трябва ли да извадя батерията от лаптопа, за да продължи по-дълго?

разтоварваме и отговаряме на всички въпроси, върху които вие лоялни потребители на лаптопи трябва да сте се замисляли. Трябва ли да извадите батерията на лаптопа, така че да издържи по-дълго?

Изтеглянето на батерията на лаптопа и използването само на електричество има ли риск за издръжливостта на лаптопа? Или е опасно да инсталирате батерия, но едновременно с това все още да използвате електричество, въпреки че батерията е пълна?

Чрез тази статия ще демонтираме и ще отговорим на всички въпроси, които лоялните потребители на лаптопи трябва да са мислили за него. Трябва ли да извадите батерията на лаптопа, така че да издържи по-дълго?

  • Трябва ли да изключвам зарядното устройство на HP, когато не се използва?
  • 5 съвета за грижа за несменяема батерия за лаптоп, за да я направите по-дълга
  • Мога ли да зареждам смартфони с други зарядни устройства за смартфони?
  • 8 мита за батериите за мобилни телефони с Android, в които вярвате, въпреки че са грешни (част 1)

Трябва ли да извадите батерията на лаптопа? Как работи?

Лаптопните батерии, които са широко разпространени днес, са от литиево-йонни или литиево-йонни тип и работят чрез преминаване на йони от анода към катода през електролит и сепаратор. Този процес определено ще работи, когато използвате батерията и, разбира се, ще произвежда енергия, което води до постепенно намаляване на батерията. Когато извършите процеса на зареждане , енергиите ще направят йоните, които преди това са се преместили от анода към катода, да се върнат обратно на първоначалното си място. Това е, което кара батерията ви да се презарежда.

Всички тези процеси обаче бавно ще отслабнат. Йоните ще попаднат в анода и това обикновено наричаме ** течаща батерия **, тъй като с възрастта бързо се изтощава. Всъщност дори капацитетът на батерията е започнал постепенно да намалява от момента, в който батерията е направена. В допълнение, батерията също ще изтече бързо, ако има 5 условия, както е описано в статията, озаглавена: Ето 5 фактора, които карат батерията на вашия мобилен телефон да загуби своята мощност .

Изваждате батерията на лаптопа, за да издържите?

Простият отговор е ДА , трябва да го направите, за да удължите батерията. Има обаче няколко фактора, които трябва да се имат предвид в това отношение. Никога не трябва да изваждате батерията на лаптопа, когато лаптопът се използва, дори когато захранващият кабел е прикрепен. Това действие представлява риск, който е доста опасен за лаптопи и потребители.

Как да поддържаме оптимална производителност на батерията на лаптопа

Освен това следните точки също заслужават вашето внимание, за да се поддържа оптимална производителност на батерията на лаптопа, а не само да се изважда батерията на лаптопа:

  • Не източвайте батерията до по-малко от 20%.
  • Периодично източвайте батерията до 20%, след което я зареждайте напълно. Правете това действие на всеки няколко седмици.
  • Заредете правилното напрежение или по-ниско.
  • Въпреки че съвременните лаптопи могат да прекъснат електричеството, когато батерията е пълна, по-добре не оставяйте батерията включена, за да се избегне излагането на топлина от лаптопи, което може да намали производителността на батерията.
Инструменти за разработчици на Oasis Feng Apps ИЗТЕГЛЕТЕ