Безопасно ли е да купувате приспособления от Kickstarter, Indigogo и др.?

KickStarter и IndieGogo са две платформи за краудфандинг, които често са източници на финансиране за най-новите пробивни технологии. Въпросът е дали е безопасно или не, как работи, както и неговите предимства и недостатъци.

За тези от вас, които винаги следват технологичното развитие, разбира се, че сте запознати с термина „ краудфандинг “. За тези, които не знаят, краудфандингът или краудфандингът е алтернативен метод за бизнес финансиране, който е доста популярен в киберпространството.

Просто краудфандингът е практиката на финансиране на проект или бизнес в съвместно предприятие, финансирано от широката общественост, което е успешно свързано с идеята на собственика на проекта .

  • Personal Fundraiser, функция на Facebook, която ви позволява да набирате средства
  • Не само биткойн, това са 7-те най-ценни цифрови валути в света
  • Искате да изглеждате готино? 7 джаджи, които трябва да използвате през 2017 г.!

Безопасно ли е да купувате приспособления от резултатите за масово финансиране?

KickStarter и IndieGogo са две платформи за краудфандинг, които често са източници на финансиране за най-новите пробивни технологии. Въпросът е дали е безопасно или не, как работи, както и неговите предимства и недостатъци. Това ще обсъди ApkVenue тук.

Как работи краудфъндингът

Обикновено краудфандингът се извършва на уеб платформа, където собственикът на проекта се среща с публичните средства. Собственикът на проекта ще предложи продукт или услуга в замяна.

В платформата за масово финансиране участват три страни, а именно собственици на проекти, поддръжници (обществеността, която предоставя финансова подкрепа) и доставчици на платформи (като Kickstarter, IndieGoGo и RocketHub). Тези три страни имат своите съответни роли в създаването на екосистема, която може да поддържа нуждите на всяка страна.

Плюсове на краудфъндинга

Тук говорим за краудфъндинг в технологичния свят. По същество собственикът на проекта предлага иновативен продукт, бил той под формата на аксесоар или нещо друго. Някои примери за скорошни проекти за краудфандинг включват:

  • Супер екран: Това предлага допълнителен, по-голям размер на екрана (таблета) за смартфони.
  • C-Safe Mobile Pocket Lock: Първата патентована в света механична брава, която може физически да предпази вашия смартфон от джебчии или случайно изпускане. Смартфонът ще остане прикрепен към джоба ви и изцяло под ваш контрол.
ВИЖТЕ СТАТИИ

Да, има разнообразие от интересни джаджи, които можете да получите с краудфъндинг. Някои от тях са наистина впечатляващи, особено ако идеите на собственика на проекта се свързват с вас и това означава, че наистина подкрепяте техния проект. Цената също е много по-евтина от нормалната, когато бъде пусната по-късно.

Недостатъци на краудфъндинга

Въпреки това, това не означава, че няма рискове. Много проекти са успешни без проблеми, но някои се провалят. Ето някои от недостатъците на краудфандинга:

  • Трябва да сте готови да изчакате. Обикновено има разчетен график, когато продуктът е готов за изпращане, това може да отнеме месеци.
  • Няма възстановяване. Да, ако кампанията се провали, няма ясно възстановяване.
  • Неподходящо качество. Не малко са и разочарованите от качеството на своите продукти, а не както е обещано.

И така, безопасно ли е или не?

Краудфандингът насърчава всички да създават работа и иновации. Можете също така да станете създател на проект и да кандидатствате за инжекция за краудфандинг. Не всички блестящи идеи обаче са получили голяма подкрепа.

Със сигурност има рискове, когато станете поддръжник, но това, че сте част от иновация, със сигурност е предмет на гордост. Краудфъндингът трябва да е много безопасен, разбира се, трябва да обърнете и голямо внимание на проекта. Какво мислиш?

Прочетете също статии за краудфъндинга или други писания от Lukman Azis .