кое е по-важно, по-бърз овен или по-голям овен?

Що се отнася до закупуването на RAM, от коя се нуждаете повече? Голям капацитет или скорост? За повече подробности вижте дискусията на ApkVenue по-долу!

RAM или памет с произволен достъп е една от най-важните части на компютърно устройство, което служи като временен носител на памет, когато компютърът е включен. В допълнение, RAM също така работи за поддържане на различни дейности, като например когато правим редактиране или играем игри.

Досега повечето хора смятат, че наличието на голям капацитет на RAM ще бъде по-добро, докато няколко други смятат, че скоростта е задължителен приоритет при закупуване на RAM, така че възниква въпросът кой от тях е необходим повече? По-голям ли е капацитетът на RAM или RAM с висока скорост? За да отговорите на тези въпроси, първо трябва да се обърнете към дискусията на ApkVenue този път относно RAM (памет с произволен достъп) .

  • 4 начина за увеличаване на производителността на компютърната RAM памет
  • 4 неща, които трябва да знаете, преди да замените или добавите лаптоп RAM
  • Анти бавно, това е как да добавите RAM към телефони с Android | Без корен!

Кое е по-важно, по-бърза RAM или повече RAM?

1. Защо е необходима RAM?

RAM се използва основно от вашия компютър за временно съхраняване на различни софтуерни файлове, така че да могат лесно и бързо да бъдат достъпни, когато е необходимо. Без RAM на компютърно устройство е сигурно, че вашето компютърно устройство няма да може да изпълнява никакъв софтуер , включително операционната система, която сте инсталирали, тъй като софтуерният файл няма място за съхранение на данните, до които да се осъществява достъп.

2. Кое е по-важно между капацитета на RAM и скоростта?

Снимка: makeuseof.com

На етикета, изброен на RAM чипа, определено ще видите редица информация, като например размера на капацитета на RAM (в единици MB, GB, TB) и скоростта на самата RAM , която е посочена в един Mhz или Ghz .

Размерът на самия капацитет на RAM значително ще повлияе на способността на компютърното устройство, което използвате. Колкото по-голям е капацитетът на RAM, който използвате, тогава възможността за използването на твърдия диск като временно съхранение на файлове ( временно ) ще бъде по-малка.

За запис, когато вашият твърд диск се използва като временно хранилище на файлове, достъпът до тези временни файлове или до това, което обикновено се нарича временни файлове, ще бъде много по - бавен, отколкото когато временните файлове се съхраняват в RAM. Освен това, колкото по-голям капацитет на RAM имате, компютърът ви ще разполага с повече виртуална памет, която можете да използвате за достъп до редица тежки приложения, включително игри.

Източник на снимка: Снимка: makeuseof.com

Въпреки това, въпреки че наличието на голям капацитет на RAM е нещо добро, прекомерното увеличаване на капацитета на RAM всъщност ще бъде напразно действие и форма на загуба на пари. Тъй като вие също трябва да коригирате капацитета на RAM с възможностите на вашия компютър процесор.

Вместо това би било по-добре, ако обърнете внимание и на аспекта на скоростта на самата честота на RAM . Самата честота на тази RAM ще повлияе на максималната честотна лента или количеството данни, които могат да изтичат от и в самата RAM едновременно.

3. Какъв вид RAM имате нужда?

Източник на снимка: Снимка: stroragereview.com

След като разбрах обяснението на капацитета и скоростта на RAM, въпросът сега е от какъв тип RAM наистина имате нужда ?

За да отговорите на този въпрос, всичко зависи от спецификациите на вашия компютър и нуждите от използването на RAM. Ако използвате компютъра си само за работа и стартирате редица леки приложения като Microsoft Office , изглежда 2-4 GB RAM са достатъчни, за да можете да ги използвате.

Ако обаче сте геймър, който обича да играе игри в тежка категория или често изпълнява различни тежки приложения като емулатора на Android , силно се препоръчва да имате RAM с капацитет 8-16 GB, разбира се, поддържан от процесори като i5 и i7.

За RAM честотни проблеми, вие също трябва да се коригира вашата дънна платка на възможности за RAM честота, който използвате. Например, ако честотата на дънната ви платка е само около 1300 Mhz, тогава е безполезно за вас да използвате RAM с честота над 1300 Mhz. Защо? Тъй като вашата дънна платка ще ограничи скоростта на честотата на RAM, използвана, за да съответства на възможностите на самата дънна платка.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Трябва ли да купите нова или да надстроите RAM?

Източник на снимка: Снимка: quora.com

След като разберете вашите нужди от RAM, тогава трябва да помислите внимателно дали трябва да купите нова RAM, за да замените старата си RAM, или е достатъчно просто да надстроите RAM?

За да решите, първо трябва първо да видите колко RAM слота са налични на вашето компютърно устройство и да се уверите, че типът RAM, използван от вашето компютърно устройство, е DDR2, DDR3 или DDR4 .

Например, ако имате 2 DDR3 RAM слота и един от слотовете е изпълнен с 8 GB DDR3 RAM, докато сте играч в тежка категория , можете да добавите допълнителни 8 GB DDR3 RAM части, ако наистина искате да подобрите играта си.

Междувременно, ако вашият DDR3 RAM слот е пълен и все още искате повече DDR3 RAM производителност, но не можете да добавите повече капацитет, тъй като ограничението за DDR3 RAM парчета е 8 GB, можете да замените вашата DDR3 RAM с DDR 4 с капацитет до 16 GB на чип или можете да замените вашата DDR3 RAM с по-висока честота DDR3 RAM.

Това беше дискусията относно това кои аспекти на RAM са по-важни , дали е размерът на капацитета или самата скорост на RAM? Съобщение от ApkVenue, бъдете интелигентни в избора на RAM, коригирайте използването на RAM според вашите нужди, както по отношение на капацитета, така и на самата скорост на RAM. Надяваме се, че това е полезно, не се колебайте да оставите коментар в колоната по-долу.