продължава да губи, въпреки че е музикално приложение номер 1, Spotify ще фалира ли?

Използвате ли приложението Spotify, банда? Въпреки че е музикално приложение номер едно, всъщност Spotify продължава да губи пари! Каква е причината?

Ако искате да слушате музика, какво приложение обикновено използвате, банда? Може би повечето от вас ще отговорят на Spotify .

Това приложение за стрийминг на музика е много популярно и дори разби 100-те милиона първокласни потребители през 2019 г.

За съжаление, всъщност Spotify все още често губи пари, банда! Как може да е така? И така, може ли този проблем да накара Spotify да фалира?

Spotify и загубите, които е претърпял

Снимка източник: India Today

Spotify е услуга за стрийминг музика, която произхожда от Швеция, банда! Компанията съществува от 2006 г., където Spotify стартира за първи път през 2008 г.

Въпреки че мина доста време, всъщност това музикално приложение успя да се възползва едва в четвъртото тримесечие на 2018 г., знаете ли!

Това означава, че на Spotify са били необходими 10 години, за да получи първите си печалби. Това е дълго време за мащабен бизнес модел.

Spotify успя да реализира печалба от 107 милиона долара или еквивалент на 1,5 трилиона IDR . За съжаление тези предимства могат да се увеличат благодарение на инвестицията на Spotify в Tencent Music .

Преди това Spotify понасяше значителни загуби. Докладвайки от Fool.com , можете да го видите в таблицата по-долу:

Година Общи загуби


(Преобразуван в Рупия)

2013 100 000 293 820 920 рупии
2014 г. Rp1,890,423,347,120
2015 г. Rp3 684 723 473 200
2016 г. 8 635 069 356 760
2017 г. 19 785 362 997 400 IDR
2018 г. Rp1 249 601 873 520

Номерът е трудно да си представим, нали? Като музикално приложение номер 1 в света, защо това може да се случи на Spotify?

Причини за загубата на Spotify

Съобщавайки от различни източници, има няколко причини, поради които Spotify губи от година на година. Просто погледнете отзивите по-долу!

1. Музиката е скъпа

Източник на снимката: Vox

Spotify плаща лицензи за издаване на авторски права на всеки музикален лейбъл и изпълнител, чиито песни са налични в Spotify. Това струва много голяма сума пари.

Освен това, с нарастващия брой потребители на Spotify, сумата, която трябва да бъде платена на етикетите, също се е увеличила.

За информация таксите, които Spotify трябва да плати на звукозаписната компания, са от 50% до 70% от всяка изсвирена песен.

Тази сума може да варира в зависимост от етикета и изпълнителя, с когото Spotify се е регистрирал.

2. Не разполагайте с оригинално съдържание

Spotify разчита силно на лейбъли и музиканти, за да получи съдържание, което потребителите могат да слушат.

Тази услуга за стрийминг Netflix е изпитала това . В крайна сметка те създават оригинално, самостоятелно създадено съдържание.

Създавайки оригинално съдържание, Netflix не трябва да плаща лицензи за трети страни. Spotify може да е в състояние да имитира концепцията, за да им спести загуба.

3. Имайте много твърди съперници

Източник на снимки: 9to5Mac

Spotify не е плейър, който монополизира света на музиката, както Windows прави на компютърни операционни системи.

Те имат много конкурентни конкуренти като Apple Music , Google Play Music и Pandora .

Абонаментната такса за всяка услуга е една и съща, която е $ 9,9 на месец или Rp140 хиляди. Ако Spotify увеличи абонаментната си такса, те могат да загубят потребители.

Apple Music и Google Play Music все още могат да се възползват от други сектори на компанията майка, но къде Spotify ще получи други предимства?

Възможно е по-богатата услуга за стрийминг на музика да рискува да понесе загуби, докато нейните по-бедни конкуренти, като Spotify, фалират.

4. Много потребители, използващи пиратски приложения

Spotify предлага два варианта за своите потребители, независимо дали избират безплатната версия или платената версия с премия.

За съжаление много хора избират средно положение: изберете безплатното, но вземете премиум версията.

Обикновено те използват модове, за да ги получат. Всъщност това е много вредно за Spotify, банда!

Как да направим Spotify Печелете

Ако Spotify не промени модела на своя бизнес модел, не е невъзможно един ден компанията да бъде обявена в несъстоятелност и да разочарова много от своите клиенти.

Така че, трябва да има промени, направени от Spotify, за да излезете от състоянието. Има няколко неща, които можете да направите, за да спасите Spotify от фалит.

1. Създайте оригинално съдържание на подкаст

Снимка източник: Комплекс

Както ApkVenue споменахме по-рано, Spotify може да имитира начина на Netflix, като създава оригинално съдържание.

Не песни, защото изпълнителният директор на Spotify веднъж каза, че Spotify не е звукозаписна компания, а съдържание на подкаст .

Освен това Spotify току-що е придобил две компании за подкастинг , а именно Gimlet Media и Anchor .

С това, разбира се, Spotify се надява да се възползва, защото не трябва да плаща за лиценз за етикета.

Просто в действителност подкастите не са толкова популярни, колкото видеосъдържанието, освен ако хората вече не се отегчават от визуални изображения и искат да се насладят повече на забавление под формата на аудио.

2. Станете лейбъл или направете своя песен

Един от конкурентите на Spotify, Apple Music, направи своя музика и се утвърди като лейбъл.

Това може да бъде копирано от Spotify, за да не се налага да плащат хонорари на етикета. Срокът, отрежете посредника .

Ако Spotify не възнамеряваше да се превърне в етикет, може би те биха могли да създадат поне песни, които могат да бъдат направени с помощта на AI.

Пример за това са инструменталните песни, които често са включени в плейлиста на Relaxing Piano . В крайна сметка много хора слушат песни като тази, за да съпътстват ученето или работата.

3. Инсталиране на реклами

Източник на снимки: Marketing Interactive

За потребителите на безплатната версия на Spotify те често ще чуват реклами, които ни канят да преминем към Premium версията с различни промоции.

Може би Spotify може да се възползва от този слот, за да рекламира други хора или компании, както сме свикнали по радиото.

Spotify може също да популяризира най-новите песни (особено от по-малко известни изпълнители), така че потребителите на Spotify да могат да ги слушат.

Като потребители на услугата, разбира се се надяваме, че Spotify ще успее да преживее тежките времена, за да можем да продължим да слушаме музика чрез нея.

Ако Spotify наистина трябва да фалира, защото продължава да бъде поразен от загуби, няма ли ние като потребители да се чувстваме в най-неравностойно положение?

Затова, ако можете да си позволите премиум версията, платете я. Ако няма, моля, насладете се на безплатната версия с реклами, банда!

Прочетете също статии за музика или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah