7 противоречиви карикатури, които са опасни за децата, някои обиждат пророка Мохамед!

Обичате ли да гледате забавни карикатури? По-добре избягвайте спорните карикатури в този списък, наистина е опасно!

Кой не обича да гледа карикатури? Въпреки че е предназначен за деца, все още има много възрастни, които могат да му се насладят.

Не всички анимационни филми обаче си заслужават гледането, банда! Има много карикатури, които са много противоречиви, дори опасни, защото са пълни с език на омразата и расизъм!

Затова този път ApkVenue ще ви даде списък с най-противоречивите карикатури, които не бива да гледате , наистина е лошо!

Най-противоречиви карикатури

Може би някои от карикатурите по-долу не са за гледане от малки деца. Както знаете, има и карикатури, които са насочени към зряла аудитория.

Според Джака обаче съдържанието в тези карикатури също не си заслужава да се гледа, дори за възрастни.

Докладвайки от различни източници, това е списък с най-противоречивите карикатури!

1. Симпсънът

Снимката е предоставена от: The Simpson

Първата карикатура в този списък е The Simpson . Главният герой Барт Симпсън често се възприема като лош пример за децата.

Някои от епизодите, в които семейство Симпсън заминава за чужбина, също се считат за противоречиви. Причината е, че посетените градове са изобразени с лоши стереотипи .

Например, когато семейство Симпсън отиде в Рио де Жанейро, Бразилия. Там Бразилия е описана като бедняшка и опасна страна.

Има дори сцена на Омир да бъде отвлечен и семейството му да бъде поискано за откуп. Бразилското правителство също протестира от страх, че епизодът ще засегне техния туристически сектор.

Симпсънът също се счита способен да предсказва събития, които ще се случат в бъдеще. Доказано е събитията от 11 септември и избирането на Доналд Тръмп за президент.

2. Семеен Гай

Източник на снимки: Daily Mail

Гледали ли сте някога карикатурата на Family Guy ? Този анимационен филм също е противоречие за нападение над американски герой Сара Пейлин .

В един епизод герой с умствена изостаналост ( синдром на Даун ) каза, че баща му е бил счетоводител, а майка му е бивш губернатор на Аляска.

Трябва да знаете, едно от децата на Сара също има синдром на Даун . Сара също е бивш губернатор на Аляска.

Разбира се, това го ядоса и подаде протест пред Family Guy.

Имаше и епизод, в който карикатурата съдържаше антисемитско съдържание, което също беше критикувано от мнозина.

Когато пародираха песента „ Когато пожелаеш една звезда“ , те вмъкнаха и противоречивия текст „ Имам нужда от евреин“ .

3. Покемон

Източник на снимки: ТВ клуб

Името на покемоните се увеличава напоследък, както заради филма „ Детектив Пикачу “, така и заради повсеместния му шум от карти .

Самото аниме обаче е пълно с противоречия, нали знаете! Един от тях беше по време на епизода на Electric Soldier Porygon .

Представете си, в Япония има около 600 деца, които имат тежки припадъци и трябва да бъдат хоспитализирани.

Причината е, че този епизод включва червени и сини светлини, които мигат за 5 секунди. Това може да предизвика гърчове за хора с фоточувствителна епилепсия.

Не само това, в епизода „Легендата за Дратини “ има много приложения на огнестрелни оръжия, които са неподходящи за малките деца.

Всъщност има сцена на Мьоут с мустаци и дрехи, подобни на Адолф Хитлер!

Други карикатури. . .

4. Южен парк

Източник на снимки: Уикипедия

Саут вече е известен като един от противоречивите телевизионни сериали. Те почти подмятаха всичко, което можеше да бъде подсказано. Има обаче един епизод на обида на пророка Мохамед!

Как да не, в епизод 200 те изрично представиха фигурата на пророка Мохамед. Всъщност в исляма неговата фигура не може да бъде описана.

В епизода жителите на града са изправени пред възможността за терористична атака, тъй като позволяват на пророка Мохамед да се яви лично. И така, се появи план да запази фигурата му скрита.

Мнозина протестираха категорично срещу тази поява и я отхвърлиха като обида. В епизод 201 фигурата на пророка Мохамед остава, но е затворена от цензурирано писане .

Освен това фигурата на пророка Мохамед също е представена в епизода Супер най-добри приятели с други религиозни фигури, като Исус, Буда, Мойсей, Лао Дзъ и т.н.

Наистина лошо, банда!

5. Tiny Toons Adventures

Снимка източник: CBR

Tiny Toons Adventure е анимационен сериал, който има връзки към световноизвестния Looney Tunes . Разликата е, че тук характерът е все още малък.

В един епизод имаше противоречие, което предизвика раздвижване. Главните герои, Плуки , Бъстър и Хамтън случайно пият бира.

В резултат те се напили и откраднали полицейско превозно средство. Докато ги карали, те паднали от скала и ги убили.

Много деца, които гледаха този епизод, бяха обезпокоени и депресирани от трагичната смърт на любимия си герой.

6. Лабораторията на Декстър

Снимка източник: CBR

Известно е, че карикатурите на Dexter's Laboratory са доста противоречиви поради голямото количество съдържание за възрастни в тях.

Не съвсем там, в епизод, озаглавен Грубо премахване , Декстър прави машина, която разделя лошите характеристики на брат си.

В крайна сметка Декстър и брат му попадат в капана на машината и произвеждат своите копия с фалшиви уста. През целия епизод ушите ни ще чуват неподходящи думи.

Този епизод не се появи в мрежата на Cartoon Network, но се появи на няколко фестивала за анимация.

7. Спондж Боб Квадратни гащи

Снимката е предоставена от: Encyclopedia SpongeBobia

Любимият анимационен филм на милион души, Спондж Боб , също не е свободен от противоречия. Всъщност има немалко, които ще ни накарат да клатим глава.

Мнозина смятат, че героят Спондж Боб е една от пропагандата на ЛГБТ хора. Има един епизод, в който той и Патрик стават приемни родители на мида.

Много родители не харесват този епизод от страх, че детето им ще бъде засегнато, въпреки че самата тази теория е развенчана.

В няколко други епизода има множество индикации, които показват, че Спондж Боб разпространява символи на илюминати.

Поради това ли на SpongeBob е забранено излъчването от KPI?

БОНУС: Щастливи приятели на дърветата

Източник на снимки: Уикипедия

И накрая, има Happy Tree Friends, който всъщност е предназначен за възрастна публика. Представете си анимационна версия на Saw, така изглежда тази карикатура.

Тази анимационна поредица е известна с комбинирането на сладки животински изображения с екстремно графично насилие, което кара много хора да се чувстват неудобно.

Всеки епизод се върти около персонаж, изпитващ болка, осакатяване и дори случайна или умишлена смърт.

Тъй като е достъпен в YouTube, много вероятно е малките деца да гледат тези насилствени карикатури и да повлияят на начина им на мислене.

Това са едни от най-противоречивите карикатури според Джака. Внимавайте и филтрирайте предаванията на по-малките си братя и сестри, банда!

Съществуването на тези карикатури е ясно доказателство, че пропагандата може да се извършва чрез всякакви медии. Джака вярва, че трябва да има и скрита теория на конспирацията от анимационни филми.

Знаете ли други спорни карикатури, които ApkVenue не е споменавал? Пишете в коментарите, да!

Прочетете също статии за карикатури или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah .