7 известни жанра на играта, които често се разбират погрешно

Понякога хората си мислят, че двете са еднакви, въпреки че разликата е много голяма. Така че по този повод ще обясня 7 жанра игри, които са били интерпретирани погрешно.

Игрите са забавление, което е било в цял свят и много хора го играят. Игрите също имат много видове от малки игри до големи игри, които са групирани по жанр. Жанрът е групиране на игри въз основа на типа игра, например Adventure, Action, Shooter и много други.

Но все още има много хора, които не знаят разликата и понякога интерпретират погрешно няколко жанра на играта, например разликата между RPG и Adventure. Понякога хората си мислят, че двете са еднакви, въпреки че разликата е много голяма. Така че по този повод ще обясня 7 жанра игри, които са били интерпретирани погрешно. Какъв е проблема?

  • 7 най-трудни и неприятни игри за Android през 2016 г.

Ето 7 жанра на игри, които са тълкувани погрешно

1. RPG (Ролева игра)

Все още има много хора, които не знаят истинското значение на този жанр на играта, RPG не е приключенска игра, която често срещаме, където можем да изследваме и да се движим на воля. Само от името Ролева игра, която на индонезийски е Ролева игра, където играем роля там и не играем само един герой в историята, но много герои си сътрудничат, за да завършат историята.

Така че игрите, които са наистина чисти или оригинални RPG, са Final Fantasy, Atlantica Online, Seven Knight и други игри, при които геймплеят атакува последователно и използва повече от един герой.

2.MMORPG (Масово мултиплейър онлайн ролева игра)

Така че понякога хората погрешно тълкуват MMORPG тук, защото много игри с жанра MMORPG казват, че те са приключенски игри. Не е грешно, но всъщност MMORPG игрите обикновено се придържат към жанра Action и Adventure, тъй като екшън игрите са игри, в които можем да преместваме героите в играта свободно и не са обвързани от правилата за атака на завой. Така че тази игра включва екшън игра, при която движенията на героите, които играем, могат да се движат бързо и не зависят изцяло от стратегията.

3. FPS (стрелец от първо лице)

Всъщност играта FPS е игра тип шутър и жанра FPS. Жанрът на FPS е взет от разполагането на играчи в играта, First Person Shooter има основната характеристика на First Person Perspective, където сме позиционирани като хора, които са пряко замесени. Примери за известни жанрове на FPS са Call Of Duty, BattleField, Medal Of Honor и други

4. TPS (стрелец от трето лице)

Този жанр наистина е същият като FPS, но разликата е в разположението на героите в играта. Всъщност не се различава много от FPS игрите. TPS има свое място, защото се различава от FPS. FPS игрите обикновено имат предимства като скриване на стена, но все пак можем да видим врагове и след това да ги застреляме. Това е различно от TPS, ако се скрием, враговете няма да го видят. Така че сега можете да разберете разликата между двете, нали? Примери за добре познати жанрове на TPS са Ghost Racoon и Sniper Elite.

5. Симулатор

Игрите с този жанр много често се разбират погрешно. Тъй като има много форми и видове, толкова много го изясняват като друга игра. Симулационните игри имат свое собствено значение, а именно симулация или имитация на реалност. Симулационните игри са игри, при които можем да усетим как изглежда оригиналната игра, тъй като симулаторните игри са направени по такъв начин, че да се чувстваме реални.

6. Приключение

Този жанр често се интерпретира като RPG игра, а всъщност не е така. Тъй като приключенските игри са игри, при които ние сме помолени да изследваме в играта и нямаме твърде дълбок фантастичен елемент. По-загрижени за историята и пътуването.

7. Действие

Този единствен жанр на играта често се тълкува погрешно и често се включва в групата на RPG, въпреки че реалността е различна. Екшън игрите са игри с бързи и пъргави теми, при които играчите трябва да атакуват и избягват в несигурни моменти, без разпоредби, и само да дават приоритет на побеждаването на враговете бързо и точно. Игрите с екшън жанрове включват God Of War, Assassin's Creed, Batman и много други.

Така че, от 7-те жанра на играта по-горе, всъщност има много жанрове на игри, които се тълкуват погрешно, но жанровете по-горе са най-често срещаните. След като прочетохме тази статия, ние знаем и можем да различим и ще ни бъде по-лесно да намерим кой жанр на играта искаме да играем. Така че няма да се бърка с други жанрове.