6 вида приложения в този магазин са опасни за вашия смартфон!

Този път ApkVenue ще обсъди 6 вида опасни приложения в Play Store, които не трябва да се инсталират. Хайде, нека да слушаме!

От общия брой приложения в Play Store , очевидно около 15 процента са приложения с ниско качество. Виждайки това, потребителите със сигурност трябва да бъдат внимателни, преди да изберат приложение в Play Store.

Не е невъзможно тези приложения да са в действителност опасни, ако са инсталирани на смартфон.

Опасните режими на приложение обикновено предлагат функции, които нямат смисъл, например увеличаване на RAM, така че телефонът да не е бавен, увеличаване на капацитета на батерията и т.н.

За съжаление, модел на приложение, каквото все още често срещаме в Play Store, неговата функция не е нищо друго освен за лични интереси, като банерни реклами, а най-лошото е кражбата на данни.

Е, за това този път ApkVenue ще обсъди 6 вида опасни приложения в Play Store, които не трябва да се инсталират. Хайде, нека да слушаме!

  • 6 най-популярни пиратски софтуера в Индонезия
  • Тези 5 лоши навика на индонезийците разшириха пиратството! Наистина гадно ....
  • Паника! Пиратските игри се оказват утре, защото ...

6 типа злонамерени приложения в Playstore

1. Приложение на батерията

Ако сте потребител на смартфон, разбира се, ще сте запознати с приложенията за батерии, които са разпръснати в Plays Store. Може би някои от нас са опитвали някои от тези приложения, но това, което получаваме, е, че смартфоните са дори по-разточителни от обикновено и стават все по-бавни.

Приложението за батерията или калибрирането на батерията звучи сякаш може да реши проблемите с батерията на потребителите на смартфони, но всъщност това не е така. Ето защо този тип приложения са безспорно опасни .

Първо, освен че са нечестни, приложенията за калибриране на батерията обикновено изтриват файла batterystats.bin, за да манипулират индикатора на батерията.

Тогава това приложение е проектирано с атрактивен външен вид и работи зад кулисите, което всъщност може да натовари работата на смартфона.

2. Приложения за памет

Има два вида приложения с памет, които са опасни в Play Store, първото е приложение, което предлага дефрагментиране на паметта, а второто е приложение за увеличаване на капацитета на RAM. Трябва да избягвате и двете приложения.

Причината, поради която не се нуждаем от приложение за дефрагментиране на памет на Android, е, че устройствата с Android вече имат функция контролер, която може да организира данните по структуриран и изчистен начин.

Дефрагментирането на паметта само ще намали производителността и живота на съхранението . Нямаме нужда от приложение за оптимизиране на RAM на Android, защото вградената функция в Android го е направила автоматично.

3. Фалшив антивирус

Мнозина казват, че ако устройствата с Android са склонни към вируси , факт е, че това не е сто процента вярно. По принцип нашите устройства с Android ще бъдат в безопасност, докато инсталираме приложения, които идват от официални магазини за приложения като Play Store, а не от източници на трети страни като ненадеждни уебсайтове, форуми или приложения за магазини.

Може би, ако си спомним, че някога беше популярно приложение за Android, наречено Virus Shield , което предлагаше функция за защита на устройства с Android от злонамерен софтуер с едно щракване. В крайна сметка приложението беше премахнато от Google, след като Android Police разкри своя изходен код, който не съдържаше нищо друго освен проста функция за смяна на икони.

Може би досега все още има много модели приложения като този, разпръснати в Play Store, ако пренебрегнем това, не е невъзможно тези приложения да навредят на нашите смартфони .

4. Приложение за рентгенов скенер

Не малко потребители са измамени от приложението X-Ray Scanner в Play Store. По принцип досега не е имало смартфон, способен да изпълнява тези сложни функции.

Въпреки това, поради високия ентусиазъм на потребителите, не малко палави разработчици се възползваха от този момент, за да създадат приложение, имитиращо рентгенов скенер.

Но този метод може да бъде опасен, защото не малко потребители се заблуждават. Това може да се използва от безотговорни разработчици, за да се използва тази вратичка . Ако имате това, обикновените потребители ще бъдат по-лесно заблудени, защото се интересуват от различни видове необичайни функционални предложения.

5. Детектор на лъжата

Има много приложения, които предлагат функция Детектор на лъжата **. Този тип приложение е ** безполезно приложение, което може да навреди на телефона ви.

Въпреки че днешните смартфони са оборудвани с различни усъвършенствани сензори, това не означава, че те могат да функционират като детектор на лъжа със сложен алгоритъм за изчисление, особено след като приложението се предлага безплатно в Play Store.

Потребителите, които искат да изпробват как работи инструментът, обикновено инсталират приложението на устройството си веднага. За съжаление е вероятно приложението вместо това да се използва за кражба на потребителски данни .

6. Интернет приложения

Скоростта на интернет често е основен проблем за съвременното общество днес. Това се използва от измамници, за да се създадат безполезни приложения, които предлагат функции за преодоляване на интернет скоростта . За приложения като този се твърди, че засилват и увеличават силата на сигнала.

Всъщност това приложение няма да има ефект върху устройства с Android, вместо това ще бъде обременително и ще увеличи броя на нежеланите файлове на Android.

Ако инсталирате твърде много боклуци, това може да натовари производителността на смартфона и да причини бързо прегряване и в крайна сметка да се повреди.

Видео: Това приложение от Playstore се оказва опасно за вашия смартфон!

И така, в Play Store има 6 вида опасни приложения, които не трябва да се инсталират на смартфон. Имате ли друг списък с опасни приложения в Play Store? Не забравяйте да споделите чрез колоната за коментари по-долу.