7 филма, които разгневиха религиозните лидери, предмет на статията за богохулството!

Тези противоречиви филми възмутиха много религиозни лидери и групи. Ето списъка!

През историята на света на филма има няколко филма, на съществуването на които се противопоставят определени групи, една от които е, когато засяга въпроса за САРА (етническа принадлежност, религия, раса и между групи).

По-специално, този път Джака ще обсъди 7 филма, които разгневиха религиозните лидери, защото засегнаха чувствителни въпроси, свързани с религията. Ето прегледа!

Филми, които вбесяват религиозните лидери

Някои от филмите, които ApkVenue ще спомене по-долу, са доста популярни и привличат голяма публика, въпреки че много критики ги атакуват. Без да е нужно да се бавим, ето списъкът!

1. Представяне (2004)

Submission е кратък независим филм, режисиран от холандец на име Тео ван Гог. Самият сценарий е направен от Ayaan Hirsi Ali.

За съжаление, този кратък филм получи много остри критики от религиозни лидери и ислямски групи за това, че е оскърбил религията и жените.

Поради тежестта на отхвърлянето на този филм, режисьорът Ван Гог беше принуден да умре, след като беше застрелян от екстремистки член.

2. Екзорсистът (1973)

За тези от вас, които обичат да гледат най-добрите филми за транс, трябва да сте запознати с The Exorcist .

Режисиран от Уилям Фридкин, този филм разказва историята на момиче на име Регън Макнийл (Линда Блеър), за което е известно, че е притежавана след игра на дъската на уиджа.

Така че някои католически и християнски религиозни групи смятат, че този филм експлоатира прекомерно религиозни елементи и носи послания, които миришат на сатанизъм.

3. Невинност на мюсюлманите (2012)

Може би все още си спомняте вълната от протести, проведени от мюсюлманите в различни части на света по време на пускането на този един филм.

Издаден през 2012 г. в САЩ, този филм изобразява пророка Мохамед като глупак, месист и религиозен измамник.

Изображенията и сюжетът, предадени в този филм, са много обидни за исляма , нищо чудно навсякъде да се провеждат демонстрации, отхвърлящи този филм, особено в Близкия изток.

4. Вода (2005)

Издаден през 2005 г., „Вода“ е късометражен филм, който проследява живота на индуска жена в Индия през 30-те години.

Е, по сценарий и режисура на Deepa Mehta, този филм е подложен на много критики от индуистките екстремистки групи в Индия.

Поради многобройните отхвърляния, Дийпа Мехта реши да продължи продължението на Шри Ланка. Но въпреки това съпротивата, която се оказа, беше поразителна.

5. Ной (2014)

Филмът Ной, който излезе през 2014 г., разказва историята на пророка Ной и неговата бахтерианска история, която е добре разказана в свещените книги на авраамическите религии.

За съжаление този филм изобразява пророка Ной като твърда и агресивна фигура, дори не в съответствие с религиозните ценности, на които се придържа.

В резултат на това този филм получи много отхвърляне и силни реакции от религиозните лидери и някои групи, които смятаха този филм за твърде фалшифицираща история.

Освен това този филм е един от филмите, който е блокиран в Китай, тъй като се счита, че популяризира определени религиозни ценности. Толкова тъжно, банда!

6. Животът на Брайън на Монти Пайтън (1979)

Издаден през 1979 г., този филм всъщност получи доста високи оценки както на Rotten (96%), така и на IMDb (8.1 / 10). Казва на Брайън (Греъм Чапман), обикновен евреин, той е описан като изгубен по времето на Исус.

Приключението, което направи там, накара хората да разберат погрешно и помислиха, че Брайън е Исус. Различните конфликти, които възникват, всъщност правят сцената пълна с комедия, която предизвиква смях.

Разбира се, тъй като засегна религиозни проблеми, особено характера на Исус, този филм получи силни протести от няколко християнски групи. Има дори искания за бойкот на този филм, банда!

7. Страстите Христови (2004)

Издаден през 2004 г., този филм, режисиран от Мел Гибсън, се твърди, че е един от най-реалистичните филми, изобразяващи страстната история на Исус преди 2000 години.

Просто този филм е етикиран като най-расисткия филм за всички времена, защото се смята за много антисемитски, известен още като фронтална атака на евреи.

Това се илюстрира от драматизацията на историята на Исус Христос, пълна с жестоката жестокост, която Исус изпитва от ръцете на евреите.

Това бяха препоръките за филми, които разгневиха религиозните водачи. Какво мислиш? Съгласни ли сте с мнението на Джака по-горе?

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Diptya .