10 най-ужасни факти за Android, които определено не знаете!

Ако сте потребител на смартфон с Android, трябва да знаете фактите за Android. Опитайте, знаете ли следните факти за Android?

Ако сте потребител на смартфон с Android, ApkVenue иска да попита колко време го използвате? Освен факта, че Android е операционна система, разработена от Google, знаете ли други факти за Android? Възможно е да знаете само малко.

За това този път ApkVenue ще ви даде факти за Android, които може би никога няма да знаете. Какво правиш?

  • 6 Android факти, които (мисля) не знаете
  • 10 зашеметяващи факти от Samsung, които определено не сте знаели
  • 18 факти за Apple, които дори потребителите на iPhone не знаят

Android факти, които вероятно не сте знаели

1. Android не е създаден от Google

Известен със своите услуги, идентични с Google, Android не е създаден от Google. Android е създаден за първи път от Анди Рубин , Рич Майнер , Ник Сиърс и Крис Уайт през 2003 г. Тези разработчици на Android имат тясна връзка с T-Mobile.

2. Android е човек

Досега може би знаете, че този Android е зеленият робот. Но знаете ли какъв пол е този Android? Android се оказва мъжки робот. Използването на думата „ Andr “ означава pri, а „ Droid “ означава робот. Така че не се изненадвайте, ако мнозина, които обичат да разбиват Android, са момчета.

3. Android първоначално не беше за смартфони или таблети

Различни видове смартфони и таблети от много производители са използвали операционната система Android. Всъщност този Android в миналото не е бил предназначен за смартфони. Но за интелигентни камери.

Според Анди Рубин , съосновател на Android, първоначалната цел на Android беше да улесни потребителите на камери да прехвърлят изображения в облачно хранилище . Въпреки това, поради бавността на пазара на фотоапарати, той най-накрая беше ударен в смартфони.

4. Android дължи на Стив Джобс

От 2005 до 2007 г. Android продължи да следи развитието на Microsoft, тъй като имаше най-често срещаните технологични стандарти за операционна система. Винаги сте си мислили на разработчик на Android, за да направите смартфон като BlackBerry, който има множество клавиатури.

Но след това през 2007 г. Стив Джобс представи iPhone, който е оборудван със сензорен екран. Оттогава Android е оптимизиран за смартфони със сензорни екрани. Ако нямаше Стив Джобс и iPhone, сигурно е, че текущият ви смартфон с Android ще използва физическа клавиатура.

5. Android QWERTY

Както ApkVenue спомена в третата точка, Android използваше да донесе физическа клавиатура. Това беше подсилено от присъствието на Sooner, който е първият смартфон с Android с физическа клавиатура и интерфейс в стил Palm OS. Въпреки че изглежда странно, многозадачната функция , възможността за свързване с компютър и всички самостоятелни възможности, които сега са включени по-рано.

6. Причини за Android Open Source

Както всички знаем, Android е платформа за смартфони с отворен код . Знаете ли защо Android се нарича платформа с отворен код ? Тъй като Google е член на Open Handset Alliance (OHA), който даде на потребителите свободата да модифицират изходния код на своята операционна система. Затова не е чудно, че смартфоните с Android имат много възможности за избор на интерфейс от всеки доставчик .

Тъй като е с отворен код , можете свободно да изкорени Android смартфон. Всъщност можете да експериментирате и с персонализирани ROM.

7. Истинско име Android

Знаете ли защо се нарича Android? Това е прякорът на Анди Рубин , съосновател на Android, докато работи в Apple. Името стана прякорът му, защото той наистина харесва роботи.

При разработването на Android той първоначално ще се нарича Bugdroid заради зеленото си лого на робота, което прилича на хлебарка, но след това е избран Android. Името Bugdroid обаче все още се използва от вътрешния екип на Google за разработка на Android.

8. Първоначално лого на Android

Преди да изберете логото на Android със зелен робот, имаше друго лого, разработено от Дан Морил . Логото, което прилича на пиян робот, носи името Dandroids . Дотогава се появи скицата с лого на Android на Ирина Блок , която досега се превърна в логото на Android. Разбира се, никога не трябва да знаете за този факт за Android, нали?

9. Не всички Android използват имена на храни

Последният Android 87.0, който току-що беше пуснат, се нарича Android Oreo. Преди това имаше Nougat (Android v7.0), Marshmallow (Android v6.0) , Lollipop (Android v5.0) , а много по-рано беше Kitkat (Android v4.4) . Всички те използват имена на храни. Това беше предшествано от Android Cupcake (Android v1.5) , след това Donut (Android v1.6) , Eclair (Android v2.0) , Froyo (Android v2.2) и други.

Но се оказва, че алфа и бета версиите на Android не използват имена на храни, а вместо това използват Astro (Android v1.0) и Bender (Android v1.0) . Така че, не всички имена на Android са сладкиши, нали?

ВИЖТЕ СТАТИИ

10. Android е в космическото пространство

Досега знаем, че Android се използва в смартфони, смарт часовници и дори smarthome. Всичко е на земята. Но знаете ли, че Android също е в космоса? НАСА изпрати сателит в космоса, оборудван с Nexus One и Nexus S през 2013 г. Сателитът, който е придружен от устройство с Android, изпраща успешно изображения на Земята от космоса.

Това са 10 неща за Android, които може би не сте знаели преди. Знаете ли други факти? Ако има други факти, нека споделим с Джака!

Източник на снимка: Банер: Androidpit