Ето 3 причини, поради които компютрите със спецификации „бог“ често се чувстват мудни!

Чрез следващата статия ще обясним кои фактори могат да забавят компютъра ви, въпреки че се поддържа от голяма RAM.

Компютърът ви има ли квалифицирани спецификации? Без значение колко усъвършенстван е компютърът, трябва да сте преживели нещо, наречено изоставане , и това е ситуация, за която може да се каже, че е обща за всеки, който го използва. Но как така, въпреки че вече имаме усъвършенствани компютри с голяма RAM, все още има изоставане ? Какви фактори причиняват това?

Затова чрез следващата статия ще обясним кои фактори могат да забавят компютъра ви, въпреки че се поддържа от голяма RAM .

  • Как да запазите RAM и Android батерия без корен
  • Това е НАЙ-МОЩНИЯТ компютър в света с 16-ядрен процесор и 768 GB RAM!
  • Това може да се направи само от компютри с 128 GB RAM

Защо компютърът ми е бавен, когато използва голямо количество RAM?

1. Отваряне на твърде много големи приложения

Без значение колко RAM имате, пак няма да е достатъчно, ако сте принудени да отваряте много тежки приложения. Винаги помнете, че някои съществуващи софтуери могат да изсмукват много RAM, като Adobe Photoshop, Corel, към Premiere като инструмент за редактиране на видео. Не забравяйте, че Google Chrome, който използвате ежедневно, също допринася за бързото намаляване на капацитета на RAM. Не се изненадвайте, ако играта, която играете, се счупи, ако я отворите едновременно с Google Chrome .

Решението? Винаги подравнявайте натоварването при използване на компютър с капацитет RAM. Осъзнайте, че RAM, която имате, има ограничение и отворете софтуера наведнъж, когато трябва да го контролирате.

2. Изтичане на памет

Знаете ли, че някои софтуери имат фатално изтичане на памет? А теч памет е състояние, което възниква в резултат на грешка в софтуера . Всеки софтуер, който използвате, ще се съхранява в RAM и ще бъде изтрит / презаписан от друг софтуер, когато не се използва.

За съжаление, някои софтуери с грешки в него могат да се запазят в RAM дори когато не се използват. Това може да стане по-голямо и да запълни RAM, като блокира работата на друг софтуер . Решението на тази ситуация е доста лесно, трябва само да рестартирате проблемния софтуер . Ако все още сте упорити, проверете официалния им уебсайт, независимо дали има актуализирана версия или не.

3. Използване на грешна операционна система

Все още има немалко, които преживяват подобни неща. Заедно трябва да осъзнаем, че операционната система се предлага в две различни архитектури, 32-битова и 64-битова . Ако вашият компютър / лаптоп е оборудван с RAM над 4GB, да речем 6GB, тогава той все още ще се чете като 4GB от 32-битови операционни системи. Това е добавената стойност на 64-битовата операционна система.

Ако 32-битова ОС може да чете само до 4GB RAM, то 64-битовата може да чете до стотици GB (на теория) . Така че, не правете грешка при използването на операционната система.

Това са три важни точки за това защо компютърът ви остава бавен, въпреки че използва голямо количество RAM. Ако имате мнение или критика / предложение, моля, включете го в колоната за коментари по-долу.

Приложения за производителност на Microsoft SysInternals ИЗТЕГЛЯНЕ