ultron
Дата на излизане 1 май 2015 г.
Директор Джос Уендън
Играч Робърт Дауни-младши, Крис Евънс

6. Човек-мравка (2015)

Д-р Ханк Пим и агент Картър са създателите на технология, която може да увеличава и намалява обектите, както и човешкото тяло.

Освен това тази технология може да контролира рояци от мравки. По време на своето развитие, Ханк направи технологията в костюм като супергерой.

Тъй като е опасно, цялата технология е скрита. Дотогава Ханк се срещна със Скот Ланг, когото сметна за подходящо да облече костюма.

Скот най-накрая успя да се превърне в Ant-Man фигура и се присъедини към Отмъстителите в следващите истории.

Подробности Човек-мравка
Дата на излизане 17 юли 2015 г.
Директор Пейтън Рийд
Играч Пол Рууд, Еванджелин Лили

Marvel Cinematic Universe Phase 3 Movie Collection

За третата фаза на кинематичната вселена на Marvel може да се каже, че е кулминацията с присъствието на гиганта Танос, който възнамерява да унищожи половината от световните цивилизации.

Не само това, в този раздел има и няколко нови супергероя, като Doctor Strange, Spider-Man, Black Panther и Captain Marvel.

1. Капитан Америка: Гражданска война (2016)

В „ Капитан Америка: Гражданска война “ супергероите са разделени на два лагера, всеки воден от Капитан Америка и Железния човек.

Враждата между двете партии, които се противопоставиха и подкрепиха правителството след трагедията в Соковия, също предизвика доста големи разногласия.

След като преминаха през голяма битка, двата лагера бяха разпръснати отново и беше разкрит факт, който раздели връзката на Стив Роджърс и Тони Старк.

В този филм също героят на Спайдърмен е представен за първи път в киното на Marvel Cinematic, банда.

Подробности Капитан Америка: Гражданска война
Дата на излизане 6 май 2016 г.
Директор Антъни и Джо Русо
Играч Робърт Дауни-младши, Крис Евънс

2. Доктор Стрейндж (2016)

Доктор Стрейндж разказва за жизнения път на талантлив, но и арогантен невролог на име Стивън Стрейндж.

Ръцете му са парализирани, след като е попаднал в автомобилна катастрофа. За да го излекува, той трябва да пътува, за да намери Древния.

Въпреки че успява да излекува ръката си с помощта на магия, има голям проблем, когато един от предателите на Древния се опитва да възкреси Дормаму, един от най-силните злодеи във вселената на Марвел.

Подробности Доктор Стрейндж
Дата на излизане 4 ноември 2016 г.
Директор Скот Дериксън
Играч Бенедикт Къмбърбач, Рейчъл Макадамс

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 разказва историята на Питър Куил и неговите колеги, които получават мисия да пазят батерията Annulax от ръцете на извънземни.

Тук е известно, че Звездният лорд е наполовина извънземен , тоест наполовина човек и наполовина извънземен. Тук той най-накрая срещна баща си Его, който беше част от Небесните.

Баща му, който искал да използва Quill като инструмент за управление на света, бил победен от Пазителите на галактиката.

Подробности Guardians of the Galaxy Vol. 2
Дата на излизане 5 май 2017 г.
Директор Джеймс Гън
Играч Крис Прат, Зоуи Салдана

4. Спайдърмен: Завръщане у дома (2017)

Филмът „ Спайдърмен: Завръщане у дома “ също отбелязва завръщането на този супергерой на паяка в кинематичната вселена на Marvel (MCU).

След събитията от Гражданската война Питър Паркър се завръща в Куинс и се надява да получи нова мисия от Тони Старк.

Оказва се, че в Куинс има престъпници, които използват извънземна технология, получена от разрушени войски на Читаури по време на битката при Ню Йорк .

Те продават оръжие на други престъпници, включително лешояд, който е Spider-Man злодей в този филм.

>> ГЛЕДАНЕ И ИЗТЕГЛЯНЕ НА ФИЛМ СПАЙДЪР МЪЖ: НАЧАЛО (2017) ТУК <<

Подробности Спайдърмен: Завръщане у дома
Дата на излизане 7 юли 2017 г.
Директор Джон Уотс
Играч Том Холанд, Майкъл Кийтън

5. Тор: Рагнарок (2017)

Тор, който често сънува унищожението на Асгард, се опитва да разбере значението на този сън.

Докато се канеше да върне Один от Земята в Асгард, който беше оставен в старческия дом от Локи, баща му му разказа за Хела.

Хела, която е първото дете на Один, ще бъде главният злодей зад унищожението на Асгард в Тор: Рагнарок . Тук Тор се присъединява към Локи, Валкрий и Хълк в отношенията с него.

>> ГЛЕДАЙТЕ И ИЗТЕГЛЯЙТЕ ФИЛМ THOR: RAGNAROK (2017) ТУК <<

Подробности Тор: Рагнарок
Дата на излизане 3 ноември 2017 г.
Директор Тайка Уайтити
Играч Крис Хемсуърт, Том Хидълстън

6. Black Panther (2018)

След смъртта на баща си, който загива по време на нападението на Зимния войник, за което се разказва във филма „Капитан Америка: Гражданска война“, T'challa се връща в Уаканда.

След завръщането си той незабавно е назначен за нов крал и става фигура на Черната пантера , защитникът на супергероя на Уаканда.

В този филм за Черната пантера се разказва и за враждата му с Ерик Килмонгер, гражданин на Уаканда, който възнамерява да отмъсти за смъртта на баща си.

>> ГЛЕДАНЕ И ИЗТЕГЛЯНЕ НА ЧЕРЕН ПАНТЕР ФИЛМ (2018) ТУК <<

Подробности Черна пантера
Дата на излизане 16 февруари 2018 г.
Директор Райън Куглър
Играч Чадуик Босеман, Майкъл Б. Джордан

7. Отмъстителите: Война безкрайност (2018)

Филмът „ Отмъстителите: Война безкрайност “ се превърна в кулминацията на атаката на Танос при атака на Земята и изправяне пред Отмъстителите.

Танос, който интензивно изпълнява мисията си да събира Infinity Stones, продължава да се укрепва заедно със своите съюзници.

Събирането на Отмъстителите всъщност не е успяло да съответства на силата на Танос, особено когато той е събрал всички камъни на безкрайността и е успял да елиминира половината от населението на света.

Включително някои от супергероите Отмъстители, които изчезнаха и се превърнаха в прах в този филм.

>> ГЛЕДАЙТЕ И ИЗТЕГЛЯЙТЕ ФИЛМОВИ СРЕДСТВА: БЕЗКРАЙНА ВОЙНА (2018) ТУК

Подробности Отмъстителите: Война безкрайност
Дата на излизане 27 април 2018 г.
Директор Антъни и Джо Русо
Играч Робърт Дауни-младши, Крис Хемсуърт

8. Човекът-мравка и осата (2018)

Историята в „ Човекът-мравка и осата“ взема фона едновременно с момента във филма „Отмъстителите: Война безкрайност“.

Ant-Man, който този път работи с The Wasp, е на мисия да върне Джанет ван Дайн, съпругата на Ханк Пим от Quantum Realm.

За съжаление тяхната борба за разкриване на тайната на Квантовото царство трябва да бъде блокирана от последиците от атаката на Танос, която унищожи световното население, включително Ханк, Джанет и Хоуп.

Подробности Човекът-мравка и осата
Дата на излизане 6 юли 2018 г.
Директор Пейтън Рийд
Играч Пол Рууд, Еванджелин Лили

9. Капитан Марвел (2019)

Историята във филма „ Капитан Марвел “ датира от 1995 г., където Карол Денвърс претърпява ужасен инцидент, докато не дойде в съзнание, придоби суперсили и се присъедини към армията на Кри.

Карол, която също е загубила паметта си, се връща на Земята и среща фигурата на младия Ник Фюри на мисия да намери група Скрулс и да разкрие истинската си самоличност.

Приключението на един от най-силните женски супергерои е може би също мост към следващата фаза, която ще се фокусира върху изследването на космоса.

Подробности Капитан Марвел
Дата на излизане 8 март 2019 г.
Директор Ана Боден и Райън Флек
Играч Бри Ларсън, Самюел Л. Джаксън

10. Avengers: Endgame (2019)

Както подсказва името, Avengers: Endgame ще бъде кулминационната история на останалите Avengers в разрешаването на враждата им с лудия титан , Thanos.

Този филм също се развива пет години след масовото унищожение от Танос, което накара много хора да се отчаят.

Отмъстителите, които все още са в траур, отново разкриват как да отменят действията на Танос и да спечелят срещу него.

О, да, в този филм концепцията за самото пътуване във времето беше въведена във вселената на Marvel. Наистина ли ще има мултивселена ?

>> ГЛЕДАЙТЕ И ИЗТЕГЛЯЙТЕ АВИНЖЪРИ НА ФИЛМИ: ENDGAME (2019) ТУК <<

Подробности Отмъстителите: Крайна игра
Дата на излизане 26 април 2019 г.
Директор Антъни и Джо Русо
Играч Крис Евънс, Робърт Дауни-младши

11. Спайдърмен: Далеч от дома (2019)

Спайдърмен: Далеч от дома разказва историята на Питър Паркър, който успя да се завърне, след като се превърна в прах във филма Отмъстителите: Война безкрайност.

След смъртта на Тони Старк, Питър Паркър е мислил да се откаже от Spider-Man!

В този филм Питър и приятелите му са на лятна ваканция в Европа. За съжаление, почивката на Петър не изглежда така, сякаш той може просто да се улесни.

Изведнъж фигурата на Ник Фюри идва с молба за помощ, за да разгадае някои от загадките на престъпната атака, наречена Елементалите.

Питър няма как да не се върне към формата си на супергерой като Спайдърмен и да се бие заедно с Мистерио, мистериозен „супергерой“, който изведнъж се появява.

О, да, самият филм за Спайдърмен: Далеч от дома се казва, че е последната поява на този герой-паяк супергерой в света на MCU. Да, толкова тъжно!

>> ГЛЕДАЙТЕ И ИЗТЕГЛЯЙТЕ ФИЛМ НА СПАЙДЪР-МЪЖ: ДАЛКО ОТ ДОМА (2019) ТУК

Подробности Спайдърмен: Далеч от дома
Дата на излизане 5 юли 2019 г.
Директор Джон Уотс
Играч Тим Холанд, Джейк Гиленхал

Колекция филми на Marvel Cinematic Universe Phase 4

Снимка източник: thedisinsider.com

Фаза 4 на Marvel Cinematic Universe ще бъде оживена с редица игрални филми, както и с поредицата Disney +, която има непрекъсната история с филма.

На тази фаза ще се появят редица нови супергерои, като групата The Eternals, Shang-Chi и първият самостоятелен филм от Black Widow, бандата.

Е, за пълните подробности за предстоящата фаза 4 на Marvel Cinematic Universe , ApkVenue го прегледа в статията по-долу:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Е, това е пълният списък на филмовите последователности на Marvel Cinematic Universe (MCU) според текущия сюжет и история.

Сега вече не е нужно да се бъркате, за да опознаете сюжета на супергероите, за който говорят много хора.

От всичко, което ApkVenue прегледа по-горе, кой филм на Marvel е вашият любим, банда? Нека споделим вашето мнение в колоната за коментари по-долу!

Прочетете също статии за Marvel или други интересни статии от Рейналди Манасе