съвети за наблюдение на използването на Android като експертни потребители

Знаете ли, има някои неща в Android, които само опитни потребители на Android знаят. Ето съвети за наблюдение на използването на Android като експертен потребител.

Използването на Android е безкрайно, винаги има нови и вълнуващи неща. Ето защо ApkVenue винаги се опитва да ви даде съвети, които могат да ви направят по-опитни с вашето устройство с Android. Но знаете ли, има някои неща в Android, които само опитни потребители на Android знаят. Ето съвети за наблюдение на използването на Android като експертен потребител .

 • ВНИМАВАЙ! Вие и 1,4 милиарда потребители на Android в света сте застрашени от Stagefright VIRUS
 • 10 най-добри приложения за спестяване на използване на батерията на вашия Android телефон
 • 5 Задължителни игри за потребителите на Android от нисък клас

Да си експерт или все още нов потребител на Android не е проблем. Важното е, че знаете как да използвате своя Android, за да поддържате ежедневието си. Но ако искате, можете да направите тези неща, за да увеличите максимално използването на вашия Android.

3 неща, които обикновено се правят от експертни потребители на Android

1. Наблюдавайте процесите, които се случват в Android

За тези от вас, които слушат разработки за Android, трябва да сте запознати с най-новите функции на RAM Manager, донесени от Android 6.0 Marshmallow. Всъщност можете да се насладите на тази функция сега. Може би за нови потребители това е неизвестно. Но за експертни потребители те често го използват, за да наблюдават използването на RAM на тяхното Android устройство.

За целта влизате в менюто Настройки - Опции за програмисти . Ако все още не сте активирали Опциите за разработчици, моля, прочетете как да изведете Опциите за разработчици на Android.

В Опции за разработчици, след това изберете Process Stats . Тук можете да наблюдавате колко дълго се изпълнява процесът, колко RAM се консумира и как се изпълнява процесът. Знаете ли това вече?

2. Използване на таен код

Ако сте Android експерт на потребителя , трябва да сте запознати с някои тайни кодове, които могат да бъдат достъпни от вашия Android. За нови потребители може да сте запознати само с кода / * # 06 #, който се използва за достъп до вашия IMEI код на Android. Но знаете ли, че можете да осъществите достъп до други кодове за показване на телефон, батерия, статистика за използването и WiFi информация? Можете също така да премахнете менюто, което излиза всеки път, когато изключите вашия Android.

Ето някои от кода, който ApkVenue използва:

 • * # 06 # - IMEI

 • # # 7594 # # - Премахва менюто, което се появява всеки път, когато изключите вашия Android

 • # # 4636 # # - Информация за телефона, батерия, статистика за използването и също информация за WiFi

 • # # 7780 # # - Фабрично нулиране

 • 2767 3855 # - Пълно изтриване , включително фърмуер (Не опитвайте, освен ако не знаете рисковете!)

 • # # 273283 255 663282 # # * - Архивирайте всички снимки и видеоклипове

 • # # 1472365 # # - GPS тест

 • # # 1234 # # - Показва информация за фърмуера на устройството и информация за PDA

Част от кода наистина зависи от типа Android, който използвате. Имате ли други тайни кодове, които обикновено използвате на вашия Android?

3. Следете производителността в реално време

Освен мониторинг на процеса и разбиране на тайните кодове на Android, експертите на Android използват и поддържащи приложения, които могат да се използват за наблюдение на това, което прави тяхното Android устройство в реално време . Въпреки че използват приложения, тези приложения за нови потребители определено ще счетат, че това не е важно.

Можете да наблюдавате скоростта на изтегляне и качване от мрежата, която използвате с Network Monitor Mini, или да наблюдавате използването на вашето пространство за съхранение на Android с DiskUsage. Като наблюдавате производителността на вашия Android в реално време , вие ще знаете как да поддържате своя Android в най-доброто състояние за използване.

Иван Волосюк Приложения за производителност. ИЗТЕГЛИ

От трите неща по-рано правили ли сте нещо? Ако винаги правите трите неща по-горе, значи сте експертен потребител на Android. Честито!