5 други функции на самолетен режим, които трябва да знаете

Не само за безопасност, това е друга функция на самолетен режим на смартфони, която трябва да знаете.

Други функции на самолетен режим - Самолетен режим в смартфони (Android, iOS, Windows Phone и BlackBerry), разбира се, много хора вече знаят.

Самолетен режим или полетен режим се предоставя за потребители на смартфони, които искат да продължат да използват своите устройства, без да се страхуват от нарушаване на комуникационната система на самолета, докато летят.

Но освен безопасността, знаехте ли, че самолетен режим има и други функции, които всъщност можем да използваме, когато сме на земята (не летим).

Какви са другите функции на самолетен режим или самолетен режим, които можете да използвате на земята? Ето пълния преглед:

  • ВИДЕО: Това е усещането за 22 милиарда подводен туризъм, интересувате ли се?
  • Ето най-абсурдните видеоклипове за авиационна безопасност някога!
  • 7 най-безопасната авиокомпания в света

Други функции на самолетен режим

1. Спестете батерията

Когато знаем, че оставащата ни батерия е изтощена, но трябва да се обадим на някого по-късно, тогава можем да използваме самолетен режим, за да спестим батерията. Чрез активиране на тази функция фоновият процес на системата на смартфона или таблета ще спре.

2. Ускорете презареждането на батерията

Не са много хората, които знаят, че самолетен режим също може да помогне на процеса на презареждане на батерията ( зареждане ). Ако бързате да зареждате батерията на смартфона си веднага, можете да активирате самолетен режим, докато свързвате захранващия кабел.

Когато самолетен режим е включен, всички връзки като клетъчна, Wi-Fi, Bluetooth, GPS и местоположение ще бъдат изключени. Така че зарядът на батерията не е засмукан за извършване на много дейности, различни от презареждане, по този начин батерията бързо ще се напълни.

Как да включите самолетен режим

3. Избягвайте разсейването

Смартфоните понякога са разсейване, което може да ни разсее, когато се концентрираме или шофираме.

Това се дължи на звука или вибрацията на издадените известия, независимо дали от входящи SMS съобщения, телефонни обаждания или известия от други приложения за чат .

Най-добрият начин да избегнете разсейването на смартфона по време на шофиране е да активирате самолетен режим. При активен самолетен режим няма да има входящи известия, които могат да ви притесняват.

4. Укрепване на сигнала

Чувствате, че мрежата, която получавате, не е ли страхотна? Можете да активирате функцията Самолетен режим . Когато самолетен режим е активен, той ще прекъсне всички мрежи, свързани към вашия смартфон. Когато самолетен режим отново е деактивиран, вашият смартфон автоматично ще търси нови мрежи.

5. Ускорете Android

Една от причините за бавния Android е голямото количество трафик на данни в и извън нашия Android. Когато режимът на самолета е активен, целият трафик на данни ще бъде изключен, така че смартфонът отново да бъде бърз.

Това са някои от другите функции на самолетен режим], които можете да опитате. Ако знаете повече за други функционални режими или имате интересно изживяване при използване на самолетен режим, можете да ги споделите в колоната за коментари.

Изтеглете Flight Simulator: Самолет

Симулационни игри i6 Games ИЗТЕГЛЯНЕ