3 начина да проверите наличността на домашни любимци във вашия дом

Искате ли да инсталирате IndiHome, но не сте сигурни дали вашата област е покрита от мрежата или не? Вижте по-долу как да проверите наличността на IndiHome във вашия район.

Планирате ли да създадете мрежа IndiHome в къщата или пансиона, където живеете? Ако е така, има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, банда.

Освен че обръщате внимание на достъпната ценова листа на пакета , вие също трябва да проверите наличието на мрежата IndiHome, където живеете. Достъпен ли е с оптичен кабел? Добра ли е мрежата? Или е обратното?

Е, на този съвет ApkVenue ще ви насочи как да проверите наличността на IndiHome във вашия регион на местоживеене. Кой знае, че още не е инсталиран, банда!

Как да проверите наличността на оптичната мрежа IndiHome

Източник на снимката: Liputan 6

Може да се каже, че IndiHome е доставчик на интернет номер 1 в Индонезия. Предимството е, че има различни пакети от услуги, които позволяват на потребителите да се наслаждават гладко на интернет, стационарни и интерактивни телевизионни мрежи, плюс лесен метод за проверка на квотите.

Не само това, IndiHome предлага и различни пакети от услуги, които са не по-малко първокласни и вълнуващи. Започвайки от Prestige , Gamers , Phonix и Bundling Cloud Storage . Всичко е съчетано със съответните нужди на потребителите.

Ето защо е много важно да проверите наличността на IndiHome в района, в който живеете. Не е смешно, ако сте подготвили бюджета, но се оказва, че вашият район не е покрит от оптичния мрежов кабел IndiHome?

Без да се налага да се задържате повече, за тези от вас, които са любопитни как да проверят наличността на мрежата IndiHome, ето ръководството!

1. Използване на FiberMap

Потребителите на IndiHome трябва да знаят за тази услуга от Telkom. На този сайт можете да научите за сервизните центрове на Telkom и за разпространението на съществуващата мрежа IndiHome Fiber.

Ползите явно са много, банда! Основното нещо е, че можете да разберете дали вашият район е обхванат от мрежата IndiHome или не. Освен това можете да научите и важна информация, свързана с мрежата IndiHome.

След това, как проверявате наличността на мрежата IndiHome с FiberMap? Следвайте указанията, които ApkVenue предоставя по-долу.

1. Отворете сайта FiberMap

  • Отворете уебсайта IndiHome Fiber на адрес //fibermap.indihome.co.id/
  • По-късно веднага ще ви бъде представена карта на Индонезия, пълна с местоположения IndiHome, разпространени от Sabang до Merauke, както е показано по-долу.

2. Попълнете формуляра

  • Разбира се, не можете да усетите местоположението си, като увеличите картата, която се представя, нали? Следователно, моля, щракнете върху проверка Fiber във вашето местоположение, което се намира вдясно.
  • По-късно ще ви бъде представен формуляр. Попълнете според местоположението, където живеете, където искате да инсталирате IndiHome WiFi.

3. Проверете наличността на мрежата IndiHome

  • След като попълните формуляра, сайтът веднага ще посочи местоположението, където ще инсталирате IndiHome WiFi, заедно с логото, както е показано по-долу.
  • Ако районът има мрежа IndiHome, ще се появи известие, в което се казва, че ** интернет мрежата IndiHome (Fiber) е налична на вашето местоположение **.

  • Междувременно, ако вашият район не е покрит от мрежата IndiHome, ще се появи известие, казващо: ** Извинете, мрежата IndiHome Fiber все още не е налична във вашето местоположение **.

2. Чрез Call Center 147

Източник на снимката: ngidam.id

Горният метод не е задоволителен, защото не знаете подробния адрес, където живеете? Или се нуждаете от по-категорично потвърждение от свързани лица? Лесно, просто се обадете на кол центъра на Telkom на номер 147 !

Да, този център за обаждания на Telkom често получава обаждания от своите клиенти за всякакъв вид бизнес, включително по-голямата част от преодоляването на проблемни мрежови прекъсвания .

Можете да се обадите на 147 по стационарен телефон или чрез вашия собствен мобилен телефон. Не забравяйте, добавете кода на областта в предната част на номера!

Например, живеете в района на Маланг и искате да съобщите за смущения в интернет на IndiHome чрез вашия смартфон. Така че, можете да се обадите на номер 0341147 (0341 е регионалният код за района на Голям Маланг).

О, да, преди да направите телефонно обаждане, уверете се, че имате достатъчно кредит, като се има предвид, че това обаждане ще ви струва около 1000 IDR за 30 секунди .

3. Проверете ръчно кабелите около резиденцията

Източник на снимки: Маркетинг Telkom IndiHome Malang

За това как да проверите наличността на мрежата IndiHome Fiber, това гарантирано ще бъде наистина лесно, банда, защото просто живеете извън къщата и търсите въпросната кутия IndiHome .

Какви са характеристиките на тази кутия IndiHome? Следващата ApkVenue се опитайте да опишете накратко.

  • На телефонните кабели около местоположението има черна или сива кутия, наречена FO кутия .
  • Там ще бъде написан / приложен етикетът FO, където в полето е написан кодът FDB или ODP .

Пример за снимката е приложен от ApkVenue под точка номер 3, банда! Така че, ако намерите кутията IndiHome FO, можете да сте сигурни, че вашата област е покрита от мрежата IndiHome и WiFi може да бъде инсталиран. Наистина лесно, нали?

Това е ръководството на Jaka за това как да проверите наличността на IndiHome във вашия регион на местоживеене. Наистина лесно, нали?

Прочетете също статии за интернет или други интересни статии от Diptya .