най-лесният начин да направите инфографика на лаптоп и мобилен телефон

Искате ли да знаете най-лесния и бърз начин за правене на инфографики на лаптопи и мобилни телефони? ApkVenue има тази стъпка за това как да направите най-лесната за вас инфографика.

Медиите за разпространение на информация днес са много разнообразни, вариращи от видеоклипове, плакати, текстови съобщения и т.н.

Многото видове информационни медии илюстрират как различните хора са склонни да възприемат информацията.

В разгара на развитието на тази информационна медия, една от медиите, която е във възход, е инфографиката и този път ApkVenue ще създаде как да се правят инфографики.

Как да направите инфографика на лаптоп

Първият начин, по който ApkVenue ще обсъди, е как да направите инфографика на лаптоп. Лаптопите наистина са устройство, което може да се използва за различни цели, включително дизайн.

Въпреки това, този път ApkVenue няма да обсъжда как да направите инфографика на лаптоп, използвайки специален софтуер за дизайн, но с по-проста програма.

ApkVenue ще сподели съвети как да направите лесна и проста инфографика с помощта на Microsoft PowerPoint и Microsoft Word.

Как да направим инфографика на PPT

Първата програма за лаптоп, която ще използваме този път, е Microsoft PowerPoint. Въпреки че основната цел на PowerPoint е за презентации, пак можете да го използвате за създаване на инфографика .

Как да направите инфографика в PPT, която ApkVenue ще сподели, също е съвсем проста, нямате нужда от специални умения, за да направите това, просто направете малко редактиране.

Въпреки че прилагате само малък процес на редактиране, резултатите, които получавате, пак ще бъдат интересни и готини, банда. Любопитен? Ето стъпките, които трябва да следвате.

 • Стъпка 1 - Инфографиката има много графични елементи, които са комбинирани в една среда и така не е нужно да се притеснявате да правите свои собствени графики, ApkVenue е подготвил шаблон, който да използвате. Просто го изтеглете.

Изтеглете шаблони на PowerPoint за Инфографика тук!

 • Стъпка 2 - След като изтеглите шаблона, който ApkVenue споделя, просто трябва да изберете един от слайдовете, който най-добре отговаря на създадената от вас инфографична тема.

 • Стъпка 3 - След като определите най-подходящия слайд, редактирайте текста на слайда според вашия инфографичен материал.

 • Стъпка 5 - Можете също така да промените изображението или иконата на този слайд, както желаете.
 • Стъпка 6 - След като всичко се почувства правилно, влезте в менюто на файла и изберете опцията Save As . Тук можете да запазите инфографики, създадени в JPG или PDF формат.
 • Стъпка 7 - За да не бъдат запазени всички слайдове, когато се появи диалоговият прозорец за опции за запис, изберете Само този слайд, за да запазите само 1 слайд, който сте редактирали.

От шаблона, който ApkVenue използва по-горе, можете да правите различни видове инфографики според вашите нужди, просто изберете кой слайд е най-подходящ.

Можете също така да промените фона и иконата на всеки слайд и да ги коригирате според вашия вкус, така че да получите максимални резултати.

Как да направите инфографика в Word

Освен че PowerPoint може да се използва за създаване на инфографики, за тази цел можете да използвате и Microsoft Word .

Точно както преди, как да направите инфографика в Word е възможно най-просто, за да можете да получите максимални резултати, без да се налага да редактирате твърде много.

Любопитни ли сте как? Ето няколко стъпки, които можете да следвате като серия от начини да направите инфографика с думи бързо и лесно.

 • Стъпка 1 - Подобно на това как да направите инфографика в PPT, ApkVenue също ще споделя шаблони, които можете да изтеглите. Просто го изтеглете чрез връзката по-долу.

Изтеглете шаблони за това как да направите инфографика в Word тук!

 • Стъпка 2 - След като изтеглите шаблона, отворете го с програмата Microsoft Word.

 • Стъпка 3 - Можете да редактирате и коригирате целия текст и изображения, както желаете. Можете също да изтриете и добавите сегменти в този шаблон.

 • Стъпка 4 - След като процесът на редактиране завърши, можете веднага да го отпечатате или да го запазите във формат PDF за по-лесен достъп.

По този начин можете да създадете инфографика за г-жа. Думайте по-бързо и лесно, трябва само да направите няколко корекции.

Ако шаблонът, който ApkVenue споделя, не съвпада с това, което искате, можете да потърсите в Google други шаблони.

Използването на шаблони за създаване на графична информация в Word ще улесни работата ви много повече, отколкото да се налага да създавате от нулата.

Как да направите инфографика на мобилни устройства

Освен на лаптоп, можете да правите и инфографики на мобилния си телефон, като използвате специално приложение.

Как да направите инфографика на мобилния си телефон с помощта на това приложение, резултатите могат да бъдат много интересни , тъй като има различни видове шаблони, които можете да използвате в това приложение за редактиране.

С тази интересна функция не е нужно да харчите и стотинка, защото можете да използвате това приложение безплатно , банда. Приложението, което ApkVenue означава, е Canva.

Как да направите инфографика на мобилни устройства чрез приложението Canva

Как да направите инфографика на Canva чрез мобилното приложение е доста лесно да се направи. Трябва само да изпълните няколко стъпки, за да създадете инфографика в това приложение.

Не само прости и лесни, инфографичните теми, предлагани в това приложение, също са много разнообразни и резултатите могат да се съхраняват директно на вашия мобилен телефон.

Ето няколко стъпки, които трябва да предприемете в поредица за това как да направите инфографика на HP чрез Canva.

 • Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението Canva на мобилния си телефон, а за тези, които го нямат, можете директно да изтеглите това приложение чрез връзката по-долу!

Изтеглете приложението Canva тук!

Приложения за производителност на Canva ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Стъпка 2 - Отворете приложението Canva и изберете менюто Всички категории .
 • Стъпка 3 - Превъртете надолу, докато намерите опцията за инфографика и я изберете. Изберете категорията на инфографиката според темата, която искате да създадете.
 • Стъпка 4 - Превъртете надолу, докато намерите най-подходящата инфографична тема и я изберете.
 • Стъпка 5 - Щракнете върху редактиране, за да редактирате външния вид и съдържанието на инфографиката по ваш вкус. Тук можете да проявявате творчество възможно най-свободно, тъй като опциите за редактиране в това приложение са доста.
 • Стъпка 6 - След като всичко е достатъчно, щракнете върху иконата на контролния списък в горния ляв ъгъл. За да запазите създадения дизайн, щракнете върху иконата за изтегляне горе вдясно.

По този начин, как да направите инфографика на вашия мобилен телефон чрез приложението Canva е завършен и резултатите се записват на вашия мобилен телефон под формата на изображение.

Можете веднага да отпечатате създадените инфографики или да ги споделите в социалните медии директно от мобилния си телефон.

Ето как да направите инфографика на мобилни телефони, а също и на лаптопи, които можете да следвате. По този начин можете веднага да създадете желаната инфографика, без да се налага да се бавите.

Въпреки че сме предоставили всички шаблони, вашата креативност е най-важното при създаването на инфографика, която привлича читателите.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ще се видим в следващите статии.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Restu Wibowo .