защо сървърните игри са трудни за хакване в сравнение с клиентската страна? това е обяснението

По принцип сървърните игри са по-трудни за хакерство от хакерските игри. Как така?

Един от най-бързите начини да завършите игра или да направите играта по-забавна е да използвате Cheats. Въпреки това не можем да мамим всички игри.

В момента играта е разделена на две части, а именно клиентска и сървърна . По принцип сървърните игри са по-трудни за хакерство от хакерските игри. Как така?

  • 15 най-добри стратегически игри за Android през 2019 г., могат да играят онлайн и офлайн!
  • 20 най-добри безплатни FPS игри за Android юли 2017 г.

Игри от страна на сървъра Трудно за хакване?

Както знаем, сървърните игри обикновено се използват в добре познати игри, като Clash of Clans, Clash Royale, LINE Let's Get Rich, Mobile Legends: Bang bang и много други.

Общ преглед

Снимката е предоставена от: Smashing Magazine

  • Сървър: Лицето, което предоставя съдържанието
  • Клиент: Човекът, който иска съдържание към сървъра и го показва на потребителя.

Всяка страна има различен начин на работа в зависимост от „двигателя“, който използва. Ето кратко обяснение:

Сървърна страна

Кодът от страна на сървъра се поставя на уеб сървър. Всеки клиент, който поиска кода, ще бъде изпълнен от страна на сървъра. След това резултатите ще бъдат изпратени на клиента в прост HTML формат.

Тъй като всички данни се съхраняват на сървъра, клиентът не може да знае как да знае логиката и кода, който се изпълнява.

Клиентска страна

Що се отнася до клиентската страна, поръчките се изпълняват само от клиентска страна. По този начин улеснява потребителите да видят кода, който се изпълнява.

Защо сървърната страна е безопасна?

Източник на снимката: JalanTokek

Всички заявки, направени от клиента, ще бъдат изпълнени от сървъра. Потребителите могат да получават само обработена информация за резултатите. По този начин тази система е по-безопасна от сървърната страна.

Примери за случаи в играта Clash of Clans, направени от Supercell:

Има много програми, за които се твърди, че могат да хакват скъпоценни камъни в COC. Въпреки че не може да се направи, защо?

Тъй като скъсаните скъпоценни камъни са от страна на клиента, докато данните за скъпоценните камъни на играча се съхраняват от страната на сървъра. Така че, когато играч се опита да редактира скъпоценни камъни, данните ще бъдат потвърдени от страна на сървъра. Ако те не са еднакви, ще възникне грешка.

Това е причината сървърните игри да са трудни за хакване, измама и манипулиране. Ако има грешки в обяснението или неща, които искате да предадете, можете да ги напишете в колоната за коментари.

Не забравяйте също да прочетете статии, свързани с игри или други интересни статии от Em Yopik Rifai .