7 скрити функции на мобилен телефон Samsung, може ли да е автоматичен тъмен режим?

Един потребителски интерфейс е известен със своя удобен за потребителя интерфейс и функции. Има обаче и скрити функции, които рядко се познават. Нещо? Нека видим повече тук!

Различните операционни системи Android, които съществуват днес, обикновено получават различен потребителски интерфейс на всеки смартфон. Включително Samsung.

Известно е, че мобилните телефони на Samsung имат линия качествени джаджи и имат много фенове.

Историята обаче е различна с потребителския интерфейс, наречен Touch Wiz, който се счита за разочароващ. Това се промени след появата на One UI, новия потребителски интерфейс на Samsung.

В допълнение, One UI също има редица скрити функции, които могат да направят мобилния ви телефон още по-хладен. Какви са характеристиките? Хайде, вижте изцяло по-долу!

Скритата функция на Samsung с един потребителски интерфейс, може да промени автоматичния дисплей!

Един потребителски интерфейс е софтуерно наслагване или потребителски интерфейс, който се използва на днешните смартфони на Samsung. Този потребителски интерфейс е представен за първи път по време на конференцията за разработчици на Samsung през 2018 г.

След това, в началото на 2019 г., той беше приложен към най-новите мобилни телефони на Samsung като Samsung Galaxy S10 и най-новия Galaxy A.

Този потребителски интерфейс идва като актуализация на Android 9 Pie.

Тези от вас, които имат серия Samsung с Android Pie, трябва да могат да актуализират софтуера до One UI. За разлика от предишния интерфейсен софтуер на Samsung, One UI получи доста положителен отговор.

Ще получите редица интересни функции, които са по-сложни от предишния потребителски интерфейс, но със стил, който е по-опростен и по-лесен за работа.

Освен това има различни интересни функции, на които можете да се насладите от One UI. За тази функция обаче може да се каже, че е „скрита“, защото трябва да я активирате сами в настройките.

Какви са тези характеристики?

1. Навигационен жест

Първият е навигационният жест, който кара навигацията под екрана на HP да изчезне и се активира, като го плъзнете леко нагоре.

Тази функция помага за почистване на екрана от сложността на навигационните бутони, така че дисплеят да стане по-минималистичен. Навигационните жестове не се показват по подразбиране, така че ще трябва да ги зададете ръчно.

Трябва само да отидете на страницата на дисплея, след което да влезете в лентата за навигация. Всичко, което трябва да направите, е да изберете жестове на цял екран, за да накарате навигацията да изчезне и да я активирате, като я изтриете.

2. Бутон за екранна снимка

Следва бутонът за екранна снимка , улеснен в One UI. Ако преди това трябваше да задържите бутона, сега трябва само да натиснете едновременно бутона за захранване и бутона за намаляване на звука .

Освен това, ако използвате One UI в серията Samsung Note, тогава има функция за интелигентна екранна снимка, до която можете да получите достъп от Edge Panel. Можете също така да записвате GIF файлове, Pin-to-Screen и други.

3. Режим с една ръка

Следва режимът с една ръка, който е полезен за използване на HP само с една ръка. Тази функция ще направи екрана малък и можете лесно да го отворите.

Можете да включите тази функция чрез режим с една ръка в настройките. Можете да търсите чрез функцията за търсене или чрез Advance Features.

4. Кошче

Така че, ако функцията Recycle Bin определено ви е позната, нали?

Ако обикновено се намира в Windows, Samsung също не отстъпва, като вгради функцията Trash в One UI. Можете да активирате тази функция, за да запазите изтрити изображения.

Изображенията, съхранявани в кошчето, обаче ще бъдат автоматично изтрити за постоянно за 15 дни. Тази функция ще бъде много полезна, ако случайно изтриете ценни изображения.

За достъп до тази функция можете да отворите настройките в Галерията и да изберете Кошче.

5. Бързо отваряне на панела за известия

Следва панелът за бързо отваряне на известията или жест за отваряне на известията на екрана само с едно плъзгане, без да се налага да стигате до покрива на екрана.

Начинът да го активирате е чрез настройките на началния екран, след което изберете панел за бързо отваряне на известията. Можете също така да осъществите достъп до известия, като плъзнете надолу и до Начало, като плъзнете нагоре.

Тази функция не се активира по подразбиране, когато купувате нов продукт на Samsung или актуализирате до One UI.

6. Защитена папка

Е, ако функцията Secure Folder е идеална за тези от вас, които имат чувствителни приложения или данни на мобилния си телефон. Тъй като тази папка ще бъде заключена и достъпът до нея може да стане само чрез въвеждане на кода.

За да активирате тази функция, можете да получите достъп до нея чрез биометрия и сигурност. След това просто изберете Secure Folder и следвайте дадените стъпки.

Можете да заключите всеки файл на мобилния си телефон, като го съхраните в защитена папка. Хубаво!

7. Автоматичен нощен режим

Последният е автоматичен Нощен режим , тази функция е скрита и рядко се познава от потребителите. Известно е, че един потребителски интерфейс има добър нощен режим, но е още по-хладен, ако е увеличен с автоматичната функция.

Auto Night Mode ще направи интерфейса на вашия мобилен телефон адаптиран към деня, така че нощният режим ще се активира автоматично само през нощта.

За да го настроите, можете да влезете в настройките на нощния режим. След това изберете Включване като планирано и щракнете Sunset to sunrise. тогава вашият мобилен телефон ще промени режима автоматично. Страхотен!

Това са редица скрити функции на One UI на мобилни телефони Samsung, които трябва да знаете, за да увеличите максимално използването на ежедневните мобилни телефони. Имате ли други скрити функции?

Напишете вашето мнение в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за One UI или други интересни статии от Daniel Cahyadi