И двете са добри, но каква е разликата между VPN и прокси сървъра?

Най-общо казано, VPN и прокси сървърите имат много общо. Съществуват обаче и съществени разлики. Приблизително, знаете ли вече каква е разликата?

За хората, които са луди по сърфирането като вас, не е странно да чуват VPN и прокси сървъри. Можете да получите много, когато сърфирате или други неща, като използвате VPN услуги и прокси сървъри. Но каква е разликата?

Най-общо казано, VPN и прокси сървърите имат много общо. Съществуват обаче и съществени разлики. Приблизително, знаете ли вече каква е разликата?

  • Сигурни ли сте, че VPN услугата, която използвате, е безопасна? Проверете тук!
  • Най-доброто приложение за Android VPN за достъп до блокирани сайтове
  • Важно, това е значението на LAN, WAN, MAN, CAN, VPN и SAN!

И двете са добри, но каква е разликата между VPN и прокси сървър?

Какво е прокси сървър?

Прокси сървър или прокси е специален сървър, който може да бъде посредник между вашия компютър или смартфон, когато искате да отидете на определен уебсайт. Така че, когато знаете, че посещавате уебсайт, той ще се предлага с IP адрес, който не е от вашия компютър или смартфон.

Тогава, трябва ли винаги да използвате прокси при всяко сърфиране? Проксито не криптира това, което отваряте. Следователно това отваря огромна възможност за хакерите да влязат и да вземат нещо от вас. Следователно прокси сървърите не се препоръчват да правят нещо важно.

Какво е VPN?

VPN означава Виртуална частна мрежа. Е, тази VPN ще осигури добра защита, когато искате да влезете в интернет и да потърсите информация. Защото ще можете да получите достъп до геоблокирано съдържание, дори ако скриете вашия IP адрес.

Предимството е, че VPN е криптирана. Така че интернет връзката ще бъде свързана към сървъра на VPN доставчика и ще добави слой защита, за разлика от прокси сървър, който само променя IP адреса. Това е особено полезно, ако се свързвате със сайт, който не е HTTPS.

Е, това е разликата между прокси и VPN. Разбираш ли? Не забравяйте да прочетете статии, свързани с VPN или други интересни статии от Jofinno Herian.