последователността на x-men филмите от началото до края е най-пълна

Объркани ли сте от спазването на правилната последователност на филмите на X-Men? Спокойно, този път статията на Jaka ще обсъди подробно последователността на филма X-Men от началото до края.

За тези от вас, които току-що са гледали филма X-Men или дори големи фенове, понякога ще им е трудно да съставят правилната филмова последователност на X-Men.

Този филмов франчайз включва пътуване във времето, което кара бъдещия поток да се промени и този франчайз е разделен на 2 различни времеви линии .

За да направи вашето гледане още по-смислено и далеч от объркване, ApkVenue е подготвил последователност за гледане на филма X-Men, базиран на сюжета за всички вас.

Поредица от филми за X-Men от началото до края

Преди да обсъдим по-нататък последователността на гледане на филми на X-Men, е необходимо да запомним, че времевата линия на този филм е разделена на 3 части , а именно началната част, времевата линия за клон A и времевата линия за клон B.

Първоначалната времева линия е времева линия, която не е повлияна от пътуванията на Върколака към миналото или филмите, поставени преди X-Men: Days of Future Past.

След X-Men: Days of Future Past, филмовата последователност на X-Men е разделена на две въз основа на решението на Mystiqu да убие Dr. Тарск или не.

Следователно ApkVenue разделя тази статия на 3 части според настъпилата сюжетна линия, а именно началната фаза , времева линия A (когато Mystique убива Tarsk) и времева линия B (когато Mustique не убива Tarsk) .

Началната фаза на филмовата последователност на X-Men

Има два филма, които Джака е влязъл в началната фаза, а именно X-Men: First Class и също X-Men: Days of Future Past .

Всъщност X-Men: Days of Future Past е разделен на 2 части и също принадлежи на 2 различни времеви линии . За да бъде по-лесно, ApkVenue го класифицира само в началната фаза.

Пълното обяснение ще бъде обсъдено от Jaka в самия филм, а ето и 2 филма X-Men, които са включени в началната фаза.

1. X-Men: Първи клас (2011)

Този филм за супергерои разказва историята на началото на формирането на школата на мутантите, формирана от професор X и Magneto.

В този филм ще разберете защо професор Х и Магнето са врагове и степента, в която идеологиите и двете противоречат.

X-Men: First Class е първият филм от филмовата последователност на X-Men, базиран на сюжетната линия и този период не се влияе от пътуването във времето в следващите филми.

Заглавие X-Men: Първи клас
На живо 3 юни 2011 г.
Продължителност 2 часа 11 минути
Производство Marvel Entertainment, The Donners 'Company, et al
Директор Матю Вон
В ролите Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс и др
Жанр Екшън, приключения, Sci-Fi
Рейтинг 7,7 / 10 ( IMDb.com )

2. X-Men: Days of Future Past (2014)

Този един филм е филм, който е отговорен за сложността на филмовата последователност на X-Men поради принципа на пътуването във времето, който носи.

В този филм има 1 ключово събитие , а именно изборът на Мистик да убие Тарск или не . Ако Mystique го убие, тогава в бъдеще Сентинелите ще ловят мутанта до изчезване, точно както в началото на филма.

И обратно, когато Mystique не убие Тарск, времевата линия ще се промени към епохата на Апокалипсиса и Тъмния Феникс. Финалните кадри на този филм също показват различно бъдеще от началото на филма.

След този филм, хронологията на франчайзинга на X-Men ще бъде разделена на две, а следващите филми ще бъдат класифицирани само в една времева линия.

Заглавие X-Men: Дни на бъдещето от миналото
На живо 23 май 2014 г.
Продължителност 2 часа 12 минути
Производство Marvel Entertainment, TSG Entertainment и др
Директор Брайън Сингър
В ролите Патрик Стюарт, Иън Маккелън, Хю Джакман и др
Жанр Екшън, приключения, Sci-Fi
Рейтинг 8/10 ( IMDb.com )

Хронология A (Оригинална хронология на X-Men)

Първата времева линия, която ApkVenue ще обсъди, е времевата линия, където Mystique решава да убие Dr. Тарск (Питър Динклейдж).

Поради това Mystique беше арестуван и правителството получи неговата ДНК и разработи робот Sentinel, базиран на неговата ДНК.

Стражите имат силата да имитират силата на всички мутанти, които срещат, което ги прави невъзможно същество, което да победи .

Въз основа на този инцидент, ето последователността на гледане на филми за X-Men, които принадлежат към времевата линия A, която завършва в бъдеще в началото на филма за X-Men: Days of Future Past.

1. X-Men Origins: Wolverine (2009), The Sequence to Watch the First X-Men Movie Timeline A

Този един филм разказва историята на началото на легендарния герой Х-Мен, Върколак , в получаването на ноктите му Адамантиум.

X-Men Wolverine Origin се фокусира върху съперничеството на Wolverine и нейния брат Sabertooth и как американските специални сили се опитват да влязат в техния конфликт.

Този екшън филм е доста добре направен с различни бойни сцени, прибрани в него, въпреки че финалът е малко объркващ.

Заглавие Х-Мен Произход: Върколак
На живо 1 май 2009 г.
Продължителност 1 час 47 минути
Производство Marvel Entertainment, The Donners 'Company, et al
Директор Гавин Худ
В ролите Хю Джакман, Лиев Шрайбер, Райън Рейнолдс и др
Жанр Екшън, приключения, Sci-Fi
Рейтинг 6,6 / 10 ( IMDb.com )

2. X-Men (2000)

Следващата филмова последователност на X-Men във времевата линия A е X-Men (2000). Първият филм, станал пионер във филмовия франчайз за супергерои, беше доста сензация, когато излезе .

Този филм разказва историята на конфликта между две мутантни групи с различни идеологии, водени от професор Х и неговия съперник Магнето.

Този научнофантастичен филм успя да накара публиката да се наслади на филми за супергерои за възрастни, които са овкусени с идеологическа драма и житейски принципи.

Заглавие Екс мен
На живо 14 юли 2000 г.
Продължителност 1 час 44 минути
Производство Marvel Entertainment Group, The Donners 'Company и др
Директор Брайън Сингър
В ролите Патрик Стюарт, Хю Джакман, Иън Маккелън и др
Жанр Екшън, приключения, Sci-Fi
Рейтинг 7,4 / 10 ( IMDb.com )

3.X2: X-Men United (2003)

Фокусирайки се върху борбата на мутанта за оцеляване, X-Men United води до конфликт, който е по-развит от първия филм.

Тази поредица от филми за X-Men показва как групата, ръководена от професор X и Magneto, се бори по различни начини за правото си на живот.

Ще бъдете посрещнати с интересна сюжетна линия и очарователни екшън сцени през целия този филм.

Заглавие X2: X-Men United
На живо 2 май 2003 г.
Продължителност 2 часа 14 минути
Производство Marvel Enterprises, The Donners 'Company, et al
Директор Брайън Сингър
В ролите Патрик Стюарт, Хю Джакман, Иън Маккелън и др
Жанр Екшън, Sci-Fi, трилър
Рейтинг 7,4 / 10 ( IMDb.com )

Продължение Хронология на последователността на филмите „Х-мен“ Хронология А.

4. X-Men: The Last Stand (2006)

Последователността на третия филм X-Men от оригиналната трилогия на X-Men разказва историята на Jean Gray, която губи контрол и започва да се превръща в тъмен Феникс.

В средата на тази трудност мутантите, които са членове на групата X-Men, също трябва да се борят срещу правителство, което все още дискриминира мутантите.

В този филм ще видите последната мащабна война между групата мутанти, водена от професор X, Магнето и правителствените войски.

Заглавие X-Men: Последната стойка
На живо 2 май 2006 г.
Продължителност 1 час 44 минути
Производство Marvel Entertainment, The Donners 'Company, et al
Директор Брет Ратнър
В ролите Патрик Стюарт, Хю Джакман, Иън Маккелън и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 6.7 / 10 ( IMDb.com )

5. Върколакът (2013)

Този екшън филм всъщност е пълнител във филмовата последователност на X-Men. Върколакът разказва историята на приключенията на Логан в страната на Сакура.

Логан среща японски войник, който е спасил по време на Втората световна война, и този войник предлага на Логан начин да сложи край на безсмъртието си .

Въпреки че е класифициран като пълнител , този филм все още е изпълнен с различни завладяващи действия и сюжетни линии, които са достойни за гледане като забавление през уикендите.

Този филм е последният филм в хронология А преди началната сцена в X-Men: Days of Future Past, където мутантите са изцяло атакувани от роботите Sentinel.

Заглавие Върколакът
На живо 26 юли 2013 г.
Продължителност 2 часа 6 минути
Производство Marvel Entertainment, The Donners 'Company, et al
Директор Джеймс Манголд
В ролите Хю Джакман, Уил Юн Лий, Тао Окамото и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 6.7 / 10 ( IMDb.com )

Хронология B (нова Хронология на X-Men)

Timeline B или тази нова времева линия е променено бъдеще благодарение на успеха на Logan в предотвратяването на Mystique да убие Dr. Тарск .

Този един инцидент променя хода на бъдещето и автоматично последователността на гледане на филми от X-Men се променя на тази нова времева линия .

Ето няколко филма, които принадлежат към времевата линия B, където роботът Sentinel не е направен, а бъдещето на мутантите все още е загадка.

1. X-Men: Апокалипсис (2016)

Последователността на гледане на първия филм на X-Men по времевата линия B е за първия мутант, който се появява на земята с изключителна сила, а именно Апокалипсис.

Този филм се връща към ранните дни, когато екипът на X-Men е сформиран и членовете все още имат проблеми с контрола върху силата, която имат.

С това ограничение те трябваше да се борят срещу същества с изключителна сила , която никога не са срещали преди.

Заглавие X-Men: Апокалипсис
На живо 27 май 2016 г.
Продължителност 2 часа 24 минути
Производство Marvel Entertainment, TSG Entertainment и др
Директор Брайън Сингър
В ролите Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 6.7 / 10 ( IMDb.com )

2. Xmen: Dark Phoenix (2019)

Какво се случва, ако най -силният мутант в света загуби контрол ? Тази предпоставка се опитва да бъде премахната в най-новата филмова поредица X-Men X-Men: Dark Phoenix.

В този филм членовете на X-Men са изправени пред дилема относно това какво трябва да направят, за да се изправят срещу Jean Grey, която излиза извън контрол .

Ще се бият ли X-Men срещу Жан или ще се опитат да го върнат? Гледайте сами, как свършва.

Заглавие X-Men: Dark Phoenix
На живо 7 юни 2019 г.
Продължителност 1 час 53 минути
Производство 20th Century Fox, Marvel Entertainment и др
Директор Саймън Кинбърг
В ролите Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс и др
Жанр Екшън, Приключенски, Sci-Fi
Рейтинг 5,8 / 10 ( IMDb.com )

3. Deadpool (2016)

Следващата филмова последователност на X-Men във времевата линия B е филмът за супергерои за възрастни Deadpool. Филмът, с участието на Райън Рейнолдс, имаше огромен успех, когато беше пуснат на пазара.

„Дедпул“ комбинира блестящо елементи на комедия и насилие в този филм и този герой против героя моментално се превръща в нов идол.

„Дедпул“ не взаимодейства директно с основните членове на X-Men, но този филм все още е част от поредицата X-Men .

Заглавие Дедпул
На живо 12 февруари 2016 г.
Продължителност 1 час 48 минути
Производство 20th Century Fox, Marvel Entertainment и др
Директор Тим Милър
В ролите Ryan Reynolds, Morena Baccarin, TJ Miller, et al
Жанр Екшън, Приключенски, Комедия
Рейтинг 8/10 ( IMDb.com )

Продължение на X-Men Movie Sequence Timeline B

4. Deadpool 2 (2018)

Все още разказвайки историята на супер весела фигура на антигерой, Deadpool 2 се опитва да носи по-сериозна история с екшън и комедия.

Отново усилията на Райън Рейнолд и неговите приятели дадоха обнадеждаващи резултати, Deadpool 2 успя да спечели до 758 милиона щатски долара .

Въпреки че елементите X-Men се показват само малко, този филм все още трябва да бъде включен във филмовата последователност на X-Men от началото до края.

Заглавие Дедпул 2
На живо 18 май 2018 г.
Продължителност 1 час 59 минути
Производство 20th Century Fox, Marvel Entertainment и др
Директор Дейвид Лайч
В ролите Райън Рейнолдс, Джош Бролин, Морена Бакарин и др
Жанр Екшън, Приключенски, Комедия
Рейтинг 7,7 / 10 ( IMDb.com )

5. Логан (2017)

Последната филмова последователност на Х-Мен във времевата линия B е Logan, която излезе през 2017 г. В този филм ще видите действието на Върколак и професор X, които остаряват .

Нещо повече, ще видите как ще бъде, ако Върколак влезе в ролята на баща, който трябва да защити дъщеря си.

Не само екшън, в този филм ще бъдете почерпени и с трогателна история, която рядко се показва във франчайза за супергерои.

Заглавие Логан
На живо 3 март 2017 г.
Продължителност 2 часа 17 минути
Производство 20th Century Fox, Marvel Entertainment и др
Директор Джеймс Манголд
В ролите Хю Джакман, Патрик Стюарт, Дафне Кийн и др
Жанр Екшън, драма, научна фантастика
Рейтинг 8.1 / 10 ( IMDb.com )

Това е последователността на филмите на X-Men от началото до края, която можете да използвате като ориентир, когато искате да гледате отново.

Този франчайз за супергерои е малко объркващ в сравнение с други филми за супергерои, но качеството все пак може да бъде взето под внимание.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ще се видим отново в следващите статии.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Restu Wibowo .