5 начина за справяне с грешките на сензорния екран, които се движат сами

Екраните на смартфоните често изпитват проблеми, един от които е набиране на призраци или сензорният екран се движи сам. Ето 5 начина за справяне с грешките на сензорния екран!

Проблемите често се появяват на екраните на нашите смартфони, един от които е въвеждането на призраци . Това състояние кара сензорния екран на екрана често да се движи сам, без да го докосваме.

Този проблем с въвеждането на призрак може да бъде причинен от няколко неща. И така, този път ApkVenue ще даде съвети за 5 начина за справяне с грешките на сензорния екран, които се движат сами .

  • 5 Проблема с екрана на смартфона на Android и как да ги решим
  • 8 начина да направите отново надраскан екран на смартфон
  • Творчески начини за поправяне на напукан екран на смартфон

Ето 5 начина за преодоляване на грешката на сензорния екран, която се движи сама

За да преодолеем грешките на сензорния екран, първо трябва да разберем причината. След като причината е известна, тогава можем да определим какви стъпки трябва да предприемем. Ето как да се справите с грешките на сензорния екран :

1. Проверете състоянието на зарядното устройство

Зарядното устройство играе важна роля, тъй като именно от този инструмент се получава електрозахранването. Сензорният екран, който се движи сам, може да бъде причинен от прекомерен електрически ток . Това често се случва, когато използвате пиратско зарядно устройство, а не оригиналното зарядно устройство по подразбиране.

Снимката е предоставена от: Shutterstock

Затова трябва да избягвате да използвате пиратски зарядни, момчета . Защото ако продължите да го оставяте, това може да повреди не само екрана, но и целия ви смартфон.

2. Проблеми с протектора на екрана

Снимката е предоставена от: Shutterstock

Грешките на сензорния екран, които се движат сами по себе си, също могат да бъдат причинени от защитника на екрана, който използвате, е повреден или има проблем. За да сте сигурни, че се опитвате да почистите защитния слой на екрана , ако все пак се случи, опитайте първо да премахнете протектора на екрана на смартфона.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Прегрял смартфон

Снимката е предоставена от: Shutterstock

Прегрятият смартфон наистина може да причини различни проблеми, един от които е грешка на сензорния екран и се движи самостоятелно. Ако усетите, че смартфонът ви се нагорещява и на екрана се появява грешка, първо спрете да го използвате и изчакайте температурата да се нормализира.

4. Опитайте се да калибрирате сензорния екран

Снимката е предоставена от: Shutterstock

За да разрешите грешката на сензорния екран, която се движи сама, можете да извършите стъпка за калибриране . Можете да използвате специални приложения като MultiTouch Tester или Touchscreen Calibration. Това приложение ще извърши поредица от тестове, за да определи дали екранът на смартфона все още работи правилно или не.

Изтеглете Apps Utilities 511plus

5. Занесете го до мястото за ремонт на смартфона

Снимката е предоставена от: Shutterstock

Ако проблемът продължава и се влошава , трябва незабавно да се свържете с професионалист. Възможно е, защото екранът на вашия смартфон е напълно повреден и трябва да бъде поправен. Не се опитвайте сами да разглобявате мобилния си телефон , момчета , по-добре го оставете на експертите .

И така, това са 5 начина да се справите с грешките на сензорния екран, които се движат сами . Ако имате проблеми със сензорния екран, можете да опитате някои от съветите по-горе. Късмет!

Прочетете също статии за екрани на смартфони или други интересни статии от Chaeroni Fitri .