7 страхотни филма за супергерои, които са подценени, не по-малко от mcu!

Въпреки че жанрът на супергероите сега е доминиран от Marvel и DC, се оказва, че има много филми за супергерои, които са не по-малко готини.

Екшън филмите със супергеройска тематика нарастват бързо през последните 10 години. Жанрът, който някога беше обект на остра критика, сега се превърна в продуцент на най-печелившите филми.

Доминирането на Marvel в жанра супергерой все още не е засегнато, дори от най-големия му съперник, DC Universe. Изрядно подреден сюжет със зашеметяващи CGI ефекти направи Marvel новият стандарт за този тип филми.

Зад успеха на Marvel или DC се оказва, че много готини филми за супергерои не са получили еднакво третиране и оценка.

7 страхотни филма за супергерои, които са недооценени

В тази статия ApkVenue ще обсъди някои страхотни филми за супергерои, които за съжаление са покрити от славата на супергероите от най-голямата продуцентска къща.

Следващите филми имат доста анти-мейнстрийм тема , за разлика от много филми за супергерои днес, които са сиреневи, но свръх-свръх.

Заинтригуван от филмите, които Джака имаше предвид? Ако е така, продължавайте да обръщате внимание на следващата статия на ApkVenue, банда!

1. Хелбой (2004)

Hellboy е супергеройски филм, режисиран от Гилермо Дел Торо. Въз основа на комикса, издаден от Dark Horse, Hellboy има необичайна история.

Както подсказва името, Hellboy е буквално дяволското дете, което идва от ада. Той обаче има мисия да лови демоните, които бродят по земята.

Hellboy е доста успешен в боксофиса, просто всъщност не блести заради по-рядко срещаната си история. Въпреки че е рестартиран, оригиналният филм все пак е по-успешен.

Рейтинг: 6.8 / 10 (IMDb) и 81% (Rotten Tomatoes)

2. Ханкок (2008)

Hancock е филм за супергерой с участието на Уил Смит. В този филм Уил играе ролята на пиян супергерой, който е толкова лесен, колкото челото му.

За да възстанови лошата си репутация, Ханкок наел услугите на консултант по връзки с обществеността. Това обаче всъщност му отвори паметта за миналото.

Ако искате да намерите необичаен филм за супергерои, опитайте да гледате този филм. Определено ще бъдете изненадани от поведението на супергероя, което е толкова странно.

Рейтинг: 6.4 / 10 (IMDb) и 41% (Rotten Tomatoes)

3. Power Ranger (2007)

Тези от вас, които са родени в началото на 90-те, трябва да са добре запознати с Power Rangers, нали ? Да, тийнейджърският герой в костюми и неговият мегазорд са иконите на този франчайз.

При това рестартиране ще бъдете въведени отново в фигурата на Power Rangers с нова перспектива. Вместо детски филм, този филм има целева аудитория от юноши и възрастни.

Подправен с днешните младежки проблеми и приятелство, Power Rangers е идеален за вас, за да гледате, за да си припомните просто детството.

Рейтинг: 5.9 / 10 (IMDb) и 44% (Rotten Tomatoes)

4. Хроника (2012)

Хроника е филм с намерен жанр на кадри, който има супергеройска тема. Разказва историята на 3 тийнейджъри, които внезапно получават супер сили след намирането на чужд обект в гората.

Първоначално те използваха своите суперсили, за да правят шеги и да правят каквото искат. Един от тях обаче използва силата си, за да отмъсти.

Лошото детство на Андрю, както и грубото отношение на баща му към него, накарали Андрю да отмъсти със своята сила на всички, които са го наранили.

Рейтинг: 7/10 (IMDb) и 85% (Rotten Tomatoes)

5. Нечуплив (2000)

Преди да съществува терминът кинематографична вселена в света на киното, Unbreakable е първият филм, който въвежда този термин, като издава 2 продължения, а именно Split и Glass, които излизат десетилетия по-късно.

Разказва историята на охранител, оцелял при фатална катастрофа, при която само той сам е успял да оцелее, дори без да е ранен.

Животът му се променя, когато среща собственик на комикс магазин, който успява да го убеди, че е супергерой. Краят на този филм е непредсказуем и наистина страхотен!

Рейтинг: 7.3 / 10 (IMDb) и 70% (Rotten Tomatoes)

6. Защитник (2009)

Defendor е супергеройски филм с тъмен комедиен жанр, изигран от Уди Харелсън и Кат Денингс.

Този филм разказва историята на човек, който вярва, че е супергерой заради комичното влияние, което му е оказал дядо му.

Макар и добър, за съжаление този филм беше издаден ограничено. Въпреки че актьорската игра на Уди Харелсън в този филм е наистина добра и е в състояние да оживи добре героя.

Рейтинг: 6.8 / 10 (IMDb) и 74% (Rotten Tomatoes)

7. Мистериозни мъже (1999)

Подобно на Hellboy, Mystery Men също се основава на историята в комикса, направен от Dark Horse. Този филм за супергерои има комедиен жанр, така че е забавно да се гледа, когато е твърде късно.

Историята започва с човек, който е обсебен от това да бъде супергерой, въпреки че няма никакви силни страни. Той обаче се бори от все сърце, за да осигури града, който обича.

Някога супергероят в града беше отвлечен от престъпници. Той и шестте му приятели супергерои без суперсили се опитват да го спасят с минималните умения и оборудване.

Рейтинг: 6.1 / 10 (IMDb) и 61% (Rotten Tomatoes)

Това е статията на Джака за 7 страхотни филма за супергерои, които за съжаление не се оценяват от много хора. Въпреки че качеството не е много по-различно, знаете, с MCU.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Прамесвара Падманаба